Nemme og hurtige boller

img_0551

Jeg kan bedst li’ mine boller store og glinsende;) De skal også helst være luftige og semi-sunde. Vigtigst af alt skal de være nemme og hurtige! Fra lysten opstår, til jeg sidder i sofaen med en nybagt bolle med smeltet smør, skal der helst ikke gå meget mere end en times tid.

Normalvis laver jeg bollerne sådan lidt på slump, men jeg har forsøgt at sætte lidt mål på, så I kan bage med:)

  • 2 dl varmt vand
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg (det ene til pensling)
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • væltet grøntsagsskuffe (gulerødder, squash, spinat eller hvad du ellers kan finde på bunden af dit køleskab – jeg har i min seneste portion brugt tre gulerødder og en kvart squash)
  • kerner (jeg bruger oftest en håndfuld solsikke- og græskarkerner til dejen og lidt til toppen)
  • ca. 3 dl. grahamsmel
  • hvedemel til dejen er nogenlunde fast

Dejen skal være en smule klæg. Ikke som havregrød, bare så den hænger lidt fast i hænderne på den irriterende måde;) Jeg former bollerne med det samme, helst lidt store, så de bliver godt luftige. Jeg ender med en 8-9 stk. De hæver under viskestykke i en halv times tid, hvorefter de pensles og får kerner på toppen. De får ca. 10-15 minutter ved 200 grader, til de er gyldne og lyder hule, når de klappes i bagen;) Hvis de lægges i en pose, mens de stadig er lidt lune, er de gode og bløde dagen efter, og de er heller ikke værst efter en tur på brødristeren:)

God bollelyst!

img_0547

 

 

0 kommentarer til “Nemme og hurtige boller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.