Samsovning

Ane er begyndt at sove i dobbeltsengen mellem mor og far igen.

Ikke pga kloge, videnskabelige artikler, men fordi det giver mening.
For Ane OG for os.
Det der med at sove i egen seng har aldrig fungeret 100%.   
Hun har været ked af det og krævet en forælder ved sin side til at holde i hånd. 
Allerhelst ligge i ske, når det var muligt. 
Og når behovet for fysisk nærvær har været opfyldt, har Ane sovet godt.
Ikke mor og far. Overhovedet! 
Man sover bare ikke skide godt på en madras på gulvet, 
eller med hele kroppen presset op mod sengens kolde tremmer. 
Men helt ærligt, så forstår jeg godt Ane. 
Jeg er heller ikke selv fan af at sove alene! 
Og på en gængs hverdag er Ane og jeg sammen i knap tre timer. En om morgenen, to om aftenen.
Tre timer, hvor jeg også skal nå en del praktiske ting. 
Natten giver os otte timers ekstra nærhed.
Nærhed, som jeg bilder mig ind, at både hun og jeg har brug for. 
Nu vågner Ane som regel en enkelt gang om natten kontra de 18-20 stykker vi ellers oplevede.
Hun får en tår vand og et kys på panden og sover videre. 
Det samme gør mor og far:)
Og til de der siger, at samsovning skader intimiteten:
i min verden findes der intet mere intimt end at sove med sit allermest dyrebare imellem sig!

0 kommentarer til “Samsovning”

 1. Helt enig. Herhjemme samsov vi med den store sådan on/OFF indtil han var 6. Da lillesøsteren var helt ny lå vi 4 på stribe i sengen og katten i fodenden. Nu er hun sådan en lille skid som helst vil sove selv. Men når behovet er der så kommer hun ind i sengen.

 2. Inden jeg blev mor var jeg 'i mod' samsovning, forstået på den måde at jeg faktisk sover bedst alene! Som f.eks. hvis kæresten er ude og rejse 😀 Men når min datter har behov for det 'ofrer' jeg mig da gladeligt. Hvis hun har brug for den nærhed får hun den. Sådan er dét bare 🙂 Og hendes tremmeseng står inde på vores soveværelse. Vi har ikke flere soveværelser, men lige nu føler jeg hellere ikke at vi mangler et børneværelse. Hun er 15 måneder, og det føles tryggest for os alle at hun er tæt på os, også når hun sover i egen seng 🙂

 3. Nu kan man jo heldigvis være intime andre steder end dobbeltsengen. Og intimitet er ikke lig lagengymnastik. Og folk skal blande sig udenom, i gør hvad der er rigtigt for jer. Går du i seng samtidigt med Ane eller falder hun i søvn selv? Er nemlig lidt i samme situation og synes det er lidt kedeligt at gå i seng KL 20.00

 4. Det lyder som en god løsning for jer alle:) Egentlig startede Ane også med at sove i sin seng ved siden af vores, men det fungerede bare ikke. Slet ikke da jeg skulle stoppe med at amme, så da blev sengen rykket. Sengen er stadig væk, nu er det Ane, der er rykket:)

 5. Præcis;) Vi ligger ved siden af hende, når hun skal sove – det har vi altid gjort. Den seneste måned har det holdt hårdt med 2 timers putninger:/ Men jeg har ladet mig fortælle, at det er meget normalt i den alder og med sommertid. De sidste 3-4 dage har vi dog været nede på en halv times tid – 7 9 13!!!!

 6. Hvor er det dejligt at der fungerer for jer. Børn (og familier) er forskellige og jeg tror på at man skal gøre det der fungerer bedst ligepræcist for ens egen familie.
  Vores datter på 16 måneder sover i tremmesengen lige ved siden af vores seng (på sølle 140 cm) og det fungerer for det meste. Ind imellem ligger jeg med en hånd gennem tremmerne og aer hende hvis hun har brug for det og nogle gange kommer hun også over mellem os. Jeg oplever at det for vores datter er i perioder at hun har mere brug for vores nærhed.
  Lige nu er det store spørgsmål hvad vi skal stille op med soveplacering, da lillebror ankommer om 5-6 uger. Vi har det rigtig godt med at have hende liggende i samme rum som os, men pladsen bliver trang med endnu et barn. Og vil hun mon blive vækket når lillebror skal spise om natten? Vi må se hvad vi finder ud af.
  Jeg synes ihvertfald dit indlæg var dejlig relevant.

 7. Vores drenge sover også imellem os – de er udprægede 'hud-børn' og de og vi stornyder det. Og ja, der er mange der kigger skævt til det, men helt ærligt, det er små børn på 3 og 5 – selvfølgelig skal de være tæt på hvis de har lyst til det. Tror det er rigtig sundt. Og en dag siger de selv stop- sådan har det været med alle andre ting; amning, suttestop, ble-smidning- så jeg er slet ikke nervøs for at de er addicted for life

 8. Thea er fra april 2013 og sover stadig i tremmesengen lige ved siden af min seng 🙂 jeg kunne slet ikke forestille mig at hun skulle sove i et værelse for sig selv! Jeg sover piv elendigt når kæresten ikke er ved min side, så hvorfor skal vores dyrebareste ikke sove sammen med os?

  Man kan efter min mening aldrig give sit barn for meget tryghed og hvis det er at sove sammen, så er det det helt rigtige!

  De fleste jeg kender forstår ikke hvordan vi kan blive ved med at sove sammen, men det er da det skønneste at vågne ved at kigge over på et par skønne glade øjne og det størreste smil <3 giv den gas med samsovningen og gør hvad der føles rigtigt :*

 9. Nu behøver man heldigvis ikke kun være intim i soveværelset…. Haha, ej! Vi har også tit ungerne til at sove i sengen, mindste sov i vores seng det første år, i perioder tog jeg lange seje kampe for at få hende til at sove i egen seng, men hun vågnede alligevel om natten og var ked af det, så hun endte alligevel i vores seng da ingen af os gad tage kampen midt om natten. Nu sover hun på eget værelse, men så snart hun er ked af det bliver hun hentet ned i vores seng, det er nu så hyggeligt at putte med ens børn 🙂 Mellemste kommer også listende et par gange om ugen og der er altså ikke noget bedre en at vågne lidt før dem og beundre de smukke dejlige sovende børn inden de vågner og ragnarok bryder ud 🙂

 10. Her fylder Pjevsen så meget og vil have plads omkring sig så hun sover bedst i sin seng, der står ved siden af vores, men når far har vagter der kræver overnatning ude, så ligger hun fluks hos mig. Jeg synes det er fedt i gør det Ane har behov for og ikke det 'de kloge' siger man skal.
  /Jeanet

 11. Her fylder Pjevsen så meget og vil have plads omkring sig så hun sover bedst i sin seng, der står ved siden af vores, men når far har vagter der kræver overnatning ude, så ligger hun fluks hos mig. Jeg synes det er fedt i gør det Ane har behov for og ikke det 'de kloge' siger man skal.
  /Jeanet

 12. Her fylder Pjevsen så meget og vil have plads omkring sig så hun sover bedst i sin seng, der står ved siden af vores, men når far har vagter der kræver overnatning ude, så ligger hun fluks hos mig. Jeg synes det er fedt i gør det Ane har behov for og ikke det 'de kloge' siger man skal.
  /Jeanet

 13. Jeg tudede ved dine sidste to linjer. Det er så rigtigt og så fint formuleret! Jeg tudede selvfølgelig også over dine baby-indlæg. Hvor er det en vidunderlig nyhed! STORT tillykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.