Fruen og Lillemor #4 (om søvntræning, kendisfaktoren og morbekendelser)

Så er det tid til endnu en omgang Fruen og Lillemor:)

Denne gang har vi sludret lidt om søvntræning, det at være kendt (indsæt selv passende emoji!) og lidt om de der mindre pædagogiske ting, som man nogen gange gør som mor.

I den første video taler vi om søvntræning, som jo er et mega sprængfarligt emne. Alle har en holdning, men til syvende og sidst må man formode, at alle gør netop det, der giver mest mening for dem! Og jeg er da ikke et øjeblik i tvivl om, at der findes folk, som synes, det er lige lovlig langhåret, at Ane i en alder af tre år stadig sover sammen med os. Men det er det, Ane har det bedst med. Og ærligt – så er det også det, vi har det bedst med:)

Anden video er et meget relevant og alvorligt emne – nemlig hvordan Lillemor og jeg forholder os til at være så store kendisser. Og ja, det er, som I nok kan forestille jer, til tider en udfordring, når man bruger størstedelen af sin tid på at læse fanmail og gå til rød løber-events. Men nogen skal jo gøre det;) Og tak til den søde Alexandra for at stille så vigtigt et spørgsmål;)

Sidst, men absolut ikke mindst, går vi til bekendelse omkring nogle af de mindre pædagogiske metoder, vi nogen gange benytter. Og jeg må hellere understrege nogen gange, for det er naturligvis ikke sådan, at Lillemor konstant råber af sine børn, ligesom jeg ikke kaster trusler efter Ane på daglig basis. Men det er de ting, der sker, når man som mor indimellem føler sig ekstra presset. Som søndag morgen kl. 6.30, før dagens første kop kaffe, da Ane iført absolut ingenting besluttede sig for at hoppe på trampolin. I regnvejr. Og responderede med at række tunge, da jeg forsøgte at tale pigebarnet til fornuft i håbet om ikke selv at skulle kravle op på trampolinen efter hende. Der blev sat en børnefødselsdag på højkant, hvilket er vanvittigt tarveligt og upædagogisk, men igen – FØR dagens første kop kaffe! Undskyld, Ane….  Jeg har tidligere skrevet lidt om, hvilken lortemor jeg til tider kan være lige her.

Og nu til dagens afstemning om noget så vigtigt som kanelgifler;) (Og en kærlig tanke til Kiwi og Brugsen her i Hvidovre, som opererer med begrebet ‘handlefrugt’, hvor barnet kan nuppe et stykke frugt ved indgangen. Det plejer Ane at være ret så glad for!)

[poll id=”5″]

 

0 kommentarer til “Fruen og Lillemor #4 (om søvntræning, kendisfaktoren og morbekendelser)”

 1. Må hellere skrive her 😉 følger jo jer begge to og elsker onsdage 😀
  Er I pylremødre? Husker I at pleje jeres forhold og hvordan?
  Råd søges, sys tiden går stærkt med barn! 🙂

 2. Nu I snakker om søvntræning… Jeg kunne virkelig godt bruge nogle fifs til, hvordan far kan putte til nat. Vi har en datter på 13 måneder, og det har alle dage været mig, der har puttet (næsten – måske gjorde han også lidt i starten, hvor hun nærmest bare sov hele tiden). Og amning har – og er stadig – en rigtig stor del af det. Oftest ammer jeg hende i søvn. En relativ sjælden gang i mellem ammer jeg hende, hvorefter hun triller om på ryggen, ligger og kigger lidt og så falder i søvn. Som udgangspunkt tager det lang tid. Synes jeg. Cirka en time.
  Hun har mega meget krudt i røven og skal hjælpes ret meget til at overgive sig til søvnen. Tit bliver hun vist overtræt, og så kan amningen lige hjælpe det sidste stykke.
  Om dagen kan hun godt puttes og trilles lidt i barnevognen uden amning. Men den der aftenputning… Det er egentlig ikke, fordi det går mig voldsomt på, men der kommer i hvert fald nogle gange her i løbet af efteråret, hvor jeg ikke er hjemme – blandt andet skal jeg på overnatning med mit arbejde. Og så kunne det bare være dejligt, hvis vi alle tre var tilpasse med, at far putter til nat.

 3. Hvad er jeres holdning til kræsne børn? Er jeg den eneste mor med børn der HADER alle grønsager og er jeg for dum at stå og lave 2 retter mad altid (for jeg gider faktisk ikke spise nuggets og frikadeller hver dag)
  Er jeg bare for vattet og burde jeg istedet være hård og gøre det lidt anderledes (hvordan?) Mine drenge er 2 og 7 år…
  Mange hilsner og klask i måsen fra En træt mor

 4. Hej I to.
  Tak for jeres geniale videoer!!
  Jeg vil høre, om jeres børn har en favorit-forældre. Det vil sige, om de fortrækker jer fremfor jeres mænd eller omvendt og hvad takler I det, hvis det gør sig gældende. Herhjemme er mor den bedste, hvilket sætter mig på ekstra arbejde og gør faren ked af det. Min løsning er mere far/datter-tid uden mig, som jeg ikke kan vurdere om hjælper. Har I andre erfaringer?

 5. Self skal du også have spørgsmål! I er så skide skønne begge to!!
  Jeg er jyde-mor, bosat i provinsen i Østjylland med en lille pomfrit på 1 år. Her følger mine spørgsmål til DIG:

  – Dagpleje eller vuggestue?
  – Lillemor fortæller ikke hendes børns navne, men vil du fortælle om historien bag Ane og Jaspers navne? Hvad gjorde at I valgte netop disse?
  – Du har netop skrevet om livet på barsel, som er skønt – men hvordan tænker du det bliver at jonglere med to små børn og fuldtidsjob? Jeg ELSKER mit arbejde og nyder at være mere end “bare” mor, men får også nogle gange dårlig samvigttighed over at have det sådan. Tips og tricks til at klare “Hverdagslivet”??

  God weekend 🙂

 6. Hold kæft, i er nice!! Ikke helt lige så nice som Migogmintinderbaby, men tæt på.

  Jeg har et par spørgsmål:
  Hvornår græd i sidst? Og hvorfor?
  Hvornår kastede i sidst op? Og hvorfor?

 7. Super underholdende blogs og videoer d’damer! Lillemor er jo jordemoder og inddrager ofte dette – hvad laver Fruen mon, når hun ikke er på barsel længere? (I øvrigt et skønt i du netop har skrevet omkring din prioriterede lange barsel)

 8. Jeg er pjattet med jeres onsdagsvideoer, måske den allerede er lavet, men så må jeg prøve lykken igen i næste uge 🙈 Vil l ikke fortælle jeres tanker om hjemmefødsler, både set fra en der var sikker på at det var vejen frem og fra en jm’s synspunkt. Jeg overvejer det, men er stadig ikke helt sikker på om det er vejen frem for os, når min kæreste er ved at gå i gulvet ved tanken om blod 😂🙈

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.