Spred gode fødselshistorier!

image
Billedet er lånt fra dengodebarsel.dk 🙂

Til alle jer, der er gravide, eller bare er vilde med fødselsberetninger, så må jeg på det kraftigste anbefale, at I kigger forbi hos meyermor.dk!

Heidi har simpelthen gjort det til en mission at sprede de gode fødselshistorier. En mission, som jeg er KÆMPE fan af! Det giver simpelthen så god mening, for som Heidi skriver i dette indlæg – Ville du gå ind i en mørk skov efter at have set en gyser?

Heidis pointe er, at det ikke er blandt gravide kvinder, man skal dele rædselshistorien fra sin fødsel. For det bidrager – åbenlyst! – ikke til andet end angst. Og som et ur-instinkt lukker kroppen af, når man er angst, for det er ikke der, man skal gå i fødsel. Jeg behøver næppe sige, at det ikke er at foretrække. Hvad vi derimod gerne vil have fremmet under fødslen er oxytocin – et hormon som udløses, når du har det godt, og som sætter skub i veerne. Og du får det bare  ikke godt af at høre, hvor slemt andre har oplevet dét at føde. En historie som de naturligvis skal dele og bearbejde på alle mulige måder! Bare ikke blandt gravide. Det gør absolut intet godt for nogen.

Jeg har gennem det seneste måneder suget positive fødselshistorier til mig. Noget Heidi har gjort endnu nemmere ved at samle en ordentlig bunke:) Disse historier inspirerer mig og giver mig blod på tanden. De gør, at jeg glæder mig til at føde. De gør, at jeg går positivt ind i ‘kampen’ med troen på, at det her kan jeg godt! Ja, faktisk har jeg tænkt mig at være røv sej til det!

Så kæmpe tak til Heidi og alle de seje kvinder, som har delt deres positive fødselshistorier. Jeg satser stærkt på selv at kunne bidrage med én til samlingen om ikke så længe:)

0 kommentarer til “Spred gode fødselshistorier!”

  1. Selvom jeg har fået de børn, jeg skal have og derfor ikke kommer til at føde igen, vil jeg da helt sikkert kigge forbi og læse de gode fødselshistorier Jeg hører selv til de kvinder, som synes det er fantastisk at føde og har to gode fødsler bag mig. En hospitalsfødsel og så min sidste fødsel, der var en fantastisk hjemmefødsel i vand, med en far,der blev guidet til at tage imod, af verdens roligste og mest overskudsagtige jordmoder Glæder mig til at høre din fødselsberetning, når du når dertil. Glæd dig, det er en fantastisk oplevelse

  2. Hej Elisabeth,
    Jeg vil bare fortælle dig at jeg hepper på dig og en god fødsel hver dag i denne tid, og i dag har linket til din blog fra min. Håber, det er ok 🙂
    KH Helle
    PS. Jeg gætter på at du føder d. 26 december!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.