Fruens favoritter – til den 3 årige

Annonce // Indlægget indeholder affiliate links. 


Ane har sindssygt meget legetøj. ALT for meget. Jeg prøver ofte at få sorteret ud i det, men så snart jeg graver de ting frem, som hun ikke længere bruger, så sker det uundgåelige – pludselig er det vældig interessant igen;) Så det er noget med at tage de store sorteringsrunder, når Ane ikke er hjemme og så få det afsted til genbrugsbutikken med det samme!

Hun har naturligvis nogle ting, som i perioder hitter mere end andre, og lige for tiden er det disse:

Duplo. Det går bare aldrig rigtig af mode, vel? Og personligt elsker jeg, at Ane har nået en alder, hvor hun synes, at det er sjovt at lege med den slags legetøj. For det synes jeg også selv. Og at dømme ud fra den store, hjemmebyggede duplo-bil, der står i stuen, er Fyrsten enig;)

Ansigtsmaling. Ane fik noget virkelig godt ansigtsmaling fra EberhardFaber til sin fødselsdag (jeg kan ikke google mig frem til det, desværre. Men det er købt i Legekæden). Der er kun fire farver i, og det var vist ikke helt billigt, men kvaliteten er også virkelig god. Til sammenligning købte vi en stor pakke med både penselsmaling og stifter i 8 forskellige farver i en legetøjsbutik til 100 kr., og det duede slet ikke. Farverne kunne ikke ‘mætte’ og stifterne knækkede, hvis man trykkede for hårdt. Og det gør 3-årige – og voksne med dårlig motorik;)

Kuglebaner. Igen – en af de ting, som de voksne også synes er sjovt:) Ane fik en virkelig fed kuglebane til sin 1 års fødselsdag, og ting så man kunne bygge videre på den til sin 2 års. Jeg er vild med, at den er i træ, fordi det bare kan holde til mere end de tilsvarende i plastik. Og så er det pænere;) Denne kuglebane kan kombineres med duplo – det synes jeg er ret genialt!

Dukkehus. Her vender jeg lige på en tallerken og klapper over det plastikhelvede, som Ane dagligt lader sig underholde med. Da Ane var lille, købte jeg et gammelt legehus på loppemarked, som jeg malede, så det lignede Palæ Pompøs. Jeg dekorerede det med fine tapet, og købte sågar hyldepapir, der lignede træ, så det kunne få flotte gulve. Til sidst indrettede jeg hytten med gamle legehusmøbler fra loppemarkeder og genbrugsbutikker. Meget, meget fint! For mig…. Ane har knækket benene af stort set alle stolene og revet fuglen ud af det fine lille kuk-ur. Særlig børnevenligt er det altså ikke. Vil man absolut gerne ha’ træ, kan jeg altså ikke anbefale at købe gamle dukkehusmøbler. Disse ser til gengæld rimelig gode og holdbare ud.
Børnevenlige er til gengæld de to plastikdukkehuse, som farmor og moster har investeret i – et til værelset ovenpå og et til at lege med i stuen. Ane elsker dem, og jeg nyder at iagttage hendes rollelege med de små figurer.

Spil. Ane har endelig knækket koden til at spille vendespil og billedelotteri, så det bruger vi en del tid på. Nu skal moren bare lige lære, at bare fordi man godt ved, hvor den anden guitar ligger, så behøver man ikke vende den;) Til jul kunne jeg finde på at købe ‘Vildkatten’ til hende. Det har hun spillet nogle gange hos sine fætre, dog med helt egne regler;) Det fås i forskellige udgaver, og er ret skægt for alle parter. Eller kæmpeklodsmajor! Jeg er selv vild med den almindelige udgave, men den er knap så børnevenlig.

Bolde og ‘risposer‘. Vi kaster og triller til hinanden og skyder på mål, hvor boldene skal ramme ned i en kurv. Risposerne kan laves selv på ingen tid og fyldes med ris, bønner, ærter eller lignende. Dem bruger vi også til at øve balance ved at gå med dem på hovedet.

Udklædningstøj. Ane ELSKER at klæde sig ud! Jeg har købt det meste af vores udklædningstøj brugt – på Reshopper og i genbrugsbutikker. Til jul sidste år havde min mor rippet en H&M og gav Ane en kasse med tylskørter, hårbøjler, blomsterkranse mm. Det tog kegler hos den unge dame! Særligt hovedbeklædning er et stort hit, fordi det er nemt at få af på, hvis man hurtigt skal skifte fra at være Emil til at være klovn eller prinsesse.

Emballage og kreagøgl. Tom emballage har uendelige muligheder. Lige for tiden kører der reklame for Mini-MGP på Ramasjang, hvor man kan indsende figurer lavet ud af toiletruller. Men man kan også sagtens bygge fx slotte og både ud af mælkekartoner. Når jeg er i Tiger eller Søstrene Grene ryger der altid lidt kreaværk i kurven – glimmerlim, farvet papir, perler, piberensere mm. Man kan få mange timers virkelig god leg for få penge:)

MusikFyrsten spiller keyboard, og her er Ane ofte med. Med tiden har hun selv fået instrumenter nok til et mindre orkester, og det er et sikkert hit herhjemme, når rasleæg, xylofon og trommer findes frem. Blokfløjten, som hun har fået af sin moster, er dog meget tæt på at ende i posen til genbrugsbutikken;)

Maling, tuscher mm. Ane fik noget virkelig lækker maling i fødselsdagsgave. Bedst af alt hørte der små bøtter med til, som man kan hælde malingen i, så det ikke bliver blandet sammen, og så det kan ‘genbruges’ (se sidste billede, hvor Ane maler). Min eneste anke er, at der ikke låg med til, men husholdningsfilm fungerer også okay. Jeg kan desværre ikke finde dem på Fætter BR’s hjemmeside, men de skulle være at finde i butikkerne:)

image image image image image

Hvad hitter hos jeres 3-årige?

Jeg får ikke noget for at skrive dette indlæg.
Til gengæld tjener jeg lidt, hvis I shopper via mine links.
Nogle af dem tjener jeg på (under 1 kr.), bare hvis I klikker på dem.
Så klik meget gerne løs:)

0 kommentarer til “Fruens favoritter – til den 3 årige”

  1. Jeg har ikke (længere) nogle 3-årlige. Og alt det 3-års legetøj vi havde er givet videre til mødrehjælpen. Men ville bare lige sige, at der ser ualmindelig hyggeligt ud hjemme hos dig 😃.

  2. Skønt med inspiration! Tak for det!
    Jeg har også en treårig pige, der for tiden er glad for at bygge hule og lave mad i sit køkken. Og så går der også her meget tid med udklædning (og rolleleg), duplo og diverse kreadimseri.

    1. Legekøkkenet har hun i legehuset – det er også et hit! Huler er jeg også selv vild med, men Ane er der ikke helt endnu;)0

  3. Tak for god inspiration! Med jul og 4 års fødselsdag i januar kan man virkelig godt bruge lidt hjælp til ønskelisten. Vi har virkelig også meget legetøj, som i VIRKELIG meget. Og hvad sker der for at de opdager at et gratis flag fra Bilka, som aldrig bliver leget med pludselig er væk!!🙈

    1. Der ligger stadig halvflade balloner i hele stuen herhjemme efter Jaspers navngivning – i slutningen af august. Jeg nåede at fjerne to forleden – det blev spottet med det samme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.