Super nem pesto med ramsløg

Jeg er ikke sådan særlig ferm i et køkkenet. Faktisk er jeg ofte en decideret katastrofe – vi taler om brandalarmer og gryder, der ikke står til at redde!

Men nogen gange lykkes til mig altså alligevel at trylle noget frem, som ikke bare er spiseligt, men også velsmagende. Selv blind høne finder korn;)

Jeg kan godt li’ at lave ting fra bunden! Jeg kan godt li’ at lave blommemarmelade, hyldebærsaft, æblekage mm med frugt fra egen have. Og så tænker du nok, at det lyder rigtig fornuftigt. Så er det sundere, usprøjtet, med rene råvarer som ikke er leveret i en tåge af CO2. For det er det helt sikkert! Men hånden på hjertet, så er det mest af alt følelsen, som jeg godt kan li’! Det er lidt ligesom om, jeg er med i en historie af Astrid Lindgren, når jeg står der og rører i en gryde med blommer og føler mig særdeles overskudsagtig og moderlig.

Denne gang har jeg kastet mig over verdens nemmeste pesto, fordi vores søde nabo har været ude og rippe en skovbund for pesto. Google gav mig et hav af opskrifter, så jeg snuppede lidt hist og her, så jeg kunne nøjes med at bruge ingredienser, som vi allerede havde i skuffen.

Jeg brugte:

  • en ordentlig bunke, cirka to håndfulde. Jeg fjernede blomsterne, men brugte både blade og stilke.
  • en pose pinjekerner, som jeg ristede let
  • salt, peber og lidt citronsaft
  • en dl. olivenolie

Hele baduljen røg i køkkenhakkeren, så det blev hakket groft.

image

Det smager pisse godt, siger jeg bare! Og nej, jeg er ikke sådan én, der putter pesto på knækbrød med bøffelmozzarella og jordbær på toppen og nyder det med et ingefærshot. Men i disse grilltider er pesto ret lækker tilbehør til kartoflerne eller til lige at vende pastaskruerne i.

 

0 kommentarer til “Super nem pesto med ramsløg”

  1. årh mand hvor ligger den skov hvor der gror pesto? 😂
    Kan bidrage med at du par håndfulde ristede solsikke kerner sagtens kan erstatte pinjekerne…og Ja ramsløgs pesto er mega lækkert, på ALT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.