Vuggestueklar

Annonce//indlægget er lavet
i samarbejde med Jensstormkbh.com

Vuggestueklar?

Niks. Men det bliver jeg nok aldrig. I hvert fald ikke psykisk. Vi har pladsen fra på onsdag, men har valgt, at Jasper først starter op mandag, så han får en sammenhængende uge. Og jeg håber virkelig, at jeg kan lade være med at have for meget fokus på det i denne uge, så det ikke bliver en vemodig afslutning på vores barselstid, men at vi i stedet bare kan nyde hinanden. Ikke på grund af noget eller med triste miner, men bare i ren kærlighed. Vi skal gå en masse ture, synge sange, bygge tårne og kysse. Jeg satser på også at snige en enkelt eller to lure på mor ind – fordi det bare er noget af det bedste i verden!

Rent praktisk er vi dog klar. Vuggestuetasken er fyldt med alle de nødvendige ting, omend jeg dog ville ønske, at jeg også kunne lige kunne klemme mig selv derned;)

img_3773

Sutsko, futter, thermosæt, handsker, vand- og vindtæt dragt er alle ting, jeg har købt brugt eller fået foræret. Bamsen er julegave fra farmor, som jeg håber kan give lidt tryghed i barnevognen. Jasper bruger ikke sut, og han er ikke et af de børn, som skal nulre en klud eller pude. Bamsen er han glad for, men den er ikke nødvendig for at finde ro. Det er nok mest en morting – at jeg godt kan li’, at han har en særlig ting med hjemmefra. (Derudover skal han naturligvis have en røvfuld skiftetøj med.)

img_3771img_3772

Tasken er fra Jensstorm.dk, og den oser af 70’er vibes på den fede måde! Både med reflekserne, farven og de fede læderdetaljer. Jasper kunne med garanti ikke være mere ligeglad, men mor klapper i hænderne, og det er nu engang mig, der bestemmer;)

Jeg har stadig to måneders barsel tilbage, som skal bruges til at gøre indkøringen så god som muligt for både mig og Jasper. Det er vigtigt for mig at kunne trække vejret undervejs. At det ikke er noget, der skal hastes igennem, fordi vi har travlt, men at det i stedet kan foregå på hans præmisser. Måske det slet ikke bliver nødvendigt, måske han bare falder til med det samme. Det håber jeg virkelig. Men skulle det vise sig at være anderledes, så giver det mig en helt uundværlig ro i maven at vide, at vi har god tid. Ane var to år, da hun startede i vuggestue, så indkøringen med hende var anderledes (forestiller jeg mig), fordi hun var så gammel. Hun havde et sprog og en anden forståelse af tingene. Hun havde gået i dagpleje før, men jeg tænker, at de to ting ikke helt kan sammenlignes. Hun blev afleveret til den samme voksne hver dag og skulle kun forholde sig til tre andre børn. Jeg er spændt (og nervøs) på, hvordan denne indkøring bliver. Skal vi følge vuggestuens plan, skal han sove derned på tredjedagen. De er naturligvis åbne overfor, at alle børn er forskellige, at man derfor først og fremmest ser på barnets behov og ikke bare slavisk følger den gængse procedure.

Min fornemmeste opgave bliver signalere overfor ham, at vuggestuen bare er det fedeste i verden, og at jeg er fuldstændig tryg ved at efterlade ham der. Hvilket jo er mega meget løgn! Heldigvis spillede jeg en masse teater som barn, så jeg håber på at kunne bluffe tilfredsstillende. Ligger I inde med andre gode råd til, hvordan vi får så god en indkøring som muligt, så kom endelig med dem – jeg har vist brug for al den støtte og vejledning, som jeg kan få.

Jensstorm er at finde i Bellacenteret til CIFF d. 1.-3. februar, hvis du kunne tænke dig at snuse lidt mere til mærket:)

12 kommentarer til “Vuggestueklar”

  1. Jeg tænker ikke, at det bliver et problem:) Det var det i hvert fald ikke med Ane, og hun blev også ammet, da hun startede i dagpleje. Og lige netop med hensyn til amning kommer den lange indkøring os nok også til gode. Så bliver dagsamningerne gradvist trappet ned, før jeg begynder på job, hvor han vil skulle undvære i op til 10 timer om dagen. Og tak:)

 1. Den taske er jo det vildeste nostalgitrip! Så fed!!!
  Vi gjorde det sådan, at det var far, der afleverede første uge. Det var ret godt, for Frømanden reagerer max på mine følelser, og jeg var bestemt heller ikke klar til at give slip. Faderen havde en mere frisk tilgang til det 😉
  Selvom jeg jo også var glad for alle de fede ting, han skulle ind og opleve, og jeg følte mig fuldstændig tryg ved at aflevere ham hos dagplejeforældrene, så kunne han nemlig godt mærke, at jeg ikke havde lyst til at slippe ham. På trods af smilet 😉

  1. Præcis! Jeg blev også helt varm om hjertet, da jeg så den:)
   Det havde helt sikkert også været den bedste løsning her, hvis Jess kunne stå for indkøring. Men desværre røg al hans ferie og fridage i forbindelse med hans opsigelsesperiode, da hans arbejdsplads lukkede, så det er desværre ikke en mulighed:/

 2. Herhjemme var det far der klarede indkøringen. Det havde vi aftalt helt tilbage i graviditeten, for jeg er sådan VIRKELIG dårlig til at skjule mine følelser og var helt sikker på at jeg ville smitte af på hende.

 3. Ok, det er måske et lidt Low-fi råd, men min baby er 9 mdr og jeg er begyndt at sige “jeg kommer igen” hver gang jeg (husker det) forlader rummet (wc, køkken osv) både de helt korte og de lange (indkøb og den slags når hun bliver passet af andre) og når jeg så er tilbage i hendes synsfelt, siger jeg “SÅ kom jeg igen!”. Detver noget SP/min babyhvisker sagde bar en god ting st øve, fordi de lærer at forstå ( på trods af ikke st kunne forholde sig til tid) at “jeg kommer igen” rent faktisk betydet at man kommer igen. Og jeg kan mærke det hjælper hende ved afsked. Istedet for at få morforladermigangst, er det en remse som er sjov og som ender godt. Svært at forklare. Men måske du kan begynde at øve det? Man skal halv-synge det “jeg kom (almindelig toneleje) mer (lidt højere) igennn (højere)” og “SÅ (lidt højere leje end normalt) kom-jeg-igen! (Normalt). Ok, det lyder herrefjollet, haha. Sorry. Men god vuggestart! Det kommer til at blive den bedste blideste indkørsel!

 4. Jeg hepper på jer alle sammen. Tænker at du inderst inde ved hvad der er bedst for Jasper, så følg dine egne råd, de er altid det rigtigste for dig. Håber det giver mening.

 5. Du behøver slet ikke lade ham sove dernede på 3.dagen, hvis det er for tidligt for ham – jeg nener selv ikke at børn behøver tage deres første lur i vuggestuen før min. på 4.dag, men gerne først på 8.eller 9.dagen, alt efter alder og soverytme selvfølgelig…. mvh vuggestuepædagogen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.