Find fem fejl

Fyrsten og jeg har besluttet os for at give sæddonation en chance,
før vi hopper videre til adoption. 
Vi har haft mange, lange snakke om emnet det sidste års tid. For vi vidste jo,
at der var chance for, at vi ville ende der, hvor vi er nu.
Fyrsten har hele tiden været afklaret med det. For ham er det vigtigste, at jeg bliver gravid.
For mig har det været knap så enkelt. Jeg synes, det har været rigtig svært at skulle acceptere
ikke at få hans barn.
Og jeg ved godt, at når først vi står med vores barn i armene, er genetik pisse ligegyldig. 
Men alligevel…. 
Da vi havde truffet beslutningen, syntes jeg, at Fyrsten skulle have det sidste ord i fht,
hvorvidt vi skulle være åbne omkring det, både overfor andre,
men vigtigst af alt overfor vores barn. Og der var vi heldigvis enige.
Det er nok rimelig tydeligt, at vi har tænkt os, at være fuldstændig lige så åbne
om dét, som vi har været med alt andet i forbindelse med vores behandling.
Både fordi det er den slags mennesker vi er, men også fordi vi begge mener,
at vores barn bør vide, hvordan tingene hænger sammen.
Og ikke som ‘Nu du er fyldt 15, er der noget vi må fortælle dig….’,
men åbenhed hele vejen igennem, så det ikke bliver noget stort og dramatisk,
men en naturlig del af livet, i det omfang, det kan.
Så i dag har vi brugt eftermiddagen på at ose sæd! Bare Fyrsten og jeg over en 
kop kaffe, der sammenligner donorer. Helt almindelig dag i Palæ Pompøs.
Men ved I hvad? Der er simpelthen ingen danske håndværkere, der donerer sæd.
Næ, de er alle sammen studerende indenfor kommunikations-etellerandet
eller  ledelses-etellerandet. Så er de helt tossede med sport, og de rører stort set aldrig alkohol.
Men hør nu her, så høje er mine krav vel heller ikke?
Jeg vil ha’ en mand med brunt hår og grønne øjne. Han skal kunne bruge sine
hænder, gerne indenfor et håndværksfag. Han skal være musikalsk og glad for dyr.
Han er helt ligeglad med sport, til gengæld er han vild med science-fiction film.
Han læser ikke bøger, men elsker at lave mad. 
Han opfinder ting til højre og venstre, og nyder at bygge modelhuse.
Han har flere veninder end venner, er perfektionistisk og selvkritisk 
og ser altid det bedste i andre. 
Han lader sin kone male køkkenet lilla!!!
– Hvor mange donorer tror I lige, der poppede op på skærmen, 
da jeg havde udfyldt søgekriterierne?? 
Jeg blev sgu lidt lang i fjæset, men Fyrsten trak bare på skulderne og spurgte om jeg,
folkeskolelæreren med de røde strømper, virkelig troede at arv, spiller
en større rolle end miljø? Ja se, klog og skarpsindig er han fandme også!!!
Der findes ingen andre som min Fyrste – gudskelov! Og vores barn bliver helt automatisk
lige så fantastisk som sin far:)
Så nu har vi ringet til klinikken og bestilt en klat mørkhåret sæd med grønne øjne – bum!
Glædelig fredag alle sammen:)

28 kommentarer til “Find fem fejl”

 1. Og jeg har gjort det samme.. Og endda (vist nok) samme klinik. Kan være vi skal IUI på samme dag.. Måske de bruger den samme "klat".. :-)Måske Jeres kommende barn er søskende til mit kommende barn.
  Jeg håber SÅ meget, at der kommer børn ud af det her. Og det gør der.
  Nu vil jeg hente min kæreste i lufthavnen – og dermed siger jeg også til dig, at genetik er genetik, det er IKKE vigtigt i det her game. Kærlighed frem for alt….

 2. EJ, hvor er det spændende!!
  Men jeg forstår sagtens din bekymring. SELVFØLGELIG vil man gerne at ens børn er små kopier af ham den udvalgte mandlige putte-is-ske-og-nusse-én-i-håret-på-sofaen partner. Jeg har flere veninder der har børn med en af deres eks'er, og de siger alle, at de naturligvis aldrig ville bytte deres børn for noget i hele verden, men når alt kommer til alt, ville de nu gerne, at børnenes far var med den nuværende kæreste/ mand… nå, det havde måske ikke noget med jeres situation at gøre…men jeg forstår dig. Men som du skriver, så er genetik jo lige meget når man står med det dér lille væsen.

  Jeg krydser som altid ALT, der krydses kan. 🙂

 3. Ej, hvor pudsigt! Og sikke en skøn tanke:) Gik godt nok lidt slukøret derfra – var inde at vende ved Claus for at få tid til en kikkertundersøgelse. Jeg fik forklaret, hvad den gik ud på, og spurgte hvorfor man ikke havde valgt at gøre det tidligere i vores forløb. Hertil svarede hun, at det var meget normalt, at man først gjorde der efter en tre-fire forsøg!!!
  I know… og som du ved fra det der andet sted, som vi begge kender, så jeg helt med på adoption, så egentlig skørt, at lige dette var svært at sluge. Men jeg er der, jeg er klar, jeg er mor!

 4. Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre:):) Det har hjulpet mig meget at blogge om det. Før bloggen havde jeg en lille bog, hvor jeg skrev til vores barn. Men det blev bare sørgeligt og ikke særlig konstruktivt. Sådan her får jeg istedet sat ord på alle de tanker, jeg går med, på en måde, der får mig til at beskue og forholde mig til dem anderledes, og måske også vækker lidt tanker hos læseren.
  God weekend til dig:)

 5. Åh Elisabeth, der fik du mig lige til at trække på smilebåndet:-)
  Sikke spændende det bliver. Håber det bliver med en lykkelig afslutning denne her gang:-)

 6. Jeg arbejder i en sædbank. Jeg optager donorer, sørger for alt hvad der har med optagelse af dem at gøre. Og jeg tror da nok vi har enkelte med brunt hår og grønne øjne og håndværkere har vi også 🙂 Faktisk er grønne øjne ikke så almindeligt.

 7. Ej, hvor pudsigt!! Så ku' det være, jeg skulle ha' været fordi din bank:) Jeg studsede også over hvor få der var med grønne øjne. Hos cryos tror jeg, der kom 3 frem med grønne øjne og mørkt hår, når jeg søgte på anonym og extended. Men jeg tror egentlig, at det er helt fint, at klinikken bare vælger udfra de fysiske træk, så er der mindre personlighed og mere Fyrste:)

 8. Hvis du søger på http://www.europeanspermbank.com er der nogle flere med grønne øjne (dog er nogle kombination af grønne øjne), brunt hår, non-contact (anonym) donorer med udvidet profil. Men du har måske ret i, at man måske kan distancere sig mere fra det, jo mindre man ved. Jeg er spændt på at høre jeres videre færden 🙂

 9. Elisabeth, hvorfor havde jeg sådan en ide om at det bare var det i valgte at gøre ?. Måske fordi du havde luftet det overfor mig ?.
  Det tror jeg ;).
  Jeg synes det er SÅ spændende at vi nu kan "følges" lidt ad. Nu har jeg jo været i den donor verden i 1 år. Og vi starter på "ny" igen. Desværre. Vi skal skifte til OUH ( allerede fra i onsdags ). Nu føler jeg endnu mere at jeg også røg i behandling og ikke bare er ved min lille private klinik med 4 ansatte :(. Møj og alt muligt andet.

  Nå, du ved hvor jeg findes. Smider lige en lille hilsen på mail med noget hemmeligt i ;).

  En million mange kram herfra.

  Og lige til sidst, ELSKER din historie om hvad i lige lavede over en kop kaffe. Ja faktisk lå jeg og skrald grinede hos min veninde med hendes 4 uger gamle datter i min arm. Ufatteligt at hun kunne sove !!!

 10. Jeg ved det faktisk ikke. Jeg ved at de holder juleferie fra 22/12-12 til 1/1-13.
  Men venter IKKE på at jeg først får brev i 2013. Jeg ringer derover en af de kommende dage. Min mens kommer sådan lige omkring nytår, så vil gerne have taget blodprøver der vis jeg skal have nogle af de der specielle på 3 CL dag.
  Jeg skal alligevel have ringet til min læge og have en blodprøve på min blod%. Vi skal jo gerne have den stabil og gerne over 7!!!
  Så de kan jo ligeså godt tage blodprøver til klinikken på samme tid også. Synes jeg har fået nok prøver nu, så en gang mere lige nu må være nok 🙂

 11. Endnu et' fantastisk indlæg Fru Fausing! Elsker at læse med hos dig! Hvor er jeg bare spændt på jeres vegne!!! Krydser alt hva jeg kan – og så ønsker jeg jer en rigtig glædelig jul!! Og et fantastisk og lykkebringende nytår!!

 12. Kære søde Elisabeth. Du skriver simpelthen så fantastisk, smukt og rørende. Jeg håber inderligt at julemanden, nytårsmanden og sæddonormanden får opfyldt dit ønske for 2013! Du bliver en fantastisk mor og Fyrsten, en fantastisk far <3 Jeg glæder mig til vi alle sidder på Vejlø med unger susende om benene på os 🙂
  De kærligste hilsner Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.