At være en Googlefri mor

Det må være på tide med en status på livet med lillebror. Søde, lille, virtuelt forsømte lillebror;)

Med Ane tog jeg ugebilleder de første mange måneder. Jeg tog generelt virkelig mange billeder. Alt blev fotodokumenteret – hendes første bad, når hun lå med hovedet til højre, når hun lå med hovedet til venstre, når hun lavede en grimasse, når hun sov. Alt! Selv hendes lort blev foreviget med kameraet. Det skulle jeg jo bruge, så jeg kunne sammenligne hendes afføring med billederne i lortebogen for at være sikker på, at den havde den rigtige farve og konsistens. Og jeg googlede som gjaldt det livet!

Baby er forkølet

Hvornår kan baby holde hovedet

Gul lort

Baby øjenkontakt

Hvornår sover baby igennem

Hvot tit skal man bade baby

….. og så videre.

For jeg var førstegangsmor. Og mega usikker på mig selv. Overbevist om at missede jeg et bad, eller undlod jeg at analysere lorten, så ville det få fatale følger. For ikke at tale om, hvad der ville ske, hvis jeg ikke handlede efter det gældende mor-kodeks, når jeg var i selskab med andre. Tænk hvis nogen skulle være uenige i den måde, jeg håndterede mit barn??! Tænk hvis nogen satte spørgsmålstegn ved mine evner som mor? For ALLE har gode råd, som de hellere end gerne deler ud af. Og jeg forstod på ingen måde at sortere i dem – de gjorde mig bare snotforvirret og endnu mere usikker, end jeg allerede var.

Men så kom Jasper:) Stakkels barn som hverken bliver fotodokumenteret i hvert vågent minut, og som ikke får sin lort nærstuderet. Som ikke har fået en hjemmesyet sengerand, og som blot bliver spulet i næsen med babsen, når snotten sætter ind. Ingen Googlen, ingen paniske opkald til min søster eller lægen. Og jeg kan nu tage de gode råd, som jeg kan bruge og lade resten sive.

Det er ærligt talt fucking fedt at være mor her anden gang. Det er fantastisk at vide, at baby IKKE går i stykker, fordi man glemmer d-dråberne eller ikke fører skema over, hvad vej han vender hovedet, når han sover. Jeg bekymrer mig ikke om hans vægt eller hans generelle udvikling, for jeg kan mærke og se, at han trives. Jeg er sikker på mine evner som mor helt uden, at nogen har bekræftiget mig i, at jeg gør det rigtige.

Og han er god og fin, vores lillebror:) Vi er så heldige at have fået en dreng med et godt sovehjerte, så jeg kan nøjes med to amninger om natten. Vi har netop været til 5 ugers undersøgelse, og han vejer omkring 5,5 kg, er 57 lang, og er, ifølge lægen, et pragteksemplar af et menneskebarn. Jeg er naturligvis enig! For han er virkelig lækker og dejlig:) Han smiler og grynter og er overvejende glad og tilpas.

Og JEG er glad. Glad og Googlefri! Jeg ved endelig, hvad folk taler om, når de siger ‘moderlig intuition’. Jeg havde den også med Ane, men jeg stolede godt nok ikke særlig meget på den! Det gør jeg nu, og det er virkelig ret så fedt:)

image

0 kommentarer til “At være en Googlefri mor”

  1. Åh, hvor er han godt nok kær:) og ja med nr to er det helt anderledes:) Ih, vi ventede med ting til den store – den lille bliver bare kastet ud i det…. Jeg er selv et nr 2 barn og har klaret mig ok, tror jeg:o) og hvor har du ret, at med nr to er usikkerheden, kiggen i bøger, googling m.m. ikke så nødvendigt for vi ar nemlig smom du skriver, lært t stole på mor-instinktet:o)

  2. Det er nemlig SÅ fucking fedt at være fleregangsmor! Christian er en uge i morgen og jeg nyder det på en helt anden måde end med Frederik

  3. Det var det bedste ved at være anden-gangs. At man var (og er) så meget mere sikker og rolig omkring sin rolle. Dog synes jeg i den grad jeg rammes af dårlig samvittighed overfor min skønne to’er som i den grad er blevet under-dokumenteret i forhold til storesøster.

  4. Kan du forestille dig hvor lidt billeder jeg har af bette Svend hahahaha 🙂 Ej jeg kan så godt sætte mig ind I hvordan du har det… den fedeste følelse er, når man faktisk selv synes at man gør det rigtig godt.
    Hold nu magle hvor er han sød ham Jasper… lige til at spise… <3
    Knus Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.