Det finder vi nok ud af! Ikk’??!

“Det finder vi nok ud af!” har været mit motto, når det kommer til det her med at holde en lang barsel. Meget atypisk mig egentlig, for jeg har et forvokset kontrolgen og går helst med både livrem og seler. Jeg trives bedst, når tingene er nøje planlagt uden risiko for grimme overraskelser. At jeg alligevel har kunne sige “Det finder vi nok ud af!” skyldes, at vi har en vis form for økonomisk sikkerhed. Vi har en fin opsparing af den størrelse, som er ansolut nødvendig, når man har købt et gammelt hus. En opsparing, som reddede os, dengang fyret stod af, og da det begyndte at regne ned i køkkenet, og da en håndværker valgte at fjerne en af vores vægge, mens vi ikke var hjemme. Uden foregående aftale! Derudover har vi to jobs, hvilket man vist skal være glad for i disse tider. Eller …. Vi havde to jobs.

Fyrsten blev fritstillet i sidste uge. Bare sådan fra den ene dag til den anden. Det firma, som han har arbejdet for i 15 år, er gået konkurs. Så nu er han arbejdsløs. Eller uden job, må jeg hellere sige. For de seneste dage har han dagligt brugt 5 timer foran pc’en for at scanne papirer ind, maile fagforening og Lønmodtagernes garantifond – for en mand, der er vant til at bruge sine hænder, er det vist rimelig hårdt arbejde.

Vi prøver at forholde os til det med optimisme. For han bør jo få løn de næste 6 mdr. gennem lønmodtagernes garantifond. Og han er pisse dygtig til sit arbejde og et virkelig rart og imødekommende menneske (synes jeg, sjovt nok), så selvfølgelig findes der er et andet firma, som vil kunne få glæde af ham.

Alligevel vakler mine ben lidt under mig. For selvom vi tidligere har stået i lortede situationer og fundet ud af det, så er tingene bare anderledes denne gang. Vi har hus og to børn, og min nuværende indkomst svarer til en SU. Timingen kunne ganske enkelt ikke være dårligere. “Det finder vi nok ud af!” klinger pludselig lidt hult….. Ingen af os har nogensinde været sådan rigtig arbejdsløse før, så det er en helt nye situation. Selvfølgelig mest af alt for Fyrsten, hvis hverdag pludselig er vendt helt på hovedet.

Men ja – det finder vi nok ud af. Selvfølgelig gør vi det! Der kunne bestemt ske ting, som var meget værre. Lige nu er det bare bare lidt noget pis.

0 kommentarer til “Det finder vi nok ud af! Ikk’??!”

 1. Åhr, pis! Sikke noget tis, altså.
  Jo, det skal nok gå. På den ene eller den anden måde. Men det gør det ikke nemmere lige nu.

  Må jeg komme med et godt råd? Brug krudtet på at opsøge netværket – ikke på al det bureaukratiske lort, de vil sende ham igennem. Jeg har kendt mange arbejdsløse gennem de seneste seks år, men ikke én, der har fået noget gennem jobcenteret.
  Så brøl det ud (som du gør her nu), selvom man måske mest har lyst til at dukke sig. Og gør det hellere med det samme frem for, når arbejdsløsheden begynder at sætte sig på selvtilliden. For det gør den. Efter cirka seks måneder, vil jeg skyde på.

  Ræv og nøgler! Og pøj til din rare, dygtige mand. Det løser sig <3

 2. Selvfølgelig finder I ud af det, og kommer igennem det, men shit det kan være hårdt undervejs.
  Siden vi købte hus sidste år har min kæreste været arbejdsløs to gange, da det der tømrer-halløj nogle gange er lidt sæsonpræget, og da jeg så gik fra studie til barsel må jeg indrømme jeg fik lidt sved på panden. MEN vi er her og vi er sammen, og jeg er sikker på at vi nok skal komme stærkere ud på den anden side 💙

 3. Sikke noget pis. Og helt ærligt, så synes jeg, det skal være okay at bruge et par dage på at kapere chokket og synes, det er noget pis. Så kan man altid tage ja-hatten på igen bagefter!

 4. Jeg krydser alt hvad jeg kan for jer. Man kan så meget, når det hele presser på og jeg er sikker på at det nok skal gå <3
  (Men hvis du har brug for at råbe RØV og FUCK – så forstår jeg det fandeme godt!)

 5. Av – det føles simpelthen så utrygt, når sådan noget sker 🙁 Det finder I jo ud af, men føj og æv alligevel. Knus!

  Kan I – om galt skal være – rette noget op en periode ved at sende dig tilbage på arbejde og fyrsten på børnepasning

  1. Ja, det er sgu lidt noget pis! Og jo, hvis min arbejdsplads er med på den, er det bestemt en mulighed, som kunne hjælpe lidt på situationen. Indtil videre ser vi lige tingene an. Der bliver sendt et hav af ansøgninger i denne uge, forhåbentlig giver de pote:)

  1. Det var også mit første forslag (forudsat at mit job er med på den, naturligvis), men Fyrsten mener, at vi lige skal slå koldt vand i blodet. Vi må se!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.