At blive en morblogger – modul 1

Nu sker det! Det I alle har ventet på!!! Jeg har besluttet mig for at løfte sløret for, hvad der skal til, for at du kan blive en ægte morblogger:)

image

 

Modul 1:

Du skal bruge:

 • internetadgang.
 • pc eller Mac, alternativt en tablet eller en smartphone.
 • en tålmodig partner eller være single.
 • 1-8 børn. Gerne tvillinger eller pseudotvillinger. Andre slags duer også, men forvent at interessen bliver derefter.
 • du kan også nøjes med at være gravid, men i så fald er det at foretrække, at du er kendt. Realityshow-kendt går an.

 

Kan du tjekke ja til ovenstående punkter: Tillykke, du er en glimrende morblogger-kandidat!

Gør dig selv bemærket:

For virkelig at brilliere med din kommende blog må du være aktiv på Twitter, Instagram og Facebook. Få din mor, din veninde og din gamle håndboldtræner til at like og dele din side. Betalt evt for at din blog automatisk popper op hos folk, som ikke selv vidste, at din søns opstart i børnehave eller din efterfødselskrop, var præcis dét, de manglede i deres hverdag. Sørg for at skrive “Del, del, del” ved hvert indlæg, såfremt folk ikke selv kender til den facebook-funktion.

Kan du få bragt et læserbrev, en klumme eller en debat i et tidskrift, giver dette pluspoint. Den maksimale score opnås ved deltagelse i et tv-program, såfremt du formår at nævne din blog minimum tre gange. “Jeg, MorTilCorneliusAngulus, er her i dag, fordi jeg, MorTilCorneliusAngulus, gerne vil fortælle lidt om mit vægttab. MorTilCorneliusAngulus!”

Hvilket bringer mig videre til næste punkt.

 

Find det perfekte navn til din blog:

 • Det skal som hovedregel indeholde ordet ‘mor’ eller ‘baby’. Eventuelt på engelsk.
 • Brug gerne dit eget navn, hvis du er kendt. Igen: realityshows will do.
 • Hold dig til gengæld fra navne som fx ‘Greven og Grevinden’, som ikke tydeligt viser dit moderskab, men derimod giver associationer til lumre sengekantsfilm.

 

Sprog og billeder:

Vær gavmild med dit brug af billedesprog. “Med øjne så store som thekopper” går an, men vælg gerne noget nutidigt og relaterbart som “Med arme så lange som mine udtjente ammelapper” eller “med morgenhår som ville gøre selv Thomas Buttenschøn misundelig”.

Vis billeder af tilfældige og naturlige hverdagssituationer, gerne hvor man aner et produkt fra Royal Copenhagen eller Kähler i baggrunden. Ejer du ikke disse, sørg da for at nævne, at de er bestilt eller ønsket i gave, så dine læsere kan se, at du har de rette intentioner.

 

Pensum for de næste 6 mdr:

 • Skriv 1-20 lister. “10 måder at passificere dit barn uden brug af vold”, “10 ting kun mødre til lyshårede, drengebørn der starter med W kender til” osv.
 • Skriv 5-10 diy’s eller how to’s. “5 måder at rulle dine babser op på”, “5 fede frisurer til din kønsbehåring” mm.
 • Tal om sex, tissemænd, kønsbehåring mm., for at tydeliggøre, hvor frisindet du er.
 • Del 5-10 opskrifter, som du selv har fundet på. Finder du en god opskrift via Google, så udskift en ingrediens eller tilsæt en knivspids salt mere end angivet. Det er nu DIN opskrift! Du bruger naturligvis kun økologiske ingredienser og gerne en enkelt eller to, som skal købes i specialforretninger. Det viser, at du har kvalitetssans og overskud.
 • Skriv 30-45 “I dag skal vi….”-indlæg. Folk er vilde efter at høre, at du og din familie i dag har planlagt at tage i skoven. Det viser din menneskelige side. Giv gerne et par af indlæggene et uventet tvist, “men i stedet valgte vi at blive hjemme og lave pandekager.” , for at vise at du også kan være impulsiv og rebelsk.
 • Skriv et personligt indlæg i flere afsnit, fx “Min fødselsberetning del 1, 2, 3, 4 og 5” eller “Min tur i tandlægestolen del 1, 2 og 3”. Lav cliffhangers!
 • Vær sjov! Lav for eksempel et indlæg med Alle børnene-jokes. Også her kan man med fordel være nutidig og frisindet, som nævnt tildligere, fx “Alle de nybagte mødre havde slappe skeder. Undtagen Elisabeth – hendes var stram og tæt.”
 • Se et debatprogram på DR2 og tilkendegiv din egen mening. Altså såfremt det er den populære mening.
 • Skriv et indlæg hvor du er kritisk i forhold til et emne. Følg op med et indlæg hvor du trækker i land grundet voldsom modstand i kommentarfeltet.
 • Inddrag dine læsere med deres personlige fortællinger. Få dem eksempelvis til at sende dig billeder og beskrivelser af deres tæer for på den måde at belyse, at alle tæer er forskellige. Understreg at det er okay, og at alle tæer er smukke på hver deres måde. Også selvom dette ikke er tilfældet.

 

Tillykke, du har nu bestået første modul i “At blive en morblogger”

0 kommentarer til “At blive en morblogger – modul 1”

 1. Hahahaha, jeg er flad af grin! Fuck, hvor er det sjovt og humoristisk indlæg … og spot-on!

  Nikker især genkendende til den med billedsproget. Jeg prøver (indrømmet!) tit og ofte at finde på billedsprog/sammenligninger, og når jeg endelig kommer op med en, så er den så fesen og plat, at den alligevel ryger ud til højre. Nu har jeg helt droppet det … Tænker jeg må prøve den med det frisindede sprog i stedet 😉

 2. Hold nu k…, hvor er det god underholdning. Så befriende med en blog, hvor patter bliver kaldt patter, og hvor jeg slipper for al den ordentlighed, korrekthed og iscenesættelse. Stik mig noget snot på skulderen, lummer humor og masser af hjertevarme – ja tak

  1. Dejligt at du kan li’ det:) Snot er vi desværre nede på i øjeblikket, jeg kan til gengæld klare noget gylp i stedet?!

 3. Jeg overvejer, hvér gang jeg har læst en bog færdig, at blive boganmelderblogger – kan du ikke lave en how to? Altså jeg mener, min mening om Hvalernes sang, mangler derude i cyber space.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.