“Kan du ikke snart leve af bloggen?”

Annonce // Indlægget indeholder affiliate links:)

I kølvandet på Emilies indlæg om at leve af at blogge, og Lillemors og min video fra sidste onsdag om at være blevet store kendisser (hosthost), så tænkte jeg at skrive et lille ‘bag bloggen’-indlæg.

To gange indenfor de seneste måneder er jeg blevet spurgt, om jeg ikke er ved at være der, hvor jeg kan leve af bloggen. Så grinte jeg stort, indtil det gik op for mig, at de mente det alvorligt, sgu! Og så grinte jeg lidt mere;)

Ej, jeg ku’ sikkert godt leve af bloggen. Hvis jeg ikke gik op i småting som mad, tøj og tag over hovedet. Meeeen, det gør jeg. Ser vi på, hvad jeg har tjent før skat i august, så ville jeg skulle tjene 30 (ja, 30. Tredive!) gange så meget for at nå op på min almindelige lærerløn. Jeg tjener naturligvis lidt ekstra, når jeg laver sponsorerede indlæg, men det sker sjældent oftere end en gang hver anden måned. Måske de, som spurgte mig, bare synes, at min blog er vildt god – i så fald, tak;) – og måske det bare ikke er så gennemsigtigt det der med, hvad man kan tjene på en blog.

Jeg kan også illustrere det således, og måske tjene lidt undervejs på nogle affiliatelinks (ja, jeg er ikke helt dum!):

Når jeg har betalt skat af min seneste blogløn, samt er blevet trukket i mine barselsdagpenge, kan jeg købe mig én af følgende ting…..

image

Tasker her og her. Pung her – køber jeg den, har jeg også råd til at smide en hund eller to i den;)

image

Kjoler her og her. Nederdel her. Orv, den kjole, altså! Den er skøn. Den go’! Man fristes til at sige flaminGO;)

Jeg har aldrig haft planer om at tjene en krone på bloggen, slet ikke at skulle leve af den! Jeg bloggede ganske pengeløst i de første 3-4 år. Så det, at jeg kan tjene lidt lommepenge på den nu, er bare fedt:) Men det er ikke og har aldrig været motivationen.

Jeg har mega meget respekt for de damer, der har deres blog som primær indtægtskilde. Det kræver virkelig meget kreativitet og tankevirksomhed at kunne blogge hver evig eneste dag. At tage dagligdagsepisoder og gøre dem spændende og relevante. Og det er dét de kan. De formår som oftest at være både nærværende og kommercielle i deres indlæg, og det er en svær balancegang. Det er virkelig pisse sejt gået!

Jeg ville ikke kunne. Jeg kan gå flere dage uden at blogge, fordi jeg ikke har noget interessant på hjerte. Eller bare fordi jeg ikke gider! Og selvom jeg da naturligvis gerne ville hive en masse penge ind (hvem vil ikke gerne det??!), så passer det mig egentlig ret fint, at bloggen blot er en hobby, og ikke en nødvendighed, som ville tvinge mig til at skulle vride indlæg ud af alle mine oplevelser.

Og så tror jeg altså, at der i disse tider, hvor en del springer ud som fuldtidsbloggere, hersker en misforstået opfattelse af, at det er målet og drømmen for alle. Jeg kender efterhånden ret mange bloggere, og jeg vil skyde på, at 1 ud af 50 sigter efter at kunne leve af at blogge. De resterende blogger for hyggens skyld og går meget lidt op i sidevisninger. Det der med at leve af at blogge, er ikke for alle – både fordi ikke alle har det, der kræves,  men mest fordi langt fra alle ønsker det:)

That being said, så er jeg jo på barselsdagpenge – så tag lige og shop lidt via mine links, ikk’?!;)

0 kommentarer til ““Kan du ikke snart leve af bloggen?””

  1. Nu er du ellers kommet ret godt efter at lave ‘spons’ i dette indlæg (det er jo altid interessant at høre, hvad andre tjener:-)) Men jeg er godt nok mere interesseret i at høre om dine betragtninger om børn og familieliv. Der synes jeg, du har meget at byde på, så det håber jeg, du bliver ved med:-)

  2. En af de ting jeg rigtigt godt kan lide ved din blog er netop at skriver når du har lyst og når du har noget på hjertet.
    Selv om mange af de bloggere der lever af deres blog er dygtige synes jeg nu ofte at det skinner igennem at de skal lave et indlæg og selv det mindste emne kan bruges.
    Så bliver ved medarbejdere skriver når du har lyst og bliv ved med at være dig selv. Elsker din blog hvor du bare er dig selv helt nede på jorden og skildrer din hverdag som den er både når den er lyserød men også når den roder og er kaotisk.

  3. Jeg håber aldrig du bliver fuldtidsblogger. Jeg følger en del andre der lever af det og må bare konstatere at der bliver længere og længere imellem de virkelig interessante indlæg med substans. Din blog tilgengæld gider jeg godt læse ca 100% af dine indlæg. Kæmpe ros til dig😊

    1. Tusind tak for de søde ord! De gør mig glad og stolt:) Og det kommer ikke til at ske, bare rolig:) Jeg har hverken evnerne eller lysten, så der er intet at frygte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.