Moderskabet er ét langt slap bet!

img_3788

Jeg har muligvis set for meget ‘How I met your mother’! Nej okay –  jeg har med garanti set for meget ‘How I met your mother’;) Men altså, det er også en ret formidabel serie! Og særligt de famøse ‘slap bets’ er afsindigt morsomme. Skræmmende, men morsomme. Lidt ligesom moderskabet – og det er kun én af de ting, som slap bets og moderskabet har til fælles:

(Til de uindviede: Et slap bet er et væddemål, hvor vinderne modtager den store glæde at måtte tildele taberen med et vist antal lussinger på et ikke nærmere bestemt tidspunkt. Altså kan taberen gå rundt i konstant frygt uvidende om, hvornår næste lussing falder. Det er ondskabsfuldt, det er nervepirrende, det er slap-tacular!)

Graviditeten“Man har kvalme i første trimester!“, siger de. Løgnerne. Og så kommer du cyklende der. Glad og tilfreds og godt inde i tredje trimester. Og du priser du lykkelig, for nu er du ligesom så langt fra første trimester, at kvalmen på ingen måde kan indhente dig, ikk? Well…. Slap! Og sådan demonstrerer baby på allertydeligste vis, at du aldrig mere kan vide dig sikker!

Samsovning. Det er så hyggeligt at ligge der sammen under dynerne. Varmt og rart og trygt. Og mens du ligger i der i mørket og sender en tak ud i universet for at netop du skulle være så heldig at ende der i kærlighedens smørhul, så modtager du et spark lige i nyrerne. Slap! Nej, det er ikke universet, der svarer igen. Ej heller er det jinx eller nemesis. Det er meget værre. Det er moderskabets slap bet!

Amning. Der er intet smukkere end at amme sit barn. TANDLØSE barn! Tomme gummer FTW! For når først tænderne er der, så lurer det næste bid lige rundt om hjørnet. Og du aner ikke, hvor det hjørne er. Eller de. For du ved heller ikke, hvor mange hjørner, du passerer på din vej. Du ved bare, at biddet venter. Og at du INTET kan gøre for at forhindre det. Slap!

I Bet GIF - Find & Share on GIPHY

3-årige. De er SÅ søde! Og sjove! De har de mest underfundige formuleringer, og de kysser og krammer og sovser en fuldstændig ind i omsorg. “Du er sød, mor!”, “Du har næsten ikke lange bryster, mor!”, “Jeg elsker dig, mor!”. Lige indtil …… Slap! “Du er den dummeste mor!” Hokus pokus og ud af det blå blev verdens sødeste 3-årige transformeret til et skrigende, spruttende, rødglødende monster. Bare rolig, hun bliver sig selv igen, MEN du ved aldrig hvornår, næste eksplosion indtræffer. Næ, du har glæden af at kunne vente i spænding;)

Middagslure. Arhhh, endelig sover baby! Det er nu, livet skal leves! Du har nu fuldstændigt ubegrænsede muligheder – du kan spise ostemadder og se “Hammerslag”, du kan sove, du kan gå i bad. Tror du. Men det er salgstalen. Glorificeringen af moderskabet. Det er løgn, er det! For ligeså snart du tager en bid af din ostemad, lukker øjnene eller kører den første klat af shampoo gennem dit hår…. Slap! Baby er vågen. Den er sikker som Amen i kirken, bare i en noget mere djævelsk forstand.

Så…. er du mor? Pøj pøj med det!

6 kommentarer til “Moderskabet er ét langt slap bet!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.