Katkander og kuriosa

Annonce // indeholder et affiliate link.
Indlægget i sig selv er ikke reklame:)

Der var nogle stykker, der gerne ville se lidt flere glimt af Palæet, og jeg viser gerne frem:)
Er du ikke til Palæ Pompøs og anekdoter, er det altså nu, du skal hoppe videre!

Jeg har ikke noget fancy kamera (eller det har jeg faktisk, jeg kan bare ikke finde ud af at bruge det), så billedekvaliteten er desværre derefter:/

Først lidt tankespind!
Vi bor sindssygt rodet. Ikke forstået på den måde, at her roder (selvom der ofte også gør det), men på den måde, at jeg ikke som sådan har en stil. Jeg er ikke gennemført hvid og romantisk eller rå og industriel. Jeg kan bare godt li’ ting, der er pæne at kigge på, eller ting som har en særlig betydning. Sikkert ligesom mange andre. Der har været mange ting ind og ud af Palæet, for jeg elsker at rykke om og indrette på ny. De eneste to rum, der har haft den samme funktion gennem de 6 år vi har boet her, er køkken og stue. Når det er sagt, så er der mange ting, der aldrig er blevet skiftet ud og nok heller aldrig bliver det, netop fordi jeg er så skide sentimental og elsker historierne.

Når jeg siger “jeg” er det fordi, jeg langt hen ad vejen har frie hænder, når det kommer til indretningen af vores hjem. Ikke fordi Fyrsten ikke har en holdning, men slet og ret fordi det betyder mere for mig, end det gør for ham! Og det ser og anerkender han.
Jeg er redebygger. Det er vigtigt for mig, hvordan vi bor. Jeg bliver i godt humør, når jeg synes, at her er pænt og rart at være, og jeg kan bruge flere timer på at nusse rundt med ting. Men – her er jo kun rart at være, så længe vi begge er glade og tilfredse, hvorfor Fyrsten selvfølgelig også har noget at skulle have sagt. Det er blandt andet derfor, vi har bue og pile hængende i stuen;)

Og nu til billederne! I får kun et lille udpluk af Palæet. Førstesalen er ‘under ombygning’ – på 6. år. Anes legerum, som også er mit krearum, er Oliver rykket midlertidigt ind i, indtil han finder sig en lejlighed, og musikrummet, hvor vi har pladesamlingen og Fyrstens keyboard, er ligeså langsomt ved at blive tømt for de sager, som Fyrsten havde opmagasineret på sin gamle arbejdsplads. Så I får lidt udpluk fra spisestue, køkken og stue – de rum, vi bruger mest.

img_1055img_1052img_1051img_1050

 

Spisestuen fik vi lavet sidste vinter. Den var tidligere to rum, hvoraf det ene var Olivers værelse. Dét værelse har det bedste lys i hele huset, hvorfor vi valgte at vælte væggen. Det betyder, at vi nu har et værelse mindre, men til gengæld har vi en stor (efter Palæ Pompøs-standarder, ikke almindelige menneskers!) og lys spisestue. Og jeg elsker den!!! Her bor blandt andet min samling af skåle, som vist nok startede med en enkelt stribet skål for 10 år siden. Der er kommet et par stykker mere til siden da;) Det er også her, Fyrstens hjemmebyggede reol troner. Den indeholder alskens ting og sager og mine bøger. Og ja, jeg farvekoordinerer mine bøger. Jeg hørte engang en eller anden livstilsekspert i et tv-program udtale, at folk, der arrangerer deres bøger efter farve, faktisk ikke læser. De har bare bøgerne til pynt, eller som udtryk for at de er ‘belæste’. Det er ikke tilfældet her, kan jeg så tilføje. Et hurtigt slag på tasken, så har jeg, siden jeg var 14 år, i gennemsnit læst en bog om måneden. Jeg er glad for bøger! Jeg er til gengæld ikke altid så god til navne. Lige nu og her kan jeg for eksempel ikke huske, hvem der har skrevet ‘Hundehoved’ – til gengæld ved jeg, at den er blå. Derfor er mine bøger farvekoordinerede;)
På reolen bor også de to kander, som jeg omtalte i det tidligere indlæg – katkanden og uglekanden. Katkanden har jeg fået af min moster. Jeg forestiller mig, at hun tænkte, at den var tilpas mærkelig til at flytte ind her. Jeg er fuldstændig enig! Uglekanden købte jeg for en del år siden, da Nordisk Film solgte ud af deres rekvisitter. Sidste sommer sad Ane på Vejlø og så “Otto er et næsehorn”, og der stod uglen sørme! I Toppers køkken, fyldt med køkkenredskaber.

img_1054img_1048img_1091

I vores køkken bor den overdimensionerede sætterkasse, bedre kendt som reolEN. Den kommer fra en gammel købmandshandel, og min mosters kæreste måtte kravle over bunker af affald og skrammel for at komme den gamle reol til undsætning. Den er helt perfekt til opbevaring af alle mine kopper og dåser. De nederste hylder er, ligesom i spisestuen, gjort børnevenlige.

De to Lorry-plakater fik vi af min veninde, Laura, i indflytningsgave, da vi købte Palæet. Jeg er vild med motiverne og farverne!
I den modsatte ende af køkkenet har vi stænger på væggen med kroge til køkkengrej mm. Her ses en lille snert af Fyrste i form af Darth Vader ur og R2D2-salt og peber-sæt. Begge dele er købt på Coolstuff.dk (affiliate link), som har ret mange fede Star Wars ting. Og da jeg lige nu hoppede ind for at tjekke udvalget, opstod et helt nyt behov – et Lionel Richie-krus! Det er simpelthen nødt til at blive mit krus nr. 40!

Jeg bliver ofte spurgt, hvorfor vi ikke har overskabe. Og ind imellem kommer kommentaren “Godt, det ikke er mig, der skal gøre rent her!”. Særligt når folk ser de mange åbne hylder i både køkken og spisestue. Forståeligt. For jo, det samler da pisse meget støv. Sagen er bare, at jeg er allergisk overfor overskabe. Noget med eksem og kløe. Støv, derimod, det har jeg det helt fint med;) Og jeg vil langt hellere støve af på daglig basis, end jeg vil have et hjem, som jeg ikke trives i:)

img_1095

I stuen hænger Fyrstens koloenorme stamtræ. Det går helt tilbage til 1700. I hjørnet over lænestolen hænger dets ‘lillesøster’, som starter i 1442. Over stamtræet hænger bue og pil-sæt fra Fyrstens farfar. Gad vide om vi bryder nogen våbenlove med det?!;)

Jeg elsker vores hjem! Også selvom det er skørt, gakket og skævt. For det er vi også. Jeg ville til tider ønske, at her var mere stilrent og enkelt, men hold kæft hvor ville jeg dog kede mig!

Jeg må for god ordens skyld tilføje, at jeg lige havde ryddet op, da jeg tog billederne. Gynækologiske undersøgelser, I ved;)

 

0 kommentarer til “Katkander og kuriosa”

 1. Det er uden tvivl et af de fedeste og hyggeligste hjem jeg har set. Det oser er stemning og god karma. Hvilket er langt langt vigtigere end ‘det hvide snit’ som ellers hersker.
  Jeg kan forøvrigt genkende det med bøger (læser konstant), og farvekoordineringen. Det gør jeg også. Og havde præcis samme tanke om hundehoved. Den er nemlig blå med et gråt hundehoved på!

  1. Hvor er du bare sød, Cecilia!!! Noget siger mig, at han hedder Carsten. Men bliver i tvivl om, om jeg tænker på ‘Vi, de druknede’, som også er blå;)

    1. Og det sjove er – at jeg endnu ikke havde taget mig sammen til at gå hen til reolen og tjekke. Så tak til MIe :-). Jeg er også strengt opdraget med alfabet-orden. Men synes det er så fint med farverne, så det gør jeg altså.

 2. I bor simpelthen så fint og hyggeligt! Jeg er især vild med den hjemmebyggede reol, og har nu endelig overtalt min kæreste til at vi også skal have en! Yaay 😀 Kunne du måske lokke din fyrste til at komme med en lyn guide?

  1. Tusind tak:) Fedt!!! Det får jeg ham gerne til:) Egentlig gik jeg i gang med at tage billeder og skrive ned til et blogindlæg, da byggeriet stod på, men Jasper var lige kommet, så det forsvandt lidt i hverdagens gøremål med at sniffe baby;) Men jeg ser gerne, om ikke Fyrsten og jeg lige kan ‘rekonstruere’ processen i hovedet.

 3. Hvor bor I vidunderligt! Har I mon selv malet jeres spisebord? Vi har nemlig arvet et spisebord, som på mange måder er helt perfekt – bare ikke lige farven 😝

 4. Vi bor ret meget lige sådan… vi har dog overskabene haha:) nogle gange ville jeg også ønske at vi boede mere ‘stilrent’ og med færre ting, men jeg må også bare se i øjnene at jeg er en samler og at jeg bare godt kan lide ting. Nogle gange kan man besøge folk som ikke har nogen ting- ingen perler, pensler, strikkepinde, blikdåser, intet tegnepapir. Der er selvfølgelig nemt at gøre rent, men hvad laaaaaver de så?! Ja, jeg må nok bare se i øjnene at der er en grund til at vi har sø mange ting. Og i sidste ende synes jeg det er vildt hyggeligt. Flere af vores venner har beskrevet vores hjem som et ‘Krumme’-hjem, og med tanke på hvor stor krumme-fan jeg som barn i start 90’erne var, så er det jo egentlig en kompliment. Hvilket jeg faktisk også tror det var ment som; uhøjtideligt og rart – som hos jer:) kram til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.