Nemme, koldhævede boller

Vi havde gæster til fødselsdag i går, og selvom min svoger har verdens bedste opskrift på de lækreste, kridhvide fødselsdagsboller, så valgte jeg den lette løsning denne gang og lavede dem, som jeg laver hver weekend.

Det er de koldhævede af slagsen, som jeg bare bikser sammen, inden jeg går i seng, og som så kan smides på en bageplade den følgende morgen, så vi kan nyde lune boller med smeltet smør. Jeg bager dem på slump, for det er sådan jeg selv har lært at lave dem for mange år siden af køkkendamen på mit job, så jeg kan desværre ikke give jer helt præcise mål.

 

Til 12-14 boller bruger jeg: 

ca. 6 dl koldt vand

25 g gær

1 spsk sukker

1 tsk salt

1 spsk olie

mel, havregryn og solsikkekerner/græskarkerner på gefühl.

 

Jeg tilsætter ca. lige meget mel og havregryn og en håndfuld kerner af den slags, jeg lige har i skuffen. Dejen skal være som havregrød i konsistensen. Når den har hævet i køleskabet natten over, kan bollerne smækkes på bagepladen med en spiseske skyllet i varmt vand. Jeg plejer at sørge for at bollen er lidt våd på overfladen, ellers kan den godt få lidt hårde ‘spidser’, hvilket jeg helst undgår pga Jasper. Når de er lidt våde, bliver de glatte og fine:) Jeg forvarmer ovnen til 200 grader på varmeluft og giver bollerne, indtil de er færdige. Jeg tænker, det nok er omkring et kvarter, men jeg plejer bare at klappe bollerne i bunden – lyder de hule, er de færdige.
De tager ca. 5 minutter at smække dejen sammen og det samme med at få bollerne på pladen, så det kan næppe gøres meget hurtigere.

God bollelyst:)

img_3304

– Og skulle du stå op søndag morgen og opdage, at du har glemt at lave dej, så kan du jo afprøve denne opskrift på boller på en time🙂

2 kommentarer til “Nemme, koldhævede boller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.