Noget om at være kærester

De kloge siger, at man ikke må gå fra hinanden i de første to år som forældre. Velsagtens fordi den periode oftest er fuld af lort. Både på den ene og anden måde. Man er træt og udkørt, og man har pludselig et fælles ansvar på en helt anden måde, end man havde før. Og det kan være temmelig opslidende for et forhold. Forestiller jeg mig.

Herhjemme hed det nærmere ‘Man må ikke gå fra hinanden i årene op til, at man bliver forældre’. Det har indtil videre været den hårdeste del af forældreskabet for vores vedkommende. Det var der, vi var trætte og udkørte. Så da først Ane kom og medbragte lort og søvnløse nætter, så gjorde det egentlig ikke så meget, fordi de lorte, vi havde ædt på vejen dertil, havde været så meget større.

Jeg er på det seneste faldet over en del blogindlæg, som handler om det der med at huske at pleje forholdet, efter man er blevet forældre. Og for en stund efterlod det mig med lidt dårlig samvittighed. Overfor Fyrsten og overfor os som par. For i tiden efter vi er blevet forældre har vi været til to koncerter, et biografbesøg og en enkelt gang ude at spise. Rejser har vi aldrig været på, hverken før eller efter vi blev forældre. Vi var på et enkelt hotelophold, før vi fik Ane, men det var i forbindelse med det adoptionsforberende kursus, så det tæller næppe. Så ja, jeg har brugt lidt tid på at overveje, om vi bare forsømmer hinanden og vores forhold i stor stil.

Men så var det, at jeg kom til at tænke på, at vi jo for fanden heller ikke rejste til Cran Canaria eller tog til koncerter hver weekend, før vi blev forældre. Vi tog ikke på spaophold og brugte en weekend på at se hinanden dybt i øjnene og dele vores inderste følelser. Og selvom det da sikkert er helt vildt hyggeligt, så er det bare ikke sådan, vi er kærester. Vi har projekter sammen, både store og små – det er vores dates. Det er her, vi nyder hinanden og vokser som par.

Og igennem de seneste år har vi, på vores helt egen måde, haft virkelig meget kærestetid. Vi har lavet et nyt køkken. Og en spisestue. Vi har planlagt og udført en væg til væg reol. Vi har været i fertilitetsbehandling. Vi har samlet Ikea-møbler. Vi har slebet vindueskarme og gået ture. Vi har spist aftensmad foran tv’et, efter børnene var puttet. Vi har sågar været i babybio og set Star Wars. Vi har indrettet et musikrum og et legerum og afsluttet lange dage i haven med en irish coffee i sofaen.

Jeg har intet at have dårlig samvittighed over, for der er ingen grund til at sammenligne os med alle mulige andre, når vi ikke som dem. Vi er jo Fyrsten & Fruen – og det er faktisk slet ikke så dårligt:)

image

0 kommentarer til “Noget om at være kærester”

 1. Hos os har vi haft nogle af de samme overvejelser, fordi vi heller ikke er det stor-datene par. I der hele taget synes jeg, der er mange historier om “det rigtige og sunde parforhold”, man kan sammenligne sig med. Er nået frem til at

 2. Pis… kom til at trykke på send før tid.

  Det jeg var nået frem til var, at vi må mærke efter hos os selv, hvordan parforholdet har det og om det mangler noget. Intimitet og en følelse af fællesskab kan opnås på mange måder. Gennem samtaler, gennem projekter, dates, sex, humor…. hos os er det første og det sidste der holder os sammen og giver en følelse nærhed, tror jeg.

 3. I lyder så sunde:-) Man kan bruge al tiden på at stresse over at man ikke er som andre. Man kan jo også bare mærke lidt efter:-)

 4. Kære Elisabeth!
  Jeg er så stor fan af din tilgang til livet – tak for endnu et dejligt indlæg!
  Kram til dig og din dejlige familie!

 5. Vi er heller ikke den slags kærester – vi er nok som jer:) men jeg kender mange der kun synes de plejer deres parforhold ved at få ungerne passet og så sidde over en bøf på en restaurant. Det gør vi det altså ikke rigtig i; jeg synes det er for fedt at være familie sammen og man skal jo bare huske at snakke sammen undervejs:) derudover så sover de der børn jo, så vi har aftenerne sammen også:) det er ikke fordi jeg ikke tror at fælles oplevelser er vigtige, men som hos jer så behøver en oplevelse jo ikke være en koncert, men kan også være et projekt:) men det er selvfølgelig også forskelligt hvor man henter sin energi og lader op:)

  1. Det handler nok også meget om, hvad man ser som ‘oplevelser’, for herhjemme kan en gåtur sagtens være noget helt specielt;) Og så lidt om, hvad man selv kommer fra og er vant til.
   Vi er i hvert fald på jeres hold, Thea:)

 6. Kære Fruen, tak for et dejligt indlæg. Fedt at læse, vi ikke er de eneste, der ikke dyrker kæreste weekender og voksen rejser.
  Vi var også meget lang tid og mange behandlinger igennem før vores børn kom og jeg kan ikke helt lade være med at tænke på, det kan have noget med det at gøre…. Udover selvfølgelig at vi alle gør tingene på vores egen måde – heldigvis.
  Tak for dig, du er dejlig at følge.

 7. Vi ser mest tvserier og småskændes. Men vi har også været i fertilitetsbehandling så vi overlever også tus

 8. Vi ser mest tvserier og småskændes. Men vi har også været i fertilitetsbehandling så vi overlever også tunamier, at projektoren er gået i stykker og at jeg arbejder for meget.

  For vi kan i bund og grund klare hvad som helst.

 9. Mega godt Elisabeth. Jeg skal klart blive bedre til at sætte pris på hverdagen og de små kæreste øjeblikke. For vi kommer sku heller ikke ud. Men det er sku da også mega fedt at være skabende sammen 🙂

  1. Ja, det er det altså! Men det finder du ud af lige om lidt, når I skal skændes om, hvem der tømmer tagrenderne;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.