Konen med æggene

…. er ikke et eventyr. Det er en thriller – uegnet for mindreårige og folk med sarte sjæle. 
Konen med æggene er mig. På 18 måneder har jeg fået taget 82 æg ud. 14 har jeg fået sat op. Ingen er blevet til de liv, de kunne ha’ været. 
Det er hårdt at være på hormoner. At få ømme bryster, hedeture, hovedpine og søvnbesvær. At skulle indrette hverdagen efter piller og kanyler. Det gør ondt at få taget æg ud – virkelig ondt.
Men det er helt igennem ulideligt at ruge!!!
I 14 dage sættes live på pause. Og man når igennem hele følelsesregistret flere gange dagligt. Man er opmærksom på hver fiber i sin krop. ‘Hvad var det jag? Var der noget der nev? Satte ægget sig fast der? Røg ægget ud?’
Man er den lykkeligste kvinde i verden, fordi man potentielt er gravid. Og man er helt igennem ulykkelig, fordi man endnu en gang har sat sig i en situation, som erfaringsmæssigt kun bringer sorg. 
Og samtidig skal man være kone, veninde, datter, søster. Man skal stå op hver dag og passe et job, handle ind, se nyhederne. 
Og folk prøver at forstå, men undres alligevel over den pludselige ændring i personligheden. “Jamen, det gør da ikke ondt at ruge?!” JO! Det gør ondt, alt skriger og vrider sig i én. Og man har mest af alt lyst til at mure sig inde og være alene med sorgen, håbet, glæden, fortvivlelsen.
Jo, det gør ondt. Men man overlever. Og måneden efter gør man det hele én gang til….

7 kommentarer til “Konen med æggene”

 1. Hvor er det bare godt fortalt skønne. Og så rigtig. Selvom jeg kunne undgå ægudtagning/oplægning, så kender jeg følelsen af piller man skal huske og al mulig andet.
  Den 14 dages ruge periode er ulidelig. Og ja, man tolker hver en lille bitte ting i sin krop. Det gør jeg stadig!!!

  Jeg glæder mig til at jeg en dag får den skønne besked om at i skal være forældre. For pokker en vidunderlig mor det barn/børn får.

  <3

 2. Hver gang jeg læser dine indlæg af denne type, får jeg bare gåsehud. Tænk, at det skal være sådan for nogle mennesker, og gud hvor jeg håber det aldrig bliver sådan for mig. Men det kan jeg jo ikke vide, før babyer skal laves. Jeg tænker bare, så und dog den søde dame en lille baby! Min mor fik da 9, hvorfor kan du så ikke bare få EÉN??
  Alt held og lykke for det snart lykkes.
  Tanker fra Anne-Sofie

 3. Hårene i nakken rejste sig, da jeg læste dette indlæg – så sandt, at du kalder det en thriller.

  Jeg ville rigtig gerne skrive at jeg forstår, at jeg godt forstår hvad du og din krop gennemgår. Men sandheden er at jeg ikke forstår, for kan man ikke først forstå noget rigtigt, hvis man selv har været igennem det – har mærket det på egen krop.
  Jeg forsøger at forstå, og jeg tror helt klart på at det bestemt ikke er nemt.
  Jeg kigger dagligt på det flotte billede, du sendte mig. Det får mig til at sende dig en tanke eller mange. Billedet minder mig om dig – du er den høje smukke blomst, der en helt fantastisk dag bliver vidne til at se dit eget lille frø vokse op og blive en lige så fantastisk blomst.

  Elisabeth, du er så pisse sej, at du har overskud til at dele forløbet med os, op- såvel som nedture. Jeg har sagt det før, jeg kendte intet til det med infertilitet osv. før jeg begyndte at læse med hos dig. Så tak fordi du deler, jeg er blevet klogere.

  Vi er rigtig mange der under dig og Fyrsten, at i får et barn – og helst i går.

 4. Rugeperioden er det samme ligegyldigt om det er IUI, IVF eller ICSI – den er møg modbydelig. Og ja, jeg kan forestille mig, at du stadig mærker efter og tolker på alt. Det tror jeg kommer som naturlig følge af behandlingen. Man er først 100% sikker, når man står med sit barn i armene.
  Jeg glæder mig også – helt vanvittigt:)

 5. Tak, søde Lisa:) Jeg vil bare så gerne give et indblik i, hvad det vil sige, at være ufrivilligt barnløs. For det ER nemlig pisse svært at forstå – og gudskelov for det! Det skyldes jo, at vi heldigvis ikke er helt så mange, der har trukket nitten…. "samlet den op og bidt i den"… musikalsk sidespor – sker ofte i mit hoved:)
  Dine ord varmer, så tusind tak for dem:) Og tillykke med dit nye 'barn'! I knew it;)

 6. Ha ha – fik også lige den tekst i hovedet, da jeg læste ordet nitten. Men for at være seriøs, så er det bare ikke fair at gode mennesker skal trække nitten, kan ikke sige det nok – det er bare ikke fair!
  Tak – ja, nu har jeg huset fyldt med mænder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.