En ægdonors beretning (gæsteblogger)

er der desværre meget få kvinder i Danmark,
der vælger at være ægdonor.
En af dem, der dog har valgt at hjælpe barnløse par ved at donere æg,
er den søde og seje Christina.
Dette er, hvad Christina selv skriver om sit valg:
I 2009 fik jeg konstateret PCO og fik i den forbindelse at vide at vi ville få meget svært ved at få flere børn uden hjælp ? jeg var på det tidspunkt 33 år og havde tre år tidligere fået Emil, som blev lavet helt uden hjælp. Jeg var grædefærdig og helt slået ud, men havde heldigvis en mand, der så mere fornuftigt på tingene og mente, at så måtte vi jo bare få hjælp. Det gjorde vi så, og i august 2011 fødte jeg Carla, som er resultatet af vores første IVF-forsøg.

 I forbindelse med min PCO fik jeg kontakt til andre piger i samme situation og blev der igennem bekendt med, hvor problematisk det er at få donoræg i Danmark. En af mine veninder måtte til Grækenland for at få donoræg, da ventelisten i Danmark var så lang, at hun ville nå at blive for gammel til at modtage æg, inden det blev hendes tur. Der vidste jeg at jeg gerne ville donere mine æg.

En af de tanker, jeg gjorde mig, var at jeg helt sikkert gerne selv ville modtage donoræg, hvis vi havde stået i samme situation. Tanken om at kunne hjælpe andre til at få deres ønskebarn, gjorde at jeg ikke et sekund var i tvivl om, at det var det, jeg skulle og under selve forløbet, var jeg nærmest helt høj hver gang jeg var blevet scannet, og lægen glædesstrålende fortalte at æggene myldrede frem.  Jeg var meget åben overfor min omgangskreds mht. at jeg donerede æg; nogle kunne overhovedet ikke sætte sig ind i hvorfor jeg gjorde det og undrede sig over, at jeg kunne leve med at MINE børn voksede op hos en anden familie. Andre var meget støttende og syntes, det var fantastisk, at jeg ville hjælpe andre på den måde. Jeg gjorde mig selvfølgelig nogle tanker omkring det med, at der forhåbentlig kom børn ud af det, som jeg aldrig ville lære at kende, men jeg betragtede ikke æggene som mine børn, så det har på ingen måde været et problem for mig. Hele forløbet har været positivt, og jeg bliver stadig helt glad inden i ved tanken om, at der måske et eller andet sted i Danmark er familier, der har fået deres største ønske opfyldt pga. min beslutning om at donere æg.

Jeg endte mig at donere tæt på 30 æg, hvilket betød at der var nok til tre kvinder. Hvordan det gik de tre kvinder efterfølgende, ved jeg ikke, men jeg ved, at de var meget taknemmelige, og at min ægdonation var med til at bringe dem tættere på drømmen om en familie.
Tusind tak fordi du ville dele dine tanker med os, Christina:)

0 kommentarer til “En ægdonors beretning (gæsteblogger)”

  1. Sikke et stort menneske <3 Bliver helt varm inden i! Hvis ikke det var fordi der var kludder med mine egne æg, ville jeg helt sikkert have gjort det samme.. Respekt herfra <3 Tanker fra Camilla

  2. Wao…. det er så stor en gestus at vælge at donere sine æg. Der er så mange der kæmper en lang sej kamp om at få ønskebarnet… Jeg fik desværre ikke lov at donere mine æg pga min genfejl og nu er æggestokkene fjernet så det løb er kørt for mig. Men jeg har virkelig stor respekt og beundring for de kvinder der kan og gør det.

  3. Dejligt indlæg! Jeg tror, en stor del af problemet er manglende oplysning og information. Jeg har fx flere gange overvejet at donere noget af min lever (der jo regenererer) eller knoglemarv, men jeg kan absolut ingen oplysninger finde på netter om, hvordan den slags foregår, hvornår man er en acceptabel donor, osv. Det burde være det nemmeste i verden at finde ud af sådan noget – med tanke på hvor stor mangel der er på donorer.

    Jeg kunne også snildt finde på at donere æg. Jeg planlægger ikke at få børn, så der er lige så godt nogle andre, der kan få glæde af dem…

  4. Jeg har lige læst dine indlæg om ægdonation og sidder med tårerne trillende af glæde. Mon du ku komme i kontakt med flere ægdonorer/modtagere og bringe flere historier? Jeg tænker det ku bidrage rigtig positivt til debatten, både hvilken glæde det bringer hos modtagerne, men også hvilke overvejelser donorerne har gjort sig. Både dem der har doneret anonymt og åbent 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.