Tomme æggestokke buldrer mest!

Igennem vores tid i fertilitetsbehandling
nåede vi at forsøge os med mange behandlingsformer.
Dog nåede vi aldrig til ægdonation,
da jeg har rigtig gode æg.
Og det er jeg så taknemmelig for!
For hvis jeg syntes, at det var hårdt at være i behandling,
tør jeg slet ikke tænke på,
hvordan det må være for de par,
der benytter sig af ægdonation!
Der doneres meget få æg i Danmark – desværre:/
Det betyder, at mange skal til udlandet for at modtage et æg,
hvilket naturligvis gør behandlingen langt mere omfattende.
I oktober 2012 trådte en ny lov i kraft.
Det er nu muligt at donere æg til en, man kender,
og det er muligt med krydsdonation.
Det vil sige, at hvis A har brug for en ægdonor, kan B træde til
og donere direkte til A.
Hun kan dog også vælge at smide sit æg i pulje.
Dermed kan A få et andet æg fra denne pulje
og dermed undgå en kilometerlang venteliste. 
Jeg tror, der er flere grunde til, at så få kvinder i Danmark vælger at donere æg.
Det er en noget anderledes proces,
end den mænd går igennem som sæddonorer.
Man skal i hormonbehandling på samme måde, 
som var man i fertilitetsbehandling.
Og ægudtagningen er ikke en fest,
men for nogle en smertefuld oplevelse.
Man ‘aflønnes’ på lige fod med sæddonerer – 500 kr.
 Derudover synes nogle, at det er en mærkelig tanke,
at ‘deres’ barn skal vokse op et andet sted.
Men tænk en gang en glæde at give et andet menneske.
Tænk at kunne ændre et andet menneskes liv
ved selv at hive 14 dage ud af kalenderen!
Det er da kæmpestort og så smukt:)
Og for mig at se, giver man ikke sit barn væk
– det er byggemateriale.
Læs her om Mia, der har valgt at være ægdonor:)
Jeg har aldrig selv doneret æg, hvilket måske kan forekomme hyklerisk.
MEN – jeg har været gennem 7 ægudtagninger.
Jeg har fået taget 92 æg ud.
Og for mig handler det ikke om den fysiske smerte,
den kan lindres og er hurtigt overstået.
Men for mig er der en kæmpe psykisk smerte forbundet med det
at få taget æg ud.
En smerte, der ligger så dybt i min krops hukommelse,
at jeg endnu ikke er klar.
Jeg håber, at jeg bliver det en dag,
for hold op hvor ville det glæde mig,
at hjælpe en anden mor til at få det, jeg selv er så heldig at have:)
-Stay tuned hvis I vil høre mere,
for en eller anden dag når Lone kan løsrive blikket
fra sine smukke tvillingedrenge, har hun lovet at dele lidt på bloggen om,
hvordan det er at modtage æg:)

0 kommentarer til “Tomme æggestokke buldrer mest!”

 1. Jeg kunne godt finde på det, men har en eller anden "fisk" ide om, at det skal være når jeg selv er færdig med at få børn… Medmindre en god veninde eller søster kom og "manglede", så ville jeg gøre det nu tror jeg- det har heldigvis ikke vist sig aktuelt indtil videre. Kan godt forstå hvis det må være ekstrasvært for dig at skulle give dem væk, når nu du ikke selv har "brugt" dem (det skal ikke forstås forkert) og nogle andre så "bare" ruger en baby af dem.. kan godt forstå hvis det er endnu mere følsomt… Men jeg vil gerne en dag og ja- 14 dage, det er jo ingenting hvis der kan komme en fed lille unge ud og gøre nogle andre glade 🙂

 2. Jeg ved ikke om det er nu jeg skal sige godt for jer, at det var dit eget æg i fik Ane af. Jeg troede egentlig det var din søsters æg. Grunden til jeg ikke ved om jeg skal sige, at det er da dejligt for jer, at det er jeres biologiske, er at det jo så betyder, at det er mindre godt for de par, som får æg eller sæd fra andre. Jeg kender jo mange lesbiske par, som man kan regne ud, at de ikke begge er biologiske forældre, er det så dårligere for dem……..det satte lige nogle tanker igang, at jeg lige et øjeblik glædedes over at Ane er jeres biologiske datter, hvis du forstår.

  Kh Camille.

 3. Og det er jo nok dét, man skal gøre op med sig selv. Om man ser det som ens børn eller 'bare' ens æg, for jeg tror, der er stor forskel. På en eller anden mærkelig facon er Ane jo resultatet af en ægdonor, og jeg tænker hende ikke som andet end min. Men jeg synes bestemt kun, at man skal donore, hvis man er helt afklaret:)

 4. Kan godt forstå, hvis du vil vente, man har dem jo ikke i ubegrænsede mængder. Jeg ville ikke ku' donere til en jeg kender, netop fordi jeg ikke selv har brugt af mine æg. Men jeg ville gerne være anonym donor – det er kun dårlige oplevelser ved ægudtagning, der endnu er for tæt på der stopper mig. Så jeg håber, at jeg en dag bliver klar til det:)

 5. Nu forstår jeg Elisabeth. Jeg havde ikke forstået at det var det du skrev i indlægget. Egentlig var det en refleks med det med biologisk og det overraskede mig, at jeg tænkte det, som du forstår ud fra det jeg skrev om fx børn af lesbiske.
  Det hele kommer sig egentlig af, at jeg selv er skilsmisse barn som 4 årig. Jeg har boet sammen med ham jeg kalder far, siden jeg var 4 år. Det er ham jeg ligner, når jeg reagerer eller tænker. Mange gange og det er ham der gennemskuer mig og ved hvad jeg gør næste gang jeg tager en mærkelig beslutning, men mine øjne ligner min biologiske fars. Men hvad gør det, for mig giver det ikke noget specielt at vi har ens øjne og samme dna, når vi ellers ikke kunne være længere fra hinanden end nord og syd.
  Jeg tror på miljø i forhold til, hvad der skaber og former os……..det var vist egentlig bare det jeg ville sige.

  Jeg håber ikke du blev stødt, af noget af det jeg skrev tidligere eller skriver nu.

  Kh Camille.

 6. Jeg hverken blev eller bliver stødt:) Hun er jo min datter uanset:) For min skyld ku' vi ha' taget et æg fra en koreaner, befrugtet det med tyrkisk sæd og sat det op i en afrikaner – for i mine øjne er det nemlig fuldstændig som du siger, miljøet der er det afgørende. Tænker bare jeg heller lige måtte opklare det – især fordi det havde været ulovligt, hvis vi havde brugt mit æg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.