Barsel!

Jeg har en ret god veninde, en tidligere kollega, som hedder Trine. Hun er et pisse dejligt menneske! Intelligent, velformuleret og super sød og betænksom. Der kan gå laaaang tid, mellem vi taler sammen, og endnu længere imellem vi ses, men alligevel betyder Trine virkelig meget for mig.

Egentlig var vi ‘bare’ kollegaer. Men så røg Fyrsten og jeg i fertilitetsbehandling, og et eller andet sted mellem vores 4. og 6. behandling, blev Trine gravid. For anden gang! Afsted til buffetten med Trine for at snuppe det sidste stykke smørrebrød med æg og rejer, selvom hun allerede havde fortæret ét af slagsen – sådan føltes det. Jeg synes, helt og aldeles urimeligt, at Trine var en lort. Og det gav hun mig lov til. Selvom vi stod med et ben i hver lejr – Trine, med gylp og søvnløse nætter, og jeg, med injektioner og kunstig overgangsalder – så lagde Trine ører til alt mit gylle. Hun lyttede og trøstede fik mig til at føle, at det var helt okay at være mig med alle de frustrationer det indebar. Og sådan gik hun fra at være en kollega til at blive en veninde:)

Jeg talte med Trine i telefonen i søndags. Lidt om løst og fast og rigtig meget om lillebror, og undervejs i samtalen siger Trine “Tænk engang, om et år er du stadig på barsel!” Og lige der elskede jeg Trine lidt mere;) For ja sgu – om et år, et helt ÅR, er jeg stadig på barsel! Det er godt nok en vidunderlig tanke!!!!

Fordi vi selv skulle betale min barsel med Ane, blev den planlagt udfra, hvad vi havde råd til, ikke hvad vi havde lyst til. Hun røg afsted i dagpleje, da hun var 9 mdr gammel, og selvom det måske lyder meget almindeligt, så var det helt forkert for mig! Hun var så lille, kunne ikke engang kravle endnu, og så skulle jeg aflevere hende til en fremmed. Auch!

Denne gang tager jeg alt, hvad jeg kan få! Jeg kan se frem til at starte arbejde igen engang i februar 2017, og den ro, det giver, er helt fantastisk!  Når folk spørger, hvordan vi vil få råd til det, har vi ikke noget svar at give. For vi aner det ikke! Vi finder ud af det hen ad vejen, lige nu er det ikke så vigtigt. Det er til gengæld vores familie. Og dét, som min barsel kan gøre for os alle fire som famile, kan ikke gøres op i penge. Det handler om tid, nærvær og kærlighed. Og dét er alt værd!

image

0 kommentarer til “Barsel!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.