Knald for Danmark??

I denne uge er det 5 år siden, at Fyrsten og jeg sad med trippende fødder og krydsede fingre hos lægen. Det var til sådan en åben konsultation, og vi var inde og ude på under 10 minutter. Derefter græd jeg i bilen, mens Fyrsten – som altid – gav mig et kys og en peptalk.

Jeg husker ikke rigtig noget fra dagen op til det punkt. Jeg ved ikke, hvilket tøj jeg havde på, eller hvilket ligegyldigt ugeblad jeg bladrede i i venteværelset. Men jeg husker, at vi sad i bilen. Jeg husker, at det var koldt. Jeg husker, at jeg græd, og at Fyrsten var optimistisk. Jeg husker, jeg tænkte, at han lod som om, han var optimistisk. Men jeg vidste, at han også havde behov for at synke beskeden, for han startede ikke bilen. Han sad et minuts tid, lirede en svada af om, at det nok skulle gå. At de kan så meget nu til dags. At vi da nu havde et svar og kunne komme videre derfra. Og så sad han tavs i en stund, før han startede bilen og fragtede os hjem. Nu med den lidet flatterende titel som ‘Hr & fru ufrivilligt barnløs’.

Vi var henholdsvis 26 og 36 år gamle, og havde på dette tidspunkt forsøgt at blive gravide i et år og to måneder. Ikke på ‘kom, lad os knalde’-måden. Mere på ‘kom, der var vist en svag streg på min ægløsningstest i morges’-måden. Meget langt fra ‘kom, lad os knalde for Danmark’-måden. Og lige så lidt som vi havde Danmark i tankerne, da jeg lå der med røven stablet op på en fire-fem hovedpuder og med stængerne i vejret, lige så lidt havde Danmark os i tankerne, i den periode vi stod over for efter vores onsdag eftermiddag hos lægen.

Men i aften skal der altså knaldes for Danmark – i ugens bedste sendetid. Og jeg er spændt på at se, hvordan det kommer til at gå for sig. Jeg håber, at det bliver sagligt. At problematikken med, at vi får for få børn i Danmark, bliver belyst fra flere vinkler, og at fokus ikke blot ligger på, at de danske par er for selvoptagede og går i gang for sent. Det håber jeg virkelig. Men ærlig talt så tvivler jeg…..

image
(Fundet her på DRs hjemmeside)

Et godt grin….. Jeg kan faktisk godt grine lidt af, at man tager problemet op, netop som Hr. Løkke Rasmussen er tilbage i førertrøjen. For det var han også, dengang vi knaldede løs med ét mål for øje. Men der var intet heppekor på vores sengekant. Der var ikke tv-programmer som hyldede mit 25-årige jeg for at gå i gang i tide. Dengang hed det ikke ‘Knald for Danmark’, men ‘Knald for din egen regning!’.

Jeg ved godt, at det år hvor der var brugerbetaling på fertilitetsbehandling ikke er grunden til det dalende fødselstal. De 900 børn som aldrig kom til verden udgør blot en brøkdel i det store regnestykke. Det ved jeg godt. Og jeg ved godt, at denne kampagne ikke er rettet mod dem, der kæmper med infertilitet. (Selvom jeg personligt synes, at det er indbegrebet af dumhed, at man ikke forsøger at lette processen for dem, som rent faktisk gerne vil have børn, fremfor at pege fingre af dem, der tøver!!!! Og nævnes fertilitetsbehandling med bare ét ord, så skal jeg nok være hidsig herinde i morgen.)

Jeg bliver bare vred. Vred over at medierne skal tude os ørerne fulde af, at vi burde få nogle flere børn, samtidig med at samfundets indretning gør det mindre og mindre attraktivt. Dagpengereform og gensidig forsørgerpligt, min bare røv. Ingen pension og optjening af ferie under barsel, badrrrr. Børnene er for længe i institution, og vi fjerner muligheden for pasning af eget barn, are you fucking kidding me??!

Jeg siger, start der! Start med at skrue et show sammen, som småbørnsforældrene står bag. Lad dem vise, hvorledes deres hverdag hænger sammen, og hvor det halter. Lad være med at hentyde, at de personligt er skyld i samfundets dårligdomme, fordi de har brugt for mange timer på crosstraineren eller på universitetet.

Knald for Danmark?? Ej, ikke som tingene ser ud lige nu!!!

 

 

0 kommentarer til “Knald for Danmark??”

 1. A-fucking-men!!! Jeg er slet ikke i målgruppen for dit indlæg, for jeg er frivilligt barnløs, og vil helst ikke have børn, men hold kæft, hvor er jeg enig! Samfundet er nemlig ikke indrettet til at det kan løbe rundt for dem, som gerne vil. Min søster er mor til to piger, og er kun 27 år. Hun har en uddannelse, som hun fik for at have noget på papiret, men hendes drømmeuddannelse kan hun ikke få, for det kan ikke løbe rundt for hende og børnene, hverken økonomisk eller rent praktisk i hverdagen. Hvis først vi lod os inspirere lidt af Sverige, på det her område, SÅ kan medierne, regeringen og alle de andre begynde deres svada.

 2. Jeg er simpelthen så enig! Og så er det en ‘lille bitte ting’ derudover: jeg synes, at det tenderer statsligt finansieret racisme.

  Sat lidt på spidsen: I denne tid hvor mange mennesker i nød ikke kan blive genforenet med deres familier, fordi der er politisk konsensus om en forfærdelig familiesammenføringslovgivning, opfordrer man folk – i propagandalignende vendinger – med en bestemt nationalitet til at Knalde for Danmark. Hvad med at hjælpe de mange børn på flugt i stedet? Hvorfor er danske børn vigtigere, når nu børn fra andre lande ligeså vel kunne være en ressource for vores samfund?

  Jeg er helt med på, hvor hårdt det er, ikke at kunne lave de børn man gerne vil – vi skal have hjælp. Så det er ikke fordi det ene, udelukker det andet, men den der kampagne ret smagløs!

 3. Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte, har været i behandling (og hvis kampagnen kom lige der havde jeg grædt snot) har også haft børn i alle aldre efterfølgende og oplevet “systemet” som stinker, virkelig stinker! Så jeg forstår godt hvorfor vi ikke knalder og kaster os ud i flere børn, det var rigeligt at skulle afsætte 2 afkom i div, institutioner som aldrig rigtig fungerede og passede godt på mine børn.
  Fru megethed
  http://megethed.blogspot.dk/?m=1

  1. Nej, det virker simpelthen så ulogisk, at der ikke først kigges på, hvordan man kan gøre det mere attraktivt at få børn. For jeg kan virkelig godt forstå, at folk holder igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.