Guitardrømme og plantedrab

Jeg ville virkelig ønske, at min mor havde tilmeldt mig noget musikundervisning som barn. Gerne klaver eller guitar. Helst guitar. Det havde været så fedt at kunne spille med omkring bålet på Vejlø. Fremfor bare at være hende, der drikker Hof og synger falsk. Så kunne folk sige: “Nå ja! Elisabeth – det er hende, der spiller guitar.”

Jeg gik til rytmisk gymnastik. Det er der ikke meget street credit i, skal jeg hilse og sige! Nå, så du designer tøj? Jeg kan en serie til Michael Jacksons ‘Thriller’…. Jeg var faktisk ikke helt dårlig til springgymnastik, som jeg også havde en kortvarig flirt med. Dobbelt saltomotale på trampolin! Håndbold var jeg til én gang. Man skal ikke dyrke sport med bolde, når man er bange for bolde.

Jeg har ikke sådan én bestemt ting, som jeg bare er rigtig god til. Jeg kan vende en Mariekiks i munden, men det er der vist mange, der kan. Jeg kan også gå i spagat og tage det ene ben på nakken, men igen – ikke ligefrem noget man skriver på sit CV.

Min veninde, Laura, tegner og maler. Sådan nogle virkelig flotte ting!!! Og Maria kan knytte og flette de flotteste smykker – hun stod for hoved- og fodpynt til mit bryllup. Ja, jeg var barfodet, men med den smukkeste, knyttede blomst på min ene fod – for sådan noget kan Maria!

Fyrsten synes, jeg er rigtig god til at genoplive planter. Altså til at slå dem ihjel og så få dem til at spire igen. Han mener dog, det er en bevidst strategi for at få ros for min genoplivningsindsats. Ligesom når brandmænd starter en brand for selv at slukke den. Bare med pletter i luften og efeu. Vi ser for meget CSI. Og jeg genopliver altså kun omkring en tiendedel af dem, jeg slår ihjel, så det er jeg faktisk heller ikke så god til.

Jeg havde en plan om at lære at spille guitar, mens jeg var på barsel. Så meget en plan, at vi har anskaffet en ekstra guitar, så vi kan spille sammen. Men det kræver jo, at jeg sætter mig ind i det der med noder. Åbner en bog og ser nogle youtube-videoer og sådan. Måske jeg i grunden bare er for doven til at blive sådan rigtig god til andet end at spille Candy Crush og spise slik? Det er jeg til gengæld også VIRKELIG god til!

image

0 kommentarer til “Guitardrømme og plantedrab”

 1. Vil virkelig gerne se dit fodpynt.

  Nu bliver jeg nødt til r søge efter om du mon har skrevet indlæg om jeres bryllup .

 2. He he…du er SÅ sjov! Jeg har altid haft det på samme måde. Men når jeg beklagede mig over det som ung , sagde min mor altid: “Men du er jo god til mennesker!” -Og så blev jeg lærer! Og lur mig om du ikke også er GOD til mennesker…og en alle tiders lærer!? Du er i hvert fald formidabel til at skrive😉 Engang i gymnasietiden tog jeg i øvrigt kampen op mod mariekiksene og vendte 6 i munden på én gang! Så det var så dét, jeg var kendt for at være god til!!!

 3. At kunne genoplive en Pletter i luften er mega helte-agtigt! Især lige nu, hvor min er død og jeg igen igen bare har tænkt ‘nå, men så køber jeg en ny’. Hvordan gør du? Skal den klippes ned?.. Mht guitar så er det virkelig sandt det med de 3 akkorder – i gang med dig! Min gyldne plan er også at hjernevaske mine unger til at vælge at gå til guitar – jeg spildte 5 års god (og dyr) musikskoleundervisning på tværfløjte – argh!.. Hvem har nogensinde hygget om bålet med lidt tværfløjtemusik! Kh Nana

  1. Niks! Jeg hiver bare de døde blade af, men ‘beholder armene’. Så skal den bare ha’ lidt ekstra vand og nogle søde ord, så er den klar igen:)
   Hæ! Tværfløjte:) Ja, jeg forestiller mig, at der heller ikke er skide meget street credit i den evne;)

 4. VILDT!!!!!! Det er MIG du beskriver 😁😁😁
  Jeg har der fuldstændig på samme måde. Ville SÅ gerne kunne spille et instrument og har flere gange sagt til Brian at nu skal han altså lære mig det.
  Jeg gik til gymnastik elskede det. En gang til håndbold men er også bange for bolde 😬 Jeg er nået til fuldstændig samme konklusion, jeg er simpelthen for doven til at blive go til noget.
  Mig sig mig lige Elisabeth, er du ikke ret go til at sy? Det er sku da noget der tæller – i hvert fald i min bog 💪🏾

  1. Ha! Hvor er det sjovt!
   Altså jeg kan sy, men ikke sådan sindsoprivende godt…. Men hvor er det sødt af dig at prøve at finde en ting;)
   Jeg er god til at drikke hvidvin – det skal du nok få at se en dag;)

 5. Og jeg sidder og tænker WOOOOW, du kan gå i spagat. Jeg øver mig i at blive så fleksibel, at jeg kan det. Yoga hjælper mig – og strækøvelser (når jeg husker dem…), men der er et godt stykke endnu, og det der med at lade kroppen tage det i eget tempo frustrerer mig, men jeg kan ikke tvinge min krop til at strække længere, end den på nuværende tidspunkt kan.
  Klaver ville være smukt at kunne – det ønskede jeg sådan at lære som barn, men undervisningen var for dyr, og hvor dælen skulle jeg øve mig uden et klaver i huset…

  Tja, jeg gik til tværfløjte i 8 år, og har sunget meget. Nu er jeg kreativ til husbehov og har ikke noget vildt talent for noget. Jeg er temmelig almindelig på det punkt.

  1. Fyrsten spiller klaver, og er bare ret musikalsk generelt. Jeg er mega misundelig! Jeg er også bare sådan lidt kreativ til husbehov… Vi er da vist ret ordinære:)

 6. Det lyder bekendt. Jeg har faktisk nogen gange lidt seriøs nedtur over ikke rigtig at være ordentligt dygtig til noget. Jeg kan tegne LIDT. Men har ikke holdt det ordentligt ved lige siden teenageårene. Kan ikke spille nogen instrumenter. Kan ikke synge. Er kun almindeligt kreativ. Ikke specielt god til at lave mad.
  Det eneste jeg kan, som altid vækker lidt opmærksomhed, er at tage hele min ene knytnæve i munden. 41 år gammel. Flot.

 7. Fun fact: min computer insisterer på at vise mig reklamer for round up i forlængelse af dette indlæg.
  Det hjælper dog nok ikke på potteplanterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.