Ting, der gør mig bange!

Biler! Bedre kendt som dødsmaskiner på hjul. Jeg har faktisk selv kørt bil engang. Også sådan en mini-bus fyldt til randen med skrigende børn. Måske det var der, det gik galt?! Farlige, er de i hvert fald. Jeg er verdens værste passager. Fyrsten har været ved at vappe mig ud et par gange, fordi jeg sidder der og råber “Pas nu påååååå!”, og så bliver det først for alvorlig farligt! Men bare tanken om hvor meget skade, man kan gøre med en klump metal, det bevæger sig med 110 km i timen, er nok til at få mig til at skide lidt i strømpebukserne.

Heste! Særligt liderlige heste! Der var engang en hest på Vejlø. Benjamin, hed den. Benjamin var mega forelsket i min bonus-moster, Anita. Eller i hvert fald draget mod hende med store mængder fysisk begær. Og når Benjamin så Anita, kunne intet stoppe ham, hvilket mine tæer engang fik at føle. Så stod man der, mens en forvokset pony med frit dinglende lem på størrelse med et baseballbat lige dansede tango henover ens bare fødder. Skræmmende!

Sælgere! Gadesælgere, telefonsælgere, take your pick. De fucker med mit pleasergen på ubehageligte vis. For de bliver jo ved! Selv når man har sagt nej, så kommer der altid lige et “Meeen, Elisabeth, har du overvejet, Elisabeth?” Og når man er så behagesyg som jeg, så er det virkelig svært at slippe af med dem! I forgårs blev jeg fanget af én nede i Brugsen. Jeg havde godt spottet ham, og jeg mærkede pulsen stige og sveden pible frem. Jeg skubbede barnevognen til side og kravlede hen langs køledisken med en pose frosne ærter på hovedet i et naivt forsøg på at kamuflere mig. Den gik ikke. Selvfølgelig ikke! Sådan en sælger kan lugte angst på flere kilometers afstand. Jeg prøvede, så høfligt jeg overhovedet kunne, at slippe derfra. “Men det er jo ret vigtigt at have opmærksomhed på disse ting. Børn kan udvikle allergier og i værste fald få kræft. Du vil vel ikke ha’, at hun får kræft, vel?!” siger han så, mens han nikker mod Ane, som er ved at kravle ud af den bunke med chips, som jeg skubbede vognen ind i. Hvis man ikke var bange for sælgere i forvejen….

Højder! En angst jeg på allerværste vis er godt i gang med at videreføre til Ane. For vi taler altså om højder sådan rent proportionelt, hvilket vil sige, at et trappetrin godt kan være usædvanlig højt, hvis Ane befinder sig på det. Og så står jeg der igen med mit “Pas pååååå”, og fuldstændig ligesom i bilen, så er det først nu, det bliver rigtig farligt. For når jeg galer op, drejer Ane en gang rundt om sig selv for at se, hvor den liderlige hest mon befinder sig, uvidende om, at det er hende selv, der befinder sig i voldsom fare. Og så sker det – hun falder de 15 cm ned, alt imens jeg kaster mig henad jorden for at gribe hende, og i mit rullefald knalder hovedet ind i trappetrinet. Se selv – højder er virkelig farlige!!!!

image

0 kommentarer til “Ting, der gør mig bange!”

  1. Ih, hvor jeg kender det. Føler til tider, at jeg er verdens mest frygtsomme menneske. Alt med motor, alle dyr, højder, høje lyde, uhyggelige film (dvs. alt over tegnefilm) og tusinde andre ting, kan skræmme livet totalt af mig. Min kæreste synes, at jeg er bange for alt det forkerte, da han mener, at arbejde med syge, døende, Udadreagerende, osv. burde være mere skrækindjagende end et afsnit Game of Thrones. Ikke i mine øjne, men frygt behøver vel heller ikke være logisk? 😀

    – Kit

  2. Motorveje er det værste i verden! Jeg får galopperende puls med det samme. Er i det hele taget meget bange for trafik, det er satme farligt! For en uge siden var der et voldsomt sammenstød lige foran vores hus – jeg var ude og hjælpe lidt til, og det har IKKE gjort min skræk mindre.

    1. Jeg har det – mærkeligt nok – helt fint med motorveje. Det er på de små veje, eller inde midt i Kbh, at det bliver rigtig farligt!
      Og auch – kan virkelig godt forstå, hvis det kun gjorde ondt værre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.