I jordemødrenes sko

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at der er store besparelser og som følge deraf forringelser i sundhedssektoren. Hvor slemt det står til, kom dog alligevel lidt bag på mig…..

 • Jeg fandt en andengangsfødende i modtagelsen.Hun var 6 cm. åben og havde ikke set en jordemoder i to timer.
 • Jeg har måtte forlade en kvinde, der lå i for tidlig fødsel i uge 33. Hun var i den aktive del af fødslen.
 • I nat har jeg haft 8 timers overarbejde, dvs jeg har arbejdet 16 timer, mod de planlagte 8.
 • Vi har tre fødende, der ikke har nogen jordemoder hos sig.

Dette er blot en udsnit af udtalelserne fra de jordemødre, som man møder i følgende klip. Og det er desværre ikke det værste…..

Gør jer selv den tjeneste – gør jordemødrene den tjeneste – at se videoen til ende. Jeg ved den er lang, tilgengæld vil jeg så spare jer for et langt indlæg. Men se den, del den, råb op. Det er simpelthen ikke godt nok!!!!!

0 kommentarer til “I jordemødrenes sko”

 1. Åh nej, nu kom jeg sgu til at se den hele, selvom jeg egentlig skulle arbejde. Av, kan ikke lade være med at græde. Det er simpelthen så uværdigt og helt forfærdeligt for jordemødrene, for de gravide og selvfølgelig mest af alt for børnene.

  Kan ikke lade være med at tænke på, hvorfor videoen kun bliver delt på blogs. Hvorfor ingen medier viser den? Er det mon fordi fødsler betragtes som sådan en kvindeting med lidt lavstatus? “Jordemødre de arbejder jo heller ikke sådan særlig videnskabeligt og evidensbaseret” har jeg hørt en mandlig læge sige (no shit). Mon folk tænker, at de fødende og jordmødre bare skal tage sig sammen?

  Håber, at der snart bliver skrevet mere om det andre steder end på de sociale medier – intet ondt ord om din blog (:

  Jeg tror, at der skal råbes meget højt på andre platforme også. Hvad skal vi mon gøre? Det er jo for helvede vores børn det handler om (apropos dum knaldekampagne).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.