Musik-quiz

Jeg kan godt li’ selskabslege! Eller – jeg kan godt li’ at stå for selskabslege. Jeg får totalt pres af at deltage, fordi jeg er en elendig taber;)

Vi var til et bryllup i sommers hos nogle af vores gode venner, og de havde arrangeret den fedeste ‘skattejagt’, hvor man skulle lave puslespil, løse rebusser mm, som alt sammen omhandlede deres forhold, og hvor godt vi gæster kendte dem. Det var pisse sjovt og også en rigtig god måde at ryste gæsterne lidt sammen på tværs af de forskellige ‘grupperinger’.

Jeg har nogle gange arrangeret selskabslege, når vi har haft et arrangement med mit arbejde – gerne lege med musik. Fx Jeopardy med en kategori som ‘Kollega på vers’: “Ifølge en dansk kunstner bor denne kollega på Hovedgaden 84 E” – “Hvem er Elisabeth?” (C. V. Jørgensen)

Og min yndlings: musik-quizzen!

I anledningen af at det er fredag, bedre kendt som “hvis man ikke er mig med børn og frithængende patværk, er man måske så heldig at skulle ud og drikke nogle bajere”-dag, vil jeg forære jer min musik-quiz:)

De fleste har en eller anden musiktjeneste på deres telefon, hvor man kan lave spillelister. Jeg har telmore, hvor jeg har lavet seks spillelister med hver 10 numre i forskellige kategorier. Man kan nappe mine lister eller lade sig inspirere, hvis nu man ikke mener, at ens venner har alderen til at kunne synge med på Marillion og Bifrost;)

Reglerne lyder:

  • Man deles ind i hold, og der placeres en eller anden genstand (fx en halvliters flaske) midt på bordet. Det hold, der starter, vælger en kategori, og ‘spilmesteren’ afspiller et nummer fra den valgte kategori.
  • Det hold, der først genkender sangen, tager flasken, sangen stoppes, og holdet giver deres svar.
  • Sang giver et point, kunstner giver et point, begge giver – tadaaaa – to point. Gætter man forkert, får holdet til højre muligheden for at svare. Kan ingen svare, spilles lidt mere af sangen.

Den frække: 

image

Jorden rundt: 

image

Girls, girls, girls:

image

Regnbuen:

image

Stamtræet:

image

Ud i universet:

image

Glædelig fredag alle sammen! Må musikken være med jer;)

0 kommentarer til “Musik-quiz”

  1. TAK. Jeg elsker også (når andre har planlagt) selskabslege. Jeg er selv helt uendelig dårlig til at finde på dem. Og skrive sange, taler og alt den slags. MEN jeg elsker det. Alligevel.

  2. Ej, nogle gode kategorier! Jeg har også en musikquiz, som jeg ELSKER – den er lidt mere funderet i alkohol, hvilket også gør den virkelig sjov, jo længere man kommer. Du får den også lige her, så kan det være, du vil peppe din egen quiz op en dag, hvor der er mere våde varer i spil.

    Man er to hold à fire hver. Man sidder på en række og nogle meter fremme er der et bord med shots (øl, mælk, gin, vand, vodka, lakrids, vin – så er man aldrig sikker). Og så er det egentlig bare det samme som din, men i stedet for at tage flasken, når man kender sangen, så løber man op og tager et shot. Og gætter man forkert må man gå ned igen og evt. løbe op og tage et nyt shot, hvis man kommer i tanker om det.

    Det er det sjoveste og især sjovt for folk som mig, der virkelig er et konkurrencemenneske, men ikke særlig god til at gætte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.