Ammesnak

Det er i denne uge international ammeuge, så lad os da også lige tage en ammesnak:)

Faktisk har jeg for nylig fået lidt taletid om emnet i Forældre og Fødsels temanummer om amning, hvor jeg fortæller om det at få en amning om at køre, når man ikke har født. ‘Man’….. Altså mig;) For jeg tror ikke, at der findes mange andre i Danmark, der kan skrive det på cv’et. Og jeg er ærlig talt pisse stolt af den bedrift! Men måske den også har gjort mig lidt kæphøj. For når nu jeg havde ku’ amme Ane, så kunne det da ikke være noget problem med Jasper, vel?!

image

Det viste sig dog ikke at forløbe helt så gnidningsfrit som forventet. Jeg havde kontakt til ammenet kort tid efter fødslen, hvor jeg producerede så meget mælk, at jeg var ved at drukne i det. Noget af en kontrast til amningen med Ane, hvor 10 ml mælk var en kæmpe sejr. I mangel på almindelig ammeerfaring begyndte jeg at malke ud, hvilket startede en mælketsunami af dimensioner. Et par uger senere fik jeg vejledning af den søde Meyermor. For da de første vanskeligheder med for meget mælk var under kontrol, ammede jeg bare lystigt derudaf uden noget ‘system’, hvilket sikkert fungerer for nogen. Det gjorde det dog ikke for os, og Jasper endte med mavekneb hver evig eneste eftermiddag. Heidi bad mig føre en slags ammedagbog, og da hun havde kigget på den, rådede hun mig til at være lidt mere ‘nærig’ med babsen, som jeg stak i munden på drengen ved det mindste pip. Hun anbefalede mig desuden ikke at skifte for meget mellem brysterne, men i stedet være opmærksom på at få tømt det ene, før han fik det andet tilbudt. Efter to dage var maveknebene væk:)

Siden da er der kommet styr på amningen, så jeg slap med meget få begyndervanskeligheder. Jeg ammer stadig mange gange i døgnet, og selvom det betyder, at Jasper er meget mere afhængig af mig, end Ane var (hun startede ud med sonde og sidenhen supplerende flasker), så jeg er stadig meget glad for at amme. Jeg nyder virkelig, at jeg ikke skal kæmpe for det denne gang. At jeg ikke er afhængig af piller og brystpumpe, og jeg ikke er i tvivl om, hvorvidt Jasper får det, han skal have. Ikke noget med at tælle ml. og rende til kontrolvejninger – bare mig, ham og de magiske babser;)

Jeg synes, det er ret fantastisk, hvad kroppen er i stand til. Og jeg synes, det er helt tosset, at der igen og igen dukker debatter op om amning. Pas dog dine egne bryster!

Ane blev ammet, til hun var 18 mdr. Om Jasper vil ligeså længe, og om jeg vil ligeså længe, kan jeg ikke sige. Men jeg har svært ved at forestille mig, at jeg skulle nå et punkt, hvor det bliver mig, der vælger det fra.

Skulle I have lyst til at få fingrene i temanummeret om amning, kan det bestilles på Forældre og Fødsels hjemmeside. Og er du nysgerrig på min ammehistorie, kan du læse lidt om den her🙂

image

 

Og har du nogen spørgsmål til min amning med Ane – ja, eller Jasper – så smid gerne en kommentar, så stykker jeg endnu et ammeindlæg sammen senere på ugen:)

 

0 kommentarer til “Ammesnak”

  1. Du er bare så pisse fucking sej! Og ja det krævede bandeord for det er sgu godt gået! 💪 elsker din historie og din skønne lille familie og det hele giver så meget mere mening efter jeg selv er blevet mor. Som kan amme! 😃

  2. SÅ sejt!😊 Hvordan “styrer” du amningen? Skal der gå en vis tid fra sidste amning eller hvordan? Jeg har læst meyermors indlæg om amning og det giver super god mening, men mangler lidt konkret info om hvordan man gør i praksis. Jeg er i 30. uge med lillebror, og da amningen gik i vasken med storesøster kunne jeg vildt godt tænke mig at det lykkes denne gang. På forhånd tak😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.