Min efterfødselskrop

Dagen efter jeg havde født lillebror, stod jeg på hospitalets toilet og betragtede mig selv i spejlet. Det eneste tydelige tegn på, at jeg ikke længere bar et barn, var mit ar. Jovist, maven var lidt mindre rund og fast, men temmelig meget ligeså stor som dagen før. Og så tænkte jeg på alle de der nybagte mødre, jeg havde set på nettet eller Instagram, som var tilbage i deres almindelige bukser efter tre uger – “sådan bliver det ikke med mig!”  tænkte jeg. Jeg fik den idé, at I selvfølgelig skulle ha’ æren af at følge med i udviklingen af min efterfødselskrop, så I kunne se, hvordan en rigtig kvinde ser ud efter at have født. Med nettrusser, voksenble og gennemvædede ammeindlæg. Den plan er min krop godt i gang med at fucke fuldstændig op!

Sådan her så jeg ud henholdsvis en dag og en uge efter fødslen:

Det synes jeg faktisk selv er ret imponerende! Jeg havde en helt klar forventning om, at det ville gå noget langsommere.

Jeg vejede 50 kg, da jeg blev gravid. Inden I bliver for irriteret, vil jeg skynde mig at tilføje, at jeg kun er 160 høj og på det tidspunkt havde ammet i 18 mdr. Da jeg fødte, havde jeg taget 28 kg. på. En uge efter fødslen havde jeg tabt 9 kg, og i dag, 4 dage senere, har jeg i alt tabt 11 kg. Mine fødder er blevet nogle knoglede stakler at se på sammenlignet med før, og jeg kan både passe sko og vielsesring igen. Vielsesringen har jeg dog valgt at putte på fingeren;)

Så herre meget undskyld til jer mødre, som jeg har siddet herhjemme og bandet og svovlet over, fordi sådan er der sgu da ingen almindelige kvinder, der ser ud efter at have groet et menneske i 9 mdr!!! Det er der så åbenbart….. Og herre meget undskyld til jeg, der havde håbet at se min krop i trist tilstand – det må I ha’ tilgode;)

Selvom jeg er imponeret over min krops forandring, så tror jeg bestemt ikke, at jeg kommer tilbage i mine jeans foreløbig. Og det er okay! Jeg har på ingen måde travlt:) Og ja, det kan jeg selvfølgelig sagtens sige, fordi jeg er en lille lort og alt det der, men jeg kan nu engang kun forholde mig til min egen krop.

Hvordan har du haft det med din efterfødselskrop?

 

0 kommentarer til “Min efterfødselskrop”

 1. Jeg tror virkelig bare at vi skal acceptere, at det er helt forskelligt. Jeg tabte mig vanvittig meget efter fødslen (alt for meget) – og åbenbart også i graviditeten (sådan netto). Jeg vejede i hvert fald mindre end min før-graviditetsvægt, da vi tog hjem fra hospitalet. Men jeg kom aldrig tilbage i mine gamle ELSKEDE jeans. Jeg måtte anskaffe en hel ny ben-garderobe, da mine hofter åbenbart havde ændret sig trods ingen vægtstigning. Til gengæld beholdt jeg min sko-samling og var altså ikke en af de uheldige på den front, der går en-to størrelser op.
  Så hurra for diversiteten af kvinde-kroppen. Den er jo for sej. Tænk at gro et andet menneske!!
  PS – du ser skøn ud :-).

  1. Da jeg havde født, vejede jeg 2,5 kg mindre – lillebror vejede 3,5;) Lidt sjovt! Jeg tror også, at hofterne er kommet for at blive i mit tilfælde – hellere dem end fødderne! Ærligt, så går jeg alligevel mest i kjoler:)
   Og ja, vi er alle forskellige, så der er slet ingen grund til sammenligning!

 2. Du er sådan en lille skideskøn lort! 150 cm – hvor går grænsen for dværg egentlig? Sikke kært at fyrsten bare kan løfte dig op og kramme dig (: Det er ubegribeligt hvad kvindekroppen kan. Sikke en transformation!
  Jeg var også en af de trælse. Troede ikke jeg ville komme i mine jeans nogensinde igen efter fjerde graviditet, men de er på igen og var det forholdsvis hurtigt. Nu døjer jeg kun med hængerøv og utrolig tør hud haha

  1. 160 – jeg havde skrevet forkert;) Jeg har også fået mega tør hud, særligt i hovedbunden. Det klør ad helvede til!!!

 3. Efter jeg fødte nr 1 gik det laaaaaaaaangsomt med at komme af med vægten. Nr. 2 kom lidt knap halvandet år efter nr 1, og efter at have født nr 2 røg vægten af mig og 3 mdr efter var jeg nede på min før nr 1 graviditetsvægt. Jeg havde som sagt ikke fået smidt al vægten fra nr 1, da nr 2 blev til

 4. Du ser brandgodt ud. En fornøjelse at følge med herind! Jeg var mindst ligeså irriterende som dig efter mine fødsler :-). Tog rigtig meget på 25-30 kg, men kiloene raslede af mig efterfølgende – det var så mine fødder brændte hver gang jeg ammede, så meget var der gang i den forbrænding :-).

 5. Efter første fødsel var jeg tilbage i mine jeans efter få dage. Efter anden fødsel, hvor jeg havde taget præcis det samme på, er jeg aldrig kommet tilbage og hende jeg fødte er altså 3 år nu.
  Men skidt med det. Jeg synes også jeg er ok pæn i blød

 6. Efter 8 uger vejede jeg fem kilo mindre end før jeg blev gravid og tog ca 13 kilo på under graviditeten. Men jeg fik også en forbigående stofskiftesygdom efter fødslen, så det er faktisk lidt snyd

  1. Jeg har også fået lavt stofskifte i forbindelse med graviditeten, og troede faktisk, at det var derfor, jeg tog så meget på. Det mente lægen dog ikke, så den undskyldning, ku’ jeg desværre ikke bruge;)

 7. Jeg tog 12-14 kg på under min graviditet – fra ca. 64 kg (1,72 høj) til små 80 kg. Var sikker på at det ville tage mig en evighed at tabe kiloene. Fødte den 29/12, 8 dage over tid, den dejligste lille pige på 3400 g, 52 cm og nu 13 dage efter fødslen vejer jeg 67 kg og maven er faktisk lige så flad som inden graviditeten…omend en hel del mere blød 🙂 Tror de sidste 2-3 kg sidder i de koloenorme amme-bryster. Strækmærker er der ingen af og kan passe mine gamle jeans (men de strammer lidt på maven) – eneste tegn er den mørke stribe midt på maven og en lettere forstrukket navle. Kvindekroppen er virkelig fantastisk og jeg er min krop evigt taknemmelig for at først være blevet gravid efter 3-4 år i IVF behandling, derefter at håndteret graviditeten virkelig godt, klaret en marathon fødsel på 38 timer og størst af alt selvfølgelig at have givet mig min lille, vidunderlige, smukke datter. Selv hvis den havde været tungere end før og mærket af strabadserne ville jeg stadig være min krop evigt taknemmelig. Jeg har fået den “krops-tillid” tilbage som fertilitetsbehandlingen tog fra mig.

  1. ….og stort tillykke med lillebror selvfølgelig 🙂 Så skønt at kunne følge med hos dig, når vi havde termin så tæt på hinanden.

  2. Vi har da ret identiske historier! Ja ja, på nær højden;) Lillebror vejede 3510 og målte 52 – meget tæt på din datter. Tvivler dog på, at jeg er tilbage i mine bukser i overmorgen;) Jeg har også striben og den sjove navle, men jeg kan faktisk godt li’ det – så kan man se, at der har boet et menneske derinde bagved:)
   Og ja!!! Jeg har det fuldstændig ligesom dig! Har været så skuffet over og vred på min infertile krop – nu synes jeg bare, at den er rockersej:)
   Og tak:) Også stort tillykke med jeres nye datter:)

 8. Jeg fik gravi-sukkersyge….og hold da k… hvor jeg spiste sundt! Så jeg tog 4.5 kg på under min graviditet. 4 uger efter fødslen vejede jeg 15 kg mindre end før jeg blev gravid….det elskede jeg lidt!
  Da sønnike begyndte at indtage fast føde…ja så skulle jeg til at passe på vægten igen, jeg synes ellers det var ret fedt at jeg ukritisk ku kyle Frellerens flødeboller med marcipanbund i svælget medens jeg ammede…
  Iøvrigt…så havde jeg den smukkeste hud og hår lige efter og under graviditeten….

  1. Det lyder også for vildt:) Åh, jeg vil også ha’ flødeboller! Jeg har fået tør hus og knopper, og mit hår er blevet mega tyndt. Altså FORTJENER jeg flødeboller;)

 9. Den morgen vandet gik viste displayet på min badevægt 100.0 – efter frokost satte jeg min fødsel igang med en kanelsnegl! Jeg vejede 79 kg. da jeg blev gravid. Dagen efter fødslen vejede jeg 93 kg. (og der synes jeg selv jeg så så slank og glat ud i spejlet – det var jeg ikke, men alt er
  jo relativt) og 2 mdr. efter vejede jeg 87 kg. Efter 5 mdr. fik amning og kanelsneglsstop fik mig tilbage på 79 kg. Sidenhen fik ammestop og reetablering af kanelssneglsflow mig op på 84 kg. Så den balance har graviditen altså ikke lavet om på!

  1. Jeg elsker, at du satte fødslen i gang med en kanelsnegl:):):) Personligt havde jeg nappet et rosenbrød eller en kartoffelkage;) Ihhhh, nu blev jeg lækkersulten!

 10. I begge mine graviditeter tog jeg ca 10 kg på- men jeg taber så også kun 4-5 kg i forbindelse med fødslen. dvs nærmest vægten af baby og moderkagen og det er så det

 11. Jeg tog ca. 10 kg på i graviditeten og 5 dage efter fødsel var Jeg i mine egne bukser… Jeg havde det SÅ skidt måde fysisk og mentalt og fik ikke spist nok og havde diarré – bestemt ikke et ønske scenarie..
  Her efter 13 mdr er vægten som før graviditet MEN røven er væk og maven er en del mere blød

  1. Ej, det lyder godt nok ikke rart!!! Åh, jeg magter ikke helt, hvis min røv forsvinder…. Den bløde mave har jeg altid haft:)

 12. Under første graviditet tog jeg 25 kg på så jeg rundede de 90 kg.lige efterfødslen tabte jeg 10 kg. ( babyen vej.4056) så i løbet af 3-4 år tabte jeg 5 kg.mere….under 2.graviditete med min datter tog jeg kun 11 kg.på så jeg vejede 86 kg. Tabte 8 kg lige efter fødslen (hun vejede 4120gr,)….nu 4 år efter vejer jeg stadig 86 kg,har gået op og ned i vægt, genere mig ikke så længe jeg ikke gå over 86, ville , vil gerne tabe mig specielt på mave MEN jeg har det godt og elsker mad…..så det kan godt vente tiljeg har større vilje

  1. Du nævner det vigtigste til sidst: at du har det godt:) Jeg er selv et kæmpe madøre, og er vist i virkeligheden det, man kalder ‘tyndfed’….

 13. Jeg var ca. samme størrelse som dig, inden graviditeten – 160 høj og omkring 50 kg. Under graviditeten tog jeg omkring 15 kg på, og det syntes jeg altså var MEGET! :b
  Allerede dagen efter fødslen, var jeg egentligt ret fladmavet igen, omend lidt løshudet – og ca. en måned efter fødsel tror jeg, jeg var nede omkring de 50 igen. Nu har kiloene bare fordelt sig lidt anderledes på mig, og mine hofter og lår er blevet væsentligt større end før, så jeg har kylet alle gamle jeans og købt nye.
  Fordi jeg så hurtigt tabte graviditetskiloene så hurtigt, har jeg hvilet lidt meget på laurbærene, og det er først nu – 6½ mdr. efter fødsel – at jeg så småt har indset at jeg er nødt til at træne lidt, for at stramme mavsen lidt op igen.

  1. Jeg tænker også at skulle i gang med at træne, når jeg må (for første gang i 5 år!). Der er altid noget, der kan strammes op;)

 14. Jeg synes det gik overraskende godt i starten, med at komme tilbage til normal krop, indtil barnet kom i tanke om at sove for lidt og min mødregruppe introducerer mig for 6 chokoladescones for en 20’er. Du er sej og heldig med at være en lille lort

 15. Jeg var selv meget overrasket, min mave lignende nemlig sig selv et par timer efter fødslen.

  Jeg havde aldrig set nogen der lige havde født før og på barselshotellet blev jeg helt forvirret over, at flere af kvinderne stadig havde store, fine gravide-maver, men jeg kunne jo regne ud at de havde født.
  Så det kan godt lade sig gøre, at gå hjem og passe sine før graviditetsjeans, det handler vist meget om hvor hurtigt ens livmoder trækker sig sammen og ikke mindst om man har meget vand.

  1. Sejt, Sofie!!!:) Ja, jeg ligner stadig en gravid. I ca. 16. uge i dag;) Men ja, du har helt sikkert ret! Og jeg havde vist virkelig meget vand i kroppen.

 16. Jeg gik ikke på vægten til sidst i min graviditet fordi jeg syntes at kiloene bare kom i lind strøm den sidste måned. Jeg gætter på at jeg tog ca 18 kg på. Dagen efter fødslen vejede jeg 83 kg (67 kg da jeg blev gravid) og så tabte jeg ellers bare ca 1-2 kg OM DAGEN i de første to uger. Det skyldtes nok mest min manglende appetit og konstant amning. Efter 2 måneder var jeg tilbage i min jeans fra før jeg blev gravid og tilbage på min før-vægt. Da amningen måtte opgives tog jeg dog 2 kg på igen og skulle pludselig til at tænke på hvad jeg spiser igen 😉
  Jeg er stolt af min krop! Min mave blev rimelig hurtig flad igen og jeg kæmper heldigvis ikke med bildæk eller meget løs hud. Min røv ligner også sig selv. Yay!
  Mit største “problem”er strækmærker! Huden på maven (under navlen), lidt på lårene, hofterne og ballerne gav langsomt efter fra uge 35 til 41+6, hvor jeg fødte. Jeg kiggede på mig selv i spejlet hver eneste dag i slutningen af min graviditet og bad til at huden ville holde. Det er ikke fordi at det er meget slemt, men nok til at jeg ikke vil i svømmehal og jeg klæder KUN om foran min kæreste. Jeg er så ked af dem, men prøver at huske på at nogen kvinder ville gøre hvad som helst for at blive gravid (jeg har faktisk tit tænkt på dig når jeg var ked af mine strækmærker fordi jeg tænkte at du nok “gerne” tog imod et par strækmærker til gengæld mod at blive gravid – pudsigt at du så blev gravid kort tid efter og faktisk gik fri for strækmærker ;))
  Derudover har jeg sund og rask pige og jeg havde en fantastisk fødsel, så man kan nok bare ikke både få i pose og sæk 🙂

  1. Hvor er det fedt at høre, at du er stolt af din krop! Og det med røven kan jeg li’ at høre 😉 Jeg har striben på maven og en større navle end før, men ja – ingen strækmærker på maven. Til gengæld har mine bryster fået en del, men indtil videre generer det mig ikke. Måske når de falder på plads efter amning, men vi må se. Og hvor er du sød :kissing_heart: Ja, der er mange, der gerne ville ha’ strækmærker i bytte for en bebs, men derfor er du selvfølgelig stadig i din fulde ret til at synes, de er belastende!

 17. Jeg tog 28 kg på, de sidste dage op til fødselsdag blev brugt på OUH pga svangerskabsforgiftning, og de sidste 3 kg kom på den sidste nat, Jep 3 kg på 7 timer.
  Her 2,5 år efter mangler jeg stadig Ca 6 kg og har måtte købe nye bukser: D

  1. Viiiildt nok;) Jeg havde tabt mig 2,5 kg efter fødslen – lillebror vejede 3,5. Det synes jeg også er ret imponerende;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.