At være kejserinde

image

Nogle søde damer har informeret mig om, at jeg nu er optaget i en ganske særlig klub. Jeg er nemlig en kejserinde. Jeg er all for positive reformuleringer, så hvis du spørger mig, hvordan jeg helst vil italesætte mit fødselsforløb, så pakker jeg hellere end gerne ‘akut kejsersnit’ væk til fordel for ‘jeg er kejserinde!’ Fyrsten og Kejserinden – det må da næsten være forudbestemt;)

Men hvad vil det så sige at være kejserinde?

Det dårlige:

 • Det gør ondt! Det gør ondt, når du griner, nyser, sidder, står, rejser dig, sætter dig, hoster, taler, ligger på siden, ligger på ryggen, går, strækker dig og lidt til. Fortvivl ikke – hvis du står sådan let foroverbøjet og undlader at trække vejret, så kan man næsten ikke mærke det;)

Det gode:

 • Man må ikke støvsuge, bære tunge ting såsom indkøbsposer, overanstrenge sig, støvsuge og støvsuge.
 • Mormortrusser og bløde bukser er det mest behagelige i verden! Og lige nu er det fuldt tilladt ikke at iklæde mig andet;)

Det ærlige:

 • Det er pisse hårdt ikke at måtte bære Ane! Ja ja, det kan omgås. Jeg går på hug, hun kravler op til mig i sofaen mm. Men jeg har ikke lyst til at omgås. Jeg har lyst til at tage min lille, store pige op! Det er hårdt at blive storesøster. Endnu mere når man bare gerne vil løftes op af sin mor. Av mit hjerte!
 • De fysiske smerter fortager sig hurtigt. Jeg er nu på 8. dagen efter mit kejsersnit og er næsten fuldt funktionsdygtig.
 • Arret er fint og ikke synligt. Jeg havde en eller anden tosset forestilling om, at jeg ville få et kæmpe anker på maven. Det er ikke tilfældet! Jeg har en streg på ca. 15 cm. lige under trussekanten. “Jeg barberer dig lige lidt.”, sagde sygeplejersken. Jo tak, jeg har for fa’en ikke selv kunne nå;) Jeg vil kunne promenere i min bikini til sommer, og ingen vil kunne se, at jeg har fået foretaget kejsersnit.

Jeg er kejserinde – og stolt af det:)

 

0 kommentarer til “At være kejserinde”

 1. 1000 1000 tak for det indlæg. Jeg fik selv planlagt kejsersnit fordi min datter lå i underkropsstilling. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har skulle forsvare min beslutning om ikke at prøve en sædefødsel til fordel for kejsersnit. Jeg fik en sund og rask pige med kejsersnit og jeg er stolt og lykkelig…
  Tillykke til dig med din dejlige lille familie.

  1. Jeg har heldigvis ikke skulle forsvare noget endnu, og jeg håber, at det fortsætter sådan. For jeg hverken kan eller vil forsvare noget, som jeg ikke selv var herre over. Og det skal du heller ikke:)

 2. Sejt! _Samtidig vil jeg ligiige påpege, at det samme mere eller mindre gør sig gældende ved almindelig fødsel…der er selvfølge ikke noget ar i trussekanten, men kunne sige tjek til resten med et syet underliv 🙂

 3. Dejligt indlæg. Har selv et planlagt og et akut kejsersnit bag mig, og regner med at den tredje – som gerne skulle komme til sommer – også får fornøjelsen af en operation. Jeg har med stor forundring fulgt diskussionerne om kejsersnit. Om man er ‘rigtig mor’, om man har født ‘rigtigt’, om man har ‘snydt’ og den slags. Det forekommer mig absurd, at det kan være et emne for bedømmelse fra andre, der ikke ville drømme om at spørge, hvad man tjener, men derfor er det kun glædeligt, at du fortæller så ærligt og fint om både fødsel og eftervirkningerne. Tak for det.

  1. Det er da også noget gevaldigt pjat, som ingen kan eller skal gøre sig til dommer over!!! Pøj pøj med den forestående fødsel:)

 4. Jeg knytter også lige til dette dejlige indlæg at man heller ikke har det skide behageligt efter vaginal fødsel 😉 Men, det er på en eller anden måde meget smukt. Kejserinde eller ej har vi det alle bedst i mormortrusser og blødebukser med en (very real) skræk for at skide 😀

 5. Kære Elisabeth.
  Jeg har prøvet begge dele – det er to verdener og jeg er så enig med dig. Godt nok er ens underliv ikke som boxen efter kejsersnit, men der stopper fordelene også ( altså udover støvsugningen mm) …velkommen i kejserindeklubben

 6. Enig, KS er røv mht smerter – jeg gennemgik 69 timers veer (min fødsel var meget lig din, bare med flere timers veer før det pludselig skulle gå MEGET stærkt), men de næste 10 dage hvor vi var indlagt pga en infektion i min mave, og hvor jeg ikke engang kunne rejse mig fra sengen selv pga en klippet mavemuskel, var LANGT værre at komme igennem, rent smertemæssigt… Oversavet dame, siger du?!

  Men velkommen i klubben endnu en gang – kejsersnitter er heldigvis nogle er verdens lækreste børn 😉

  1. 69 timer??!!!! Auch! Så brokker jeg mig ikke! Og så en infektion oveni – det er fandme tarveligt:( Jeg føler mig allerede meget i bedring – det er skønt:)

   1. Ja, det var noget af en omgang! Især med tanke på at det egentlig kun var aktiv fødsel de sidste fire… :astonished:
    Og hey, man kan altid finde nogen som har det værre, eller har været udsat for noget i længere tid, så du brokker dig bare!

    Dejligt at høre, du er ved at have det godt igen :smiley:

 7. Kære Elisabeth
  Jeg elsker at følge med på din blog, men giver mig sjældent til kende med kommentarer osv. Er bedre til det på IG.
  Lige præcis Kejserinden over alle kejserinder, det må være mig. Har haft en “normal” fødsel og derefter 3 stk planlagte kejsersnit. Alle er gået sååååå fint, men ja, sindsygt mange smerter efterfølgende. Dog var den bedste oplevelse de sidste, da jeg jo lærte nogle ting undervejs. Faktisk er det ok at bede om smertestillende også lisdt ekstra, når man har vóldsomt ondt. Og det gjorde jeg så… og fik en meget bedre oplevelse ….
  Ville egentlig også bare sige at jeg synes du er skide hamrende sej! Du har taget det her forløb SÅ flot. Først at gå over tid, og derefter en lidt anden fødsel end ventet. Men så rart at vide at du føler dig okay med det hele.
  Held og lykke til familien nu på 4. Tænk sig at I har to fine mirakler nu. Hvor må I føle jer heldige og priviligeret. Den følelse har jeg selv hver eneste dag!

  Mange kærlige hilnser fra Over-Kejserinden
  Lotte Uldal

  1. Tusind tak for de fine ord, sødeste Lotte:):):)
   De første nætter på barselsgangen bad jeg også om ekstra smertestillende. Jeg syntes simpelthen, det var så ubehageligt at have så ondt, når jeg var alene med lillebror! Heldigvis hostede de bare op med flere piller;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.