Tre måneder til termin og noget om at slippe kontrollen….

image

 

image

Der er i dag præcis tre måneder til termin.

Spisestuen, som det er planen, at jeg skal føde i, er på ingen måde færdig. Vi har ikke lavet pusleplads. Vi har ikke købt barnevogn – faktisk har vi endnu ikke besluttet, hvilken model det skal være. Jeg vil også gerne ha’ fat i en kravlegård og en babynest, men jeg er ikke nået længere end til tanken. Jeg har købt lidt tøj i genbrugsen og lidt over Instagram, men mangler vist stadig en del.

Vi har købt en pakke bleer. Dét er det. Og jeg indrømmer gerne, at de blev købt, fordi jeg manglede at smide lidt varer i kurven på Nemlig for at nå op på de 400 kr, som man som minimum skal handle for.

Vi er på ingen måde klar – og det er helt okay.

Da vi ventede Ane var stort set ALT klart på nuværende tidspunkt. Vi kendte kønnet, navnet var valgt, tøjet var vasket og sorteret og der var både syet uroer og kravlegårdsrand.

Jeg tror, at noget af forklaringen ligger i vores historie. At vi havde ventet så længe på Ane, og at jeg ikke havde ‘føling’ med hende i dagligdagen, fordi hun ikke voksede i mig – det var så uhyre vigtigt for mig at kontrollere de ting, som jeg nu engang kunne kontrollere, såsom farven på hendes stofbleer.

Men derudover tænker jeg også, at der er en væsentlig forskel på at blive mor første og anden gang. For ser man bort fra graviditet og fødsel, så har jeg jo prøvet det før. Jeg ved, at lige meget hvor forberedt man er, så bliver man pisse overvældet. Og halvdelen af de ting, som var af største nødvendighed, mens vi ventede på Ane, blev lige gyldige, da først vi stod med hende i armene. Eksempelvis var der både indkøbt zinksalve og creme fra apoteket, som aldrig blev brugt. Og den seng, som jeg syntes, det var så vigtigt at have til hende i stuen, blev kun brugt i ca. 2 uger. Man har så mange idéer og forestillinger om, at gør det helt ‘rigtigt’. Der er bare ingen facitliste – desværre;) Børn er forskellige, deres behov er forskellige, ens egne behov er forskellige, fordi det nu ikke bare handler om at få et barn, men om at have to. Det bliver noget andet, fordi JEG er en anden. Jeg er mor.

Det eneste jeg tænker, vi absolut må have i huset er lanolin-creme og ammebrikker – just in case.

Derudover tager vi det, som det kommer. Og nyder ventetiden uden shoppingvanvid og dertilhørende forhøjet blodtryk;) Jeg slipper kontrollen, og siger til mig selv “kommer tid, kommer råd”. Der kommer i hvert fald et barn, og så tager vi den derfra.

0 kommentarer til “Tre måneder til termin og noget om at slippe kontrollen….”

  1. Har lige “opdaget” dig og din blog – faktisk via Instagram. Hvor er du bare for vild, simpelthen så dejligt, at du er med til at nedbryde de tabuer (som jeg oplever), at der er omkring barnløshed. Vi skal selv til at have hjælp, da vi nu har prøvet at lave nummer to i næsten to år uden held. Det er bare rigtig hårdt. Din historie om de 92 æg beskriver det meget rammende, følelsen af at det er et barn der er gået til måned efter måned. Der betyder det intet, at man har en i forvejen, selvom jeg selvfølgelig er meget glad for ham. Jeg er i øvrigt helt vild med dine skriverier generelt, kan virkelig godt lide, at de er så blottet for selvhøjtidelighed. Din blog og din billeder emmer til gengæld af kærlighed til din familie og til livet. Jeg vil klart læse med fremover!
    Gode hilsener og held og lykke med din graviditet.
    /Marie

    1. Arhmen altså, en dejlig kommentar!!! Tusind tak, Marie!:) Jeg sender masser af babystøv jeres vej – det er uden tvivl det hårdeste nogensinde:/

  2. det lyder også som en helt perfekt måde!
    og shit hvor jeg elsker ane-kysser-mors-smukke-mave-billeder! Jeg får slet ikke kommenteret nok, men jeg sluger det hele råt (bemærk det rimer).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.