At se sig selv med nye øjne

Ane og jeg skulle i bad sammen i søndags. Ane sidder på toilettet, mens jeg tager tøjet af og går ud for smide det til vask. På vejen tilbage stopper jeg foran spejlet i gangen og kigger på mig selv.

Jeg har maling på benene, fordi jeg er ved at male væggene i stuen. Hudens farve er næsten ligeså hvid som malerpletterne. Mit ene bryst er markant større end det andet. De synlige blodårer fletter sig sammen med de lilla strækmærker. Jeg vender siden til og løfter op i min mave for at lade den falde ned igen, før jeg går helt tæt på spejlet og ser på mit ansigt. Solen har sat tydelige tegn på min næse i form af små plamager af fregner. Jeg har en bums ved siden af næsen og bemærker desuden, at skønhedspletterne ved min mund er blevet betydeligt større inden for de seneste år. De trænger til at blive plukket for små, stride hår. Rynkerne om øjnene har også taget til. Jeg har hvide striber i håret – måske er det maling, måske er det flere grå hår. Jeg ved det ikke, og jeg er egentlig også lidt ligeglad. Jeg træder et skridt tilbage, mens jeg giver mig selv elevatorblikket.

Pludselig føler jeg, at jeg bliver iagttaget. Ane sidder helt stille på toilettet og kigger på mig.

Hvad tænker du på, skat? 

Ik’ noget. Jeg synes bare, at du er så smuk, mor. 

Tak, min Ane:)

image

0 kommentarer til “At se sig selv med nye øjne”

 1. HVor er hun sød. Og det er jo præcis det du er. Smuk for dem du skal være smuk for. Sådan noget siger mine børn også jærvnligt (lidt iblandet noget med pizza-overarme)… Og så ved man bare at alt er godt.

 2. 💙 Årh, dejlige Ane! Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden, ved du nok!
  Hvilket får mig til at tænke på i går, hvor min datter på 3 år sagde “mor, jeg tror snart din mave trænger til, at der kommer en baby ud igen….” 😂😂😂 (lillesøster er 6 mdr, og jeg var ellers så stolt over at være tilbage på før gravid-vægt).

 3. Haha min mand har været lidt bange for ældstebarnets tendens til at falde i staver og derfor blive væk. Han prøvede derfor at spørge ind til hvordan vi så ud så han kan findes os igen.
  Far: Hvordan ser mor ud:
  Søn: meget sød sys jeg. Og dejlig. Men sommetider streng når jeg er uartig
  Far: jeg tænkte mere på hendes udseende. Hvad farve er hendes hår og er hun høj eller lav.
  Søn. Hendes hår er virkelig flot! Især om morgenen når hun vågner. Så ligner hun lidt hun skal til fest!
  Han blir her meget begejstret og synes jeg skal ha ny kjole og løber ud i til papirkurven efter et H&M katalog.
  Jeg synes ikke det er et problem 😉 jeg har tit morgenhår hele dagen 😉 Far derimod er nu mere bekymret end før 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.