Forberedelser til hjemmefødsel #2

Så er der to dage til 1. december, hvor jeg går ind i 38. uge. Det vil sige, at jeg efter på tirsdag er inden for termin og derfor må føde hjemme. Jeg har på intet tidspunkt troet, at jeg ville føde før, da intet har tydet herpå, men jeg er nu alligevel lettet over at være så tæt på hjemmefødselsmålet.

Vi hentede fødekarret på Amager i går, og i dag hentede vi forsendelsen med låg og liner fra Mamaslife. Fødekarret er ‘afprøvet’ og godkendt, håndklæder, vaskeklude, afdækning og si er fundet frem. De sidste ting handles i morgen, og så er vi klar.

image

Eller…. Vi er klar til at gå i fødsel. Klar til at få et barn mere?! Det er en anden sag;) Vi glæder os selvfølgelig vanvittigt, men ingen af os havde rigtig troet, at vi ville nå så langt. Dét at blive gravid til starte med var kæmpe stort. En gennemført graviditet er enormt!!!  Og tanken om, at vi lige om lidt er forældre til 2 (3, med ham den lange), er lige dele vidunderlig og angstprovokerende. Selvom vi jo godt ved, hvad det vil sige at have et barn, så ved vi ikke, hvad det vil sige at have to. Og alle nye ting er spændende og angstprovokerende – særligt dem som forpligter for livet! Heldigvis er det hele allermest vidunderligt – af alle de åbenlyse årsager! Så selvom vi på ingen måde føler os  klar, glæder vi os alligevel som små børn til juleaften – hvilket muligvis ender med at kunne tages meget bogstaveligt;)

Jeg er fortsat tryg ved tanken om at skulle føde, selvom jeg dog panikkede lidt lørdag formiddag. Min søster lagde ører til mine bekymringer og rådede mig til at give jordemoderen et kald i morgen. Og når det er gjort, når mine bekymringer er lyttet på og manet til jorden, vil jeg gå tilbage til at være rolig og tryg. For jeg blev klædt godt på til fødselsforberedelsen og alle de praktiske ting til fødslen er på plads. Tilbage er der kun at vente på, at baby bliver klar. Det er SÅ spændende!!!!

Værd at nævne er også, at to af mine kolleger kommer til julemiddag på tirsdag. Emil ringede i eftermiddags, mens han stod lænet ind over køledisken – “Jeg kigger fordi i morgen aften, Eli, med 4 kg. flæskesteg. Ja ja, vi er kun fire til at spise den, men den svinder jo ind, sådan en satan!” Endnu en god grund til at glæde sig til på tirsdag:)

 

Mit første indlæg om forberedelser til hjemmefødsel, kan du læse her. Lidt andre tanker om det at føde hjemme, kan du finde her og her🙂

0 kommentarer til “Forberedelser til hjemmefødsel #2”

  1. Årh hvor spændende! Misunder dig helt, at du skal opleve noget så stort om lidt;)
    Det behøver iøvrigt ikke svine særligt meget: vi plejer at tigge os til gamle håndklæder af venner, som vi kan smide i en sæk og smide ud bagefter

    1. Hæ hæ – ‘plejer’;) Det er satme rutineret! Jeg tænker, at det er en kærkommen mulighed til at få handlet lidt nye ind:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.