Bloglands bedste #2

img_1259

Det er endnu engang blevet tid til at fremhæve en af de blogs, som jeg holder særligt af at følge. Sidst handlede det om Maj My, som er forholdsvis ny i blogland, og denne gang napper jeg en af Bloglands veteraner – nemlig Linda, som har bloggen Blogsbjerg.

Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at jeg har fulgt Linda helt fra starten, men det har jeg desværre ikke. Hun har ligget på min Bloglovin-liste i flere år, tror jeg, men af en eller anden grund er det ikke blevet til mere end det. Jeg følger for mange, og så ender jeg med at læse fast med hos de samme 10 og scrolle forbi de resterende. I forhold til Lindas blog, har det vist sig at være en stor fejl! Men heldigvis en, der kan rettes op på:)

Linda er god! Virkelig god! For først og fremmest har et vidunderligt skriftssprog! Derudover er hun direkte, skarp, intelligent og humoristisk på den underspillede og til tider tørre måde, som jeg elsker allermest. Og så er hun på ingen måde forceret. Hun skriver ikke for at please nogen eller for at tiltrække læsere – hun skriver for sig selv, hvilket skinner igennem hver eneste indlæg fra hendes hånd.

Og da jeg endelig fik øjnene op for hende, så måtte jeg naturligvis tilbage i arkiverne og snuse!

Min egen blog har gennem årene ændret sig meget. Da jeg startede den op i sin tid, var blogland fyldt med krea- og boligblogs, og det blev mit afsæt. Efterhånden begyndte jeg dog at spejle mig mere og mere i de blogs, som overvejende bestod af hverdagsbetragtninger, og hvor sproget og fortællingerne var i fokus. Og jeg genfandt glæden ved at skrive, som jeg ellers troede, at jeg havde mistet et sted på vejen mellem gymnasiet og seminariet. Så når man kigger tilbage på min blog, er den en værre rodebutik fyldt med grynede billeder og ordløse indlæg. Lindas blog? Den har aldrig været et gylpende spædbarn eller en kikset teenager, der eksperimenterede med lidt for meget blå øjenskygge. Den har bare været Linda hele vejen igennem. Og hvilket held!

Egentlig var min plan kun at fremhæve et enkelt af Lindas indlæg. Men hun gør det svært at begrænse sig;) Så nu får I to, som jeg synes, at alle bør læse. Fordi de er vigtige og velskrevne.

Det første indlæg er det her, – Venter på far – som omhandler de overvejelser Linda har gjort sig i forhold til at være selvvalgt enlig mor. Og også lidt om omverdenens reaktioner. Jeg synes, det er et interessant og relevant emne af flere årsager – nok mest af alt fordi det understreger vigtigheden af, at vi dropper at putte hinanden ned i små, kasser med alt for skarpe hjørner. Helst i går, ikk’?

Næste indlæg har Linda skrevet i forbindelse med, at hun rundede de 40 – 19.01.77: Hvad livet har lært mig so far. Jeg har ikke så meget sige – bare læs det! Du bliver både underholdt OG bliver klogere! Jeg forestiller åmig, at det er gavnligt for alle lige at få repeteret nogle regler, såsom at man ikke skal gå på toilettet på bare tæer, når man er på festival, og at tequila er en virkelig dårlig idé. Den slags kan ikke gentages for ofte. Men læs det lige. Og print det så ud og hæng det op på køleskabet!

Vær et ordentligt menneske i de små ting. Holder nogen en dør for dig? Sig tak. Er du ved at bakke en cyklist ned, fordi hun var i din blinde vinkel? Rul vinduet ned og råb: “Det må du fandme undskylde!!” Hils på drengen ved kassen, hjælp hende, der har tabt sine varer på gaden, og spørg din kollega, om hun skal have noget med fra kantinen. Det løfter både dig selv og verden omkring dig. Hvis du bliver i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre, så spørg dig selv, hvad Obama ville have gjort.” 

12 kommentarer til “Bloglands bedste #2”

  1. Jeg har virkelig brudt min hjerne med et godt bud på, hvad ‘godbidekrukke’ kan betyde, men jeg må give fortabt;)

 1. Jeg er også stor fan af Linbda, og netop hendes livskloge fødselsdagsindlæg, må jeg også sige, er en af hendes fineste perler <3
  Ærlig talt, er jeg temmelig (læs under: meget) flatteret over at vores blog har fået æren af, at være på netop hendes blogroll (sammen med mange andre dygtige damer) – for hvis der er én, der kan noget med ord, så er det hende (:

  – A

  1. Ja, det er virkelig bare det allerfineste indlæg! Og ærlig talt tilbage – det kan jeg virkelig godt forstå:) Både at du er flatteret, men også at I ligger der:)

 2. Jeg blev simpelthen så glad, da jeg kiggede ind forbi og så det her indlæg. TUSIND tak for de fine ord og for reklamen. Ros er simpelthen så dejligt at få, når det er nuanceret og kommer fra et menneske, man ikke kender, men ikke desto mindre har voldsomt meget respekt for. (Den der amning, du kørte op? Jeg er stadig på røven)

  Jeg ville ønske, jeg havde klikket ind i morges, for så havde jeg smilet bredt hele dagen. Nu kommer jeg til at gøre det i søvne i stedet:)

  Kh

  Linda

  (Ps: Og også lige et knus afsted til dine læsere, der også siger så fine ting her i kommentarfeltet <3)

  1. At smile i søvne er nu heller ikke skidt;) Velbekomme, Linda – jeg mener hvert et ord! Og tak fra mig og babserne;)

 3. Bloggen er fantastisk og et en af dem hvor jeg vist næsten aldrig springer et indlæg over.
  Fik hendes bog I julegave. Har ikke lige fået den læst endnu, men glæder mig til det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.