Banko!

Jeg er vild med banko! Eller ….. jeg er vild med gaver, hvilket banko kan udløse, ergo er jeg vild med banko:) Der er bare overraskende lidt banko i mit liv. Jeg behøver hverken ynk eller medlidenhed på den konto, for jeg har naturligvis selv et ansvar for at fylde min tilværelse med den mængde banko, som jeg føler, den bør indeholde. Det er bare de færreste, der spiller banko nu til dags. I hvert fald i de kredse, som jeg færdes i. De dyrker pakkeleg. Som jeg hader. Fordi jeg simpelthen er for dårlig en taber til at opretholde en smilende facade, når min fætter åbner den Toblerone, som han stjal fra mig, mens jeg sidder tilbage med en dåse majs. Og så er der den der uskrevne regel om, at man ikke tager fra børnene, som jeg kan have svært ved at overholde, når pakken er lang og trekantet. Begge scenarier ender med gråd.

I banko er det okay at være en dårlig taber. Der er man ligesom fælles om at udbryde ‘Neeeeeej’, når en enkelt råber ‘Banko!’ Og man skal ikke sidde og lade som om, at man er aldeles uengageret i frygt for at påkalde sig opmærksomhed og dermed få hapset en gave. Og så er der sidegevinster. Hvilket kan siges at være en sidegevinst ved banko.

MEN i denne uge står der ‘Banko’ i min kalender hele to gange!

Den ene blev afholdt i tirsdags, hvor Miriam og Roccamore slog dørene op for den hyggeligste bankoaften, man kan forestille sig! Pebernødder og øl ad libitum og en allerhelvedes masse lækre sko. Sko, som ville æde en hel måneds madbudget, men som uden tvivl ville være det værd. Pisse flotte og pisse komfortable, hvilket efter min erfaring er to ting, der alt for sjældent følges ad, når det kommer til sko.

Jeg tog hjem fra banko uden nye sko, men MED en lækker præmie i form af make up og urtepotte. Og jeg var mega glad! Nu skal jeg bare lige ha’ fat i nogle make up-pensler, så skal I dælme se mig skrue op for dullefaktoren;)

Jeg satser stærkt på, at banko-heldet er med mig igen i morgen, hvor ungerne og jeg drager til en endnu en omgang julehygge med tilhørende banko. Jeg satser også på, at Jasper er at betragte som gammel nok til at få sin egen plade! I morgen er der lidt færre flotte sko (formoder jeg!), men til gengæld en masse mennesker, som jeg overhovedet ikke kender, hvilket godt kan føles lidt angstprovokerende for sådan en som mig. Jeg er dog sikker på, at det alligevel nok skal blive både hyggeligt og interessant. Det er foreningen Dare, der afholder arrangementet for deres medlemmer. Dare arbejder for fuld ligestilling for alle familiekonstellationer i Danmark, de skaber netværk for og yder støtte til de familier, som ikke passer ned i de gængse kasser i Danmark i familiemæssig forstand. Havde foreningen eksisteret for tre år siden, havde de fx. heppet på, at jeg havde ret til barsel på lige fod med andre mødre.
Jeg er lidt spændt på at møde de andre familier. Ikke fordi jeg tænker, at vi ikke alle sammen er helt almindelige familier, men fordi vi sikkert alle sammen hver især står i nogle situationer og med nogle overvejelser, som det kan være svært for den stereotypiske familie at sætte sig ind. Mest af alt er jeg dog spændt på, om alle de gaver, jeg kommer til at vinde, kan være under barnevognen. Jeg kommer jo ikke for at snakke, vel?!;)

Dejlig lørdag derude og må banko-heldet være med jer:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.