Ammemafia!

Jeg havde godt hørt om den, før jeg blev mor. Ammemafiaen! De mødre som sprøjter holdninger, forskningsresultater og modermælk ud i hovedet på andre stakkels mødre, som af forskellige årsager ikke ammer.

Så blev jeg mor og opdagede, at der satme er to af slagsen. Dén jeg netop har beskrevet, og den modsatte. De mødre (og andre hoveder) som har lige lovlig travlt med at uddele meninger om, hvor meget og hvor længe man bør amme.

Det er den sidstnævnte slags jeg ligger i krig med!

Jeg er her til aften faldet over et link på facebook til en artikel om en mor, som ammede både sin og sin venindes 16 måneder gamle søn – efter aftale med veninden, må jeg hellere tilføje. Jeg gider faktisk overhovedet ikke tage stilling til dén sag. Jeg finder det helt ærligt uinteressant. Kommentarfeltet derimod får mig fuldstændig op i det røde felt. For man skulle tro, at folk opponerede mod, at kvinden ammer en andens barn, men for de fleste handler det ligeså meget om alderen. 16 måneder. 1 år og 4 måneder.

Et lille udvalg af de brugte ord i den forbindelse: “Forskruet”, “perverst” og “unaturligt”!

Og jeg reagerer naturligvis fordi, jeg ammede Ane, til hun var 17-18 mdr, OG fordi jeg er den type menneske, som mener, at så længe man ikke render og stikker sine ammelapper ind i kæften på tilfældige forbipasserende i Netto, så kan man gøre lige præcis, hvad man vil!!!!

Det er fint, fjong og helt okay, hvis man vælger ikke at amme, stoppe når barnet er 6 mdr, eller hvad man nu føler for. Det er sgu egentlig også fint nok, hvis man selv opfatter sine bryster som noget seksuelt, men lad være med at pege fingre af andre, som tager brysterne for det, de er – mad til baby! Oh yes, nu piller jeg lige ved store, alvorlige sager, når jeg sætter en fed streg under, at kvinder er udstyret med bryster og mælkekirtler for at kunne ernære deres afkom! At brysterne også fungerer som en erogen zone, er da bare win-win. For andre er det tæer, der gør det, men derfor forbyder vi dem ikke at gå i sandaler, vel?!

Ane blev ammet så længe som overhovedet muligt (fertilitetsbehandling og amning harmonerer desværre ikke), hun må godt få sukker, og i dag havde hun grønne strømpebukser på – beslutninger jeg har truffet, fordi jeg er hendes mor.

Så lad nu for dælen babserne være i fred. Om man vælger at bruge dem i to år eller slet ikke, kan simpelthen aldrig nogensinde blive nogen andres sag!

Værs’go – ammebilleder til folket:

 

image

image

image

 

 

image

0 kommentarer til “Ammemafia!”

 1. HØRT!
  Det må da virkelig være den enkelte mors egen sag.
  Tænk at folk absolut skal have en holdning til dette.. Pas jeres eget rosenbed. 😀

 2. Der er vildt hvilken kloser kvindfolk tror de er berettigede til at kalde andre, bare fordi vi genetisk er udstyret med samme mælkebarm! For jeps, du har ret erogen eller ej, bryster er designet til at amme! Slut!

  Jeg ammede til zoey var 17 måneder, og har skulle forsvare og forklare en masse gange- mit eneste “forsvar” og forklaring vil altid være; “hvorfor ikke”, hvad er grunden til at jeg ikke skulle?

  1. Præcis! “Hvorfor ikke?” Jeg hørte også tit “nu skal du da også snart stoppe med at amme!” Mit svar var “Næ!”

 3. Hahaha Jeg er så enig i at grænsen går ved at lemlæste tilfældigt forbipasserende i netto! Og elsker at du kalder dem ammelapper! Den adopterer jeg! Hilsner fra en der gerne vil prøve at amme en andens barn..

  1. Nok er mine ammelapper vokset drastisk i de seneste måneder, men jeg tror nu ikke, at de kan lemlæste nogen;) Gik dog på seminariet med en pige, som kunne smadre øldåser med sine bryster, så måske det er muligt?;)

 4. Da jeg hørte om historien var min reaktion også “var det okay med drengens mor??” og da jeg fandt ud af at det var det – kunne jeg overhovedet ikke hidse mig op over den sag.. eller nogen andre amme-sager.. siden hvornår blev babys ernæring en sag man skal diskutere?? (Til et vis punkt – selvfølgelig) Jeg har virkelig svært ved at have en holdning til andres amme/ikke-amme historier.. udover din selvfølgelig – det er freaking sejt!!!

 5. Hep! SÅ meget hep! Jeg kan slet ikke se hvorfor andre menneskers amning eller ej er et oplæg til diskussion?
  Men det er da pudsigt at vores kultur har udviklet sig sådan, at folk er så selektive med hvem der må amme hvis børn og i hvilken alder – jeg har da aldrig mødt en komælksdrikker (barn eller voksen) som var selektiv med hvilke køer ude på marken de ville have mælk fra 😀

  Jeg (og min datter) er selv ofre for “flaskemafiaen”, som gjorde at jeg som usikker førstegangsmor stoppede amningen alt for tidligt – stik imod datterens behov og min egen lyst 🙁 nu er jeg gravid igen og ved heldigvis hvordan jeg lukker ubrugelig information ude og lytter til min egen mavefornemmelse 🙂

  1. Nej, det giver ingen mening!
   Og hurra for mavefornemmelsen!!!! Der kan jeg også mærke, at det er noget nemmere at lukke folks bemærkninger ude, når det er anden gang. Man er sgu på mange punkter så skrøbelig første gang, og folk har så uendeligt mange holdninger, som de burde holde for sig selv.

 6. Mine er nærmest ammepuder de er kæmpestore og hænger en del. Er helt misundelig på din barm. Så en i metroen som bare hev brysterne ud af toppen igen amme bh eller noget, de sad bare perfekt. Der fik jeg ret akut tilfælde af brystmisundelse og overvejede en opsparing til nye bryster.

 7. Åh, hvor er jeg enig! Får så forfærdelig ondt i maven over den hetz der af en eller anden grund føles så forfærdelig naturlig for andre kvinder som mænd, at føre! Hvorfor er det at vi ikke kan tåle at der er nogen der vælger noget andet og måske endda er glade for det.

  Jeg ammede, glad og frejdigt, mit første barn til hun var to år og to mdr og det var egentlig kun fordi hun selv sagde fra, at vi stoppede. Men hold nu op hvor skulle jeg stå model til mange mærkværdige kommentarer!

  Min yngste er næsten halvandet, bliver stadig ammet og jeg har overhovedet ikke tænkt mig at stoppe foreløbig! Selvom jeg nyder det, så piner det mig at al debatten om amning har gjort mig så forfærdelig opmærksom på at der er andre der potentielt kan have problemer med at han er så stor og bliver ammet. Hvor det med min første var en fornøjelse at amme (naturligvis dækket til) offentligt, er jeg mere bekymret for reaktionerne nu – tror det handler om alle de historier om ammende kvinder der er blevet smidt ud af butikker, råbt ad mm. der har sat skrækken i mig. Det værste var er at skrækken endda sad i mig dengang han var lille og altså kun blev ammet!

  Jeg stemmer for, at vi danskere dropper at beskæftige os med andres valg og fokuserer lidt på vores egne valg!

  kh en mor, der selv blev ammet til hun var tre år og egentlig føler mig ganske almindelig og ikke spor mærkelig af den grund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.