At blive en morblogger – modul 2

Tillykke, du har gennemført ‘At blive en morblogger – modul 1’ og er nu klar til at tage hul på modul 2.

image

Vi vil i dette modul udelukkende beskæftige os med emnet vlogs.

Du vil blive guidet gennem områderne:

 • lyssætning
 • valg af tema, samt tilgang
 • at klippe din video

Du skal i dette modul bruge følgende materialer:

 • telefon
 • sol
 • æg
 • mælk
 • skål
 • personlighed

Personlighed kan evt udelades, såfremt du iklæder dig tøj af mærket Stine Goya.

1. Lyssætning:

Træk gardinerne fra. Såfremt der er sol, fortsæt til punkt 2. Hvis ikke: påbegynd modulet i morgen eller anskaf projektør (fås pt i Harald Nyborg til 99,-)

2. Valg af tema, samt tilgang:

Når du begiver dig ud i at filme vlogs, er det først og fremmest vigtigt, at du filmer dig selv fra den bedst mulige vinkel. Spørg evt en veninde eller din kæreste. Jeg har i følgende eksempel rådført mig med min mand:

Vær dig selv! Prøv at glemme at der er kamera på og opfør dig, som du ville, hvis du var alene:

Fortæl noget personligt om dig selv. Lad evt. læserne stille spørgsmål, som du besvarer. Vær uddybende og reflekteret i dine svar:

Lav en turorial, evt hvor du lægger en flot hverdagsmakeup eller bager en kage:

Vær ekspert! Find et emne som du er ekspert på. Den succesfulde morblogger Cana har fx sin jordemoderlørdag, hvor hun qua sin uddannelse som jordemoder giver gode fifs og svarer på spørgsmål om graviditet og fødsel. Find det område som du er særligt klog på:

 

3. At klippe din video:

Når du har filmet dine sekvenser, skal de naturligvis klippes. Du melder dig derfor ind i Facebook-gruppen “Tekniske tumper i Hvidovre og omegn” og får en teknisk kompetent person til at klippe dine videoer i bytte for berlinere.

 

Tillykke!

Du har nu bestået modul 2 i

at blive en morblogger:)

 

0 kommentarer til “At blive en morblogger – modul 2”

 1. Genialt! 😆
  Kan man blive mor-blogger hvis man ikke er mor? 😍 Jeg bliver helt misundelig på det erhverv jo – og som arbejdsløs ergoterapeut må man jo tænke kreativt. 🙃
  (Ps. Jeg er faster til 4 unger, tæller det ikke lidt?) 😛

  1. Altså kan du så ikke bare låne dem i sådan en slags turnusordning, så du har bare et barn om dagen? Hvis de alligevel har fire, lægger de da ikke mærke til, at der mangler en…

   1. Du siger noget 😜 De har dog kun to pr. familie, så måske de opdager mig på sigt.. Måske min kæreste heller ikke synes om idéen, omend da det er meget smart at kunne bytte hver dag, så kan de tilbageleveres når jeg har grovhygget med kage og slik og holdt dem vågne hele natten – eller noget.. Måske jeg bare skal nøjes med at lade mig underholde af alle jer dygtige mor-bloggere – det er noget mindre krævende,! 😆

 2. Du er verdens sjoveste blogger! Du gør det på en måde som virker naturligt – og ikke anstrengt. Er fuldstændig vild med dig.
  Og det her indlæg er 👏👏👏👏👏👏

 3. Kære Elisabeth.
  Jeg har længe beundret din enorme viden om rosenbrød, og overvejer selv at blive ekspert indenfor området. Jeg er i tvivl om, hvorvidt dette er for krævende med to små børn, og om jeg hellere skulle vente til de bliver ældre? Kan du evt uddybe, hvad det kræver? Hvor mange rosenbrød skal man f.eks spise?
  På forhånd tak for hjælpen

  1. Åh, Birgitte, jeg er virkelig ked af at måtte skuffe dig. Det at blive ekspert i rosenbrød er noget man allerede opstarter i sin tidlige barndom. Så såfremt du ikke allerede er gået i gang, hvilket jeg lidt kan tolke på dit spørgsmål, så er det desværre for sent. Måske du prøve med et mindre krævende og opfattende område, såsom spandauer?

 4. Haha! Du er altså for genial!😊 Er vild med din blog! Du har den bedsteste humor! Tak for nogle gode smil som altid ! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.