Lidt om kolde øl og støvsugning.

En af mine veninder har netop købt hus. Hun spurgte mig, hvordan jeg får tid til rengøring, vasketøj osv i hverdagen. Mit svar var simpelt:

Det gør jeg ikke!

Det er den møgbeskidte sandhed. Og jeg har det helt fint med det:) Nu. FFB (fruen før barn) har andre standarder og prioriteringer end FEB.

Vi har ca. 150 kvm hus og 800 kvm have med dertilhørende hæk på en hjørnegrund. Vi har barn, hund og kat og alt for meget nips og alt for mange åbne hylder. Vi har desuden to fuldtidsstillinger på henholdsvis 37 og 42 timer (ja ja, så har jeg ekstra ferier som lærer, men man kan bare ikke støvsuge på forhånd!). Vi har nok at rive i!

Jeg ville elske at leve med rene gulve og strøget tøj, men jeg har endnu ikke fundet en måde, hvorpå det lader sig gøre. For jeg er vist bare sådan lidt rodet af sind og prioriterer på en måde, der vanskeliggør det scenarie en smule;)

Jeg følger en del mødre på IG og blogs, som tryller med både strikkepinde, støvsuger og dejskraber. Og der er ingen skjult sarkasme her – jeg både beundrer og misunder deres hjem og kreationer – velvidende at det er en ‘falsk’ virkelighed i den forstand, at alle jo helst viser de pæne sider af tilværelsen frem, inklusive mig selv. Sandheden er bare, at det herhjemme er lidt af sejr, hvis vi kommer afsted om morgenen uden banan på tøjet og med solcreme på næsen. Og omme bag de fine hjemmestrikkede trøjer og sirligt pyntede sager er sandheden højst sandsynligt den samme som her. Man kan jo ikke støvsuge og strikke på samme tid, vel?!

Vi får huset fuld til Anes fødselsdag på lørdag. Og havde det været under FFBs regeringstid, havde vinduerne været pudset og kageopskrifterne afprøvet. I stedet prioriterede jeg i går at være sammen med veninderne. Og nu at skrive det her indlæg om ting, jeg ‘burde’ gøre, men ikke gider. Om lidt går jeg tidligt i seng med en bolle med ost og Lost på iPad’en. For det er allerede nu besluttet, at vi køber brød lørdag morgen, fremfor at bage boller. Og kagen behøver ikke være udformet som en bamse, når banankage med pålægschokolade smager ligeså godt. Til gengæld er der købt rigeligt med balloner og frys-selv is, og Fyrsten har bakset et gammelt køleskab ind i udehuset, så gæsterne kan få en kold øl. For ærligt – de rene gulve er ikke gæsternes behov. De vil med garanti hellere have en kold øl. Og for Ane er det bare fantastisk med gaver og gæster.

Og mon ikke jeg alligevel finder tid til at støvsuge i morgen….

 

0 kommentarer til “Lidt om kolde øl og støvsugning.”

  1. Hehe. Vi har kun 70 kvm, ét barn og to undulater, og jeg er i praktik/er arbejdssøgende, alligevel er det en sejr hvis vi får støvsuget en gang om ugen! Strygning gør jeg mig ikke særlig meget i. Så vil jeg hellere strikke! :joy: Man må helt klart slække på kravene og prioritere sin tid når man er blevet FEB 😀

  2. Jeg er så enig 🙂 sådan er det også herhjemme! Blev dog alligevel en anelse flov, da jeg for nylig havde min fireårige søn med i Imerco, og han nysgerrigt spurgte mig, hvad det var for nogle sjove ting på hylden – strygejern 😉 Sådan et har han aldrig set i brug. Måske lidt for dårligt. Men man kan bare ikke nå det hele 🙂

    1. Jeg kan helt ærligt heller ikke mindes, hvornår jeg sidst har strøget??! Skal vi ikke bare blive enige om, at det er gået af mode;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.