Tanker om give aways

Jeg overvejer at lave en lille give away.
Ikke med nogen vild præmie og ingen tossede Fru Fausing-regler,
bare sådan en helt almindelig, tror jeg.
Men jeg er altid sådan i tvivl om,
hvordan jeg skal lave mine give aways.
For jeg vil jo allerhelst ‘belønne’ mine trofaste læsere,
for det fortjener I sgu!
Samtidig er jeg bare ikke vild med det der lod-helvede,
hvor man skal følge, linke, dele og bortlove sin førstefødte for at deltage.
Det er nok også derfor, jeg har lavet de der gakkede give aways.
Fordi jeg har tænkt, at de var tilpas skøre til,
at de kun var de trofaste, der ville kunne se det sjove i det
og gide yde det ekstra for at deltage.
Sådan har det bare ikke været.
Min seneste (tror jeg….) give away blev vundet af én,
som ikke var fast læser,
og som aldrig har smidt en kommentar herinde.
Som ikke en gang selv opdagede, at hun havde vundet,
og som ikke en gang skrev ‘Hej’ eller ‘tak’
– hun sendte bare sin adresse.
Og det var altså en præmie, som jeg havde brugt lang tid på at lave.
Bare slet ikke fedt!!!!
Så nu hvor jeg skal lave en til,
tænker jeg, om jeg bare skal gøre det
– altså have som krav, at man er fast læser.
Og måske også det med den førstefødte;)
Hvad er jeres tanker om give aways?
Hvordan gør I selv og hvorfor?

0 kommentarer til “Tanker om give aways”

 1. Jeg laver bare krav om fast læser…

  Jeg oplever ikke en masseflugt fra min blog efter mine give aways er afsluttede – Men du kan godt sætte som krav at man selv tjekker om man har vundet tænker jeg…

 2. Jeg har lige lavet en give away – jeg har bare sagt at folk skal skrive en kommentar. Jeg har ikke som krav at folk sakl være faste læsere, for for det første kan man jo godt være fast læser selvom man ikke er tilmeldt f.eks. Bloglovin eller Friend Connect, og for det andet gider jeg ikke at have, at folk kun følger mig blog fordi de engang var med i en give away: Spøgelseslæsere er intet værd… Så ja, jeg har ingen krav, men det er rigtig surt når man så skal skippe en præmie af sted til nogle, der bare er "lige glade"; det har jeg dog heldigvis ikke prøvet endnu:) Ellers så skal man i stedet for at sige "1 lod for at følge" "1 lod hvis du har en hund" "1 lod hvis" osv., bare sige, at konkurrencen kun er for faste læsere- og at man ikke kan få flere eller færre loder ved at gøre noget som helst: man skal bare være fast læser… og så må dem der ikke er faste vel bare have samvittigheden til ikke at deltage (haha, as if).. Jeg ved det sgu ikke :-/

 3. Jeg skal ærligt indrømme at jeg aldrig har deltaget i ret mange give a ways (og faktisk gik lidt i chok da jeg engang vandt en jeg ikke vidste jeg deltog i…). Det startede jo i Danmark som sådan en blogloving ting hvor den type blogs lavede dem for at få flere læsere og det har jeg aldrig været vild med, det er lidt for agressiv markedsføring for mig. Siden er det blevet sådan en reklameting og der siger jeg jo selv nej tak til tonsvis af henvendelser fra firmaer, så der ville det være lidt sært for mig så at deltage et andet sted om en ting jeg lige selv har sagt nej til.

  Når man laver give-a-ways sådan som du gør det hvor det er alene er for at gøre folk glade synes jeg faktisk at det er en fantastisk ting og det kan jeg godt forstå at man kan have lyst til at lave og deltage i. Den give-a-way jeg vandt uden at vide det var en hvor man simpelthen var med hver måned (tror jeg nok) hvis bare man var fast læser af bloggen. Jeg har også en gang vundet en på en norsk blog hvor der simpelthen blev trukket lod blandt alle månedens kommentarer. Ingen af delene er sådan rigtigt godt vel? Jeg synes nok faktisk at det bedste er at man simpelthen skriver en kommentar under indlægget med give-a-wayen og så ikke noget med to og tre og fem lodder for det ene og det andet. Jeg forestiller mig ikke at folk i almindelighed skriver hvis de ikke ønsker at vinde. Har man en blog eller andet synes jeg også at det er god etikette at sige tak dér.

  Nå det var en lang kommentar fra en der ikke ved en bønne om give-a-way og faktisk konsekvent springer den slags indlæg over. Held og lykke med det.

 4. Altså… Du har jo min adresse, så det må siges at være den nemmeste løsning 😉 jeg har set nogle, hvor man skal svare på et spørgsmål eller skrive en lille historie, og så vælger boligejeren simpelthen den bedste kommentar 🙂 det synes jeg er helt fair, for det må sgu være surt at sende til en man ikke synes "fortjener" gaven, når man bare vil belønne/glæde/sende positivitet ud til sine faste læsere… Klem Pernille

 5. Du har ret, man vil gerne belønne sine følgesvende, især de trofaste som ofte smider en kommentar UDEN at få noget for det. Jeg synes det kan være list svært, men TAK er nu det mindste man kan sige.
  Jeg glæder mig til at se hvad du har i posen 🙂

 6. Tak, Marina:) Jeg vil jo bare gerne glæde folk. Tænk at det skal være så indviklet:) Lodderne nægter jeg simpelthen – synes det er alt for bøvlet. Kan godt forstå, hvis der er sådan noget med 'like på facebook' eller 'tilmed nyhedsbrev' ved sponsorerede give aways, men i dette tilfælde er det jo bare fra mig til jer:)

 7. Hmm… Jeg må også indrømme at jeg selv er begyndt at springe over de blogs der forventer at jeg tilmelder mig alle mulige steder (facebook, instagram osv.) både ved den pågældende blog, men også ved det firma der smider en gave i puljen. Jeg har selv gjort det – for at få læsere, men nu er jeg, som du selv giver udtryk for, interesseret i at lave noget for dem der fast følger med og som ikke bare lige trykker "like" eller lign fordi de vil vinde..
  Jeg synes en god idé kunne være (og som jeg selv vil benytte mig af i nærmeste fremtid) at dem der skrive en kommentar skal skrive noget "om dig", noget de nemt ved, hvis de følger med eller hvis de VIRKELIG gerne vil vinde hurtigt kan finde i et indlæg. Bare én ting. Fx, hvad jeres skønne datter hedder, hvad du kalder dine babser, hvor i landet I bor eller noget helt andet?! Glæder mig til en give away og selvom jeg sjældent (UNDSKYLD!!) får skrevet en kommentar, så følger jeg med både her (via Bloglovin') og på instagram 🙂
  Kærligst, Kamilla

 8. din blog, dine regler og klart at man skal være fast læser, men jeg deltager ikke, hvis du skal have min første fødte som desuden er 26 år og en voksen mand haha

 9. Er selv ny i dette univers – elsker aflæse dine indlæg 🙂
  Har vundet før hos andre men er selv ikke kommet til det med give aways da jeg syntes det er mega ærgerligt det med at skulle
  Forlange de skal læse hvad jeg skriver – så kan godt forstå dit dilemma
  Men mener også det er din give away – så dine regler – syntes faktisk dine tidligere har været mega sjove 🙂 forsæt bare 🙂

 10. Ej, min kommentar er væk – havde ellers skrevet en helt vildt lang én og den var ret så god!
  HMF! Nåh, men skrev noget med at du altså ikke får min førstefødte, men at du kan få en kriller-ilder i stedet 😛
  OG at jeg godt kan følge din tankegang. Nogle give aways er alt for besværlige at deltage i, i mit univers, så det gider jeg ikke – jeg deltager faktisk kun i dem hvor man skal lægge en kommentar og måske følge via bloglovin. – Hvis det er en give away jeg er interesseret i selvfølgelig. 🙂

 11. Altså pt. giver jeg sgu gerne min førstefødte væk, men kun hvis nr.2 følger med… Men ellers hvad med et spørgsmål, som man skal have læst med fpr at svare på, eller i det mindste læse op på gamle indlæg?

 12. Ja da! Du kan bare få El Blanco Diablo – han kunne godt trænge til at blive sat på plads alligevel – mon ikke det er noget Cash og Charlie kan gøre, hvis han er tilpas irriterende? 😛

 13. 🙂 Jeg glemte helt at skrive, at jeg synes din metode er laaangt sjovere. Selvom jeg ikke deltog funderede jeg længe over den med playlisten. Nom de mie's var også god, havde godt nok ikke regnet med hun ejede så meget ikea—-. Og ja, c'est moi 🙂

 14. Jeg deltager sjældent i give aways – nok fordi jeg tænker, at jeg alligevel ikke vinder 😉 Jeg kan rigtig godt lide de give aways, hvor man skal skrive noget mere end "jeg vil gerne vinde!" i kommentarfeltet – en lille historie eller noget. De allerbedste er dem, hvor man kan vinde noget til en anden og skal fortælle, hvem der skal have det og hvorfor – de emmer af næstekærlighed!

  Jeg synes godt nok det var strengt af hende din tidligere vinder, at hun ikke engang sagde tak eller noget. Tsk tsk!

 15. Jeg foreslår at du lavet et par fine juleleggins, som du vil give væk. Så skal folk fortælle en sød julehistore, ala sådan en man læser i blindes jul. Det ville jo være hyggeligt. Til spørgsmålet om, at det er en der bliver glad. Der kan vi aftale, at vi snyder, sådan at jeg vinder. Jeg laver så som tak et indlæg på min blog, som handler om hvor fantastisk du er, Så laver du bagefter et indlæg om hvor sød jeg er, at lave sådan et indlæg. Jeg vil nemlig gerne have nogle flere læsere, som ligesom dig, giver sig tid til at kommenterer.
  Var det noget?

  Kh Camille.

  Ps: Jeg vil gerne have nogen leggins, med små nissekoner på.

 16. Du er simpelthen et af de sjoveste mennesker, jeg kender uden at kende:):) Men når nu jeg laver mit 'sådan her ser min dag ud'-indlæg, så linker jeg jo til dig. Og så tænker alle mine læsere 'hvad er hun for en fisk, hende Ninja-lebben med flodheste på benene og verdens sødeste Bjarne??', og så valfarter de over til din blog! Og mine søde læsere lægger masser af kommentarer:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.