Der findes ingen dumme spørgsmål!

… det er meget muligt,
men der findes de mindre gennemtænkte af slagsen;)
Man møder mange forskellige spørgsmål,
når man vælger at stifte familie på den måde, vi har gjort
– og særligt når man også vælger at være så åben omkring det.
Og det er okay!
Jeg forstår godt, at folk er nysgerrige.
Min søster er nok den af os, 
der har været mest offer for nysgerrige spørgsmål.
Og jeg siger “nysgerrige”, fordi de som oftest er kommet fra folk,
som hun på ingen måde er tæt på,
og som derfor ikke har spurgt ind af hensyn til hende,
men fordi de åbenbart mente,
at hendes følelsesliv måtte være i offentlighedens interesse,
når nu hun valgte at føde sin søsters barn.
Heldigvis er hun jo bare så pisse sej, så hun har taget det i stiv arm.
Af en tilfældig fodbold-mor er hun eksempelvis blevet spurgt,
hvordan hun dog kunne give sit barn fra sig?
Min søsters svar på det har været:
“Det er jo ikke mit barn!”
For folk, der ikke kender min søster, ved jo ikke,
at hun har forberedt sig på øjeblikket,
siden Fyrsten og jeg fandt ud af,
at vi ville få vanskeligt ved at blive forældre.
Det er ikke en pludselig idé, men en velovervejet beslutning,
som hun har truffet efter flere års overvejelse.
For min søster har det ikke været meget anderledes,
end hvis hun havde doneret et æg,
noget som folk har haft svært ved at forstå.
Et af de mere hyppige spørgsmål har været,
åh nej, hvad nu når det er en pige??
Underforstået at det burde gøre en forskel for min søster,
som selv har tre drenge.
Og igen har min søster svaret:
“Jamen, det er jo ikke mit barn!”
Et faktum der sjovt nok ikke er betinget af kønnet:)
Et spørgsmål, jeg selv ofte møder, er,
om jeg har tænkt mig at fortælle Ane, at jeg ikke er hendes rigtige mor.
Til det kan jeg kun sige “Nej!”.
Jeg fortæller Ane, at det er hendes moster,
der har født hende.
At hun ikke kunne ligge inde i mors mave
og har derfor har ligget i mosters.
Jeg fortæller hende ikke, at moster faktisk er hendes mor,
for sådan tænker hverken jeg eller min søster.
Og hvis Ane selv, når hun bliver ældre,
vil formulere det sådan,
at hendes moster er hendes ‘rigtige’ mor,
så er det hendes valg, 
men jeg kommer ikke til at lægge de ord i hendes mund.
Og så er der det obligatoriske “Det må da også være rart,
at det er din søster, så der er nogle gener tilfælles?”
Helt ærligt?? Jeg er fløjtende ligeglad!
Vi kunne ha’ taget et æg fra en japaner,
insemineret det med sæd fra en tyrker og sat det op i en græker.
Det er egentlig fint nok, hvis det med generne er vigtigt for andre,
men der er ingen grund til at formode,
at det er det for mig.
Slet ikke når man ved, at vi har været i gang med sæddonation
og adoption.
Det mindst gennemtænkte, 
men absolut sjoveste spørgsmål,
jeg har fået, er dog kommet fra min søster selv:
“Hvordan var det at have sex, efter du havde født??”
Det siger lidt om, hvor afslappet hun har taget det hele:):)

0 kommentarer til “Der findes ingen dumme spørgsmål!”

  1. Du er for sej. Din søster er for sej! Jeg er SÅ imponeret over jer og jeres store kærlighed til hinanden. Hvordan det hænger sammen biologisk, kan være SÅ ligemeget. DU er Anes mor, og jeg synes, din tilgang til det hele er intet mindre end fantastisk!

  2. Jeg er vild med din søster og hendes valg. Jeg er vild med dig (aj det luder klamt nu) men seriøst elsker bAre din fine blog og dine fine billeder på ig. Bliv bare ved. Og sefølgelig er du Ane's rigtige mor. Meningen har altid været at hun skulle lande hos jer. At din søster lige skulle ruge hende ud er bare fantastisk. Og sikke en moster hun kan prale af at have. Det er der ikke mange der kan.

  3. Jeg har stadig ikke helt fattet hvordan det hele egentlig hænger sammen hos jer (hvis æg, hvis sæd osv) men det er jo også fuldstændig lige gyldigt! Ane er jo jeres. Og ja, det er da vildt hvad den moderne verden bringer af muligheder og gudskelov for det. Kan godt forstå at folk er nysgerrige, for det er da en helt igennem fantastisk "historie" hvordan i har fået Ane, næsten som et eventyr, jeg bliver så rørt over din glæde og kærlighed og evne til at dele ud af din verden. -Har sågar tjekket æg donation, men jeg er for gammel….. Kærlighed herfra og håber det går godt med sexlivet efter din fødsel 😉
    KH GItte

  4. Jeg synes du og din søster er SÅ seje! Ja, også Fyrsten egentlig! Ane er meget heldig at have så fantastiske forældre og så fantastisk en moster!

  5. Det er nemlig helt og aldeles ligegyldigt, hun er jo min lille pige uanset:) Og jeg forstår også godt folks nysgerrighed – jeg ville være lige sådan, hvis jeg var på den anden side! Ih, hvor det gør mig glad, Gitte!!!! Øv øv, at du er for gammel, men jeg er så glad for, at du overhovedet har undersøgt det – så giver min blog altså bare så god mening:):)

  6. Din søster og du selv lyder så seje!! Jeg er selv adopteret, da mine forældre desværre ikke kunne få børn selv. Jeg lover dig, at Ane altid vil se dig som sin mor! Blod er ikke altid tykkere! Jeg har intet til overs for den kvinde der har haft mig i maven og født mig – mor er hun ikke til mig. Min situation er self en anden, da jeg er blevet overladt til et børnehjem, men det jeg prøver at sige er, at alt det med gener, blodtyper, dna osv. intet har af betydning ift henholdvis din søsters og din rolle. Intet. Ane har en sød historie, som altid vil fremme mange spørgsmål. Men jeres hustorie bevidner blot om en familie

  7. Tak for din søde kommentar:):) Jeg håber virkelig, at Ane, ligesom dig, aldrig vil være i tvivl om, hvem hendes mor er. Hun vil uden tvivl have spørgsmål, og jeg vil besvare dem efter bedste evne. Men jeg vil aldrig komme til at sige, at jeg ikke er hendes 'rigtige' mor, for det er jeg! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.