Ægdonor søges!

Jeg har gennem årene skrevet en del om ægdonation. Det har jeg, fordi infertilitet generelt ligger mit hjerte nært, men også fordi jeg personligt kender kvinder, som ikke havde været mødre i dag, hvis ikke de havde været så heldige at kunne få et æg fra en anden kvinde.

Derfor har jeg i dag lånt min blog ud til et noget anderledes formål. Nemlig en meget konkret bøn. Lisha og hendes mand søger en ægdonor, og de har prøvet alle klinikker i Danmark. Og nej, jeg mener ikke bare ‘mange’, jeg mener alle! Så nu har jeg tilbudt Lisha at dele deres historie her i håbet om, at der måske sidder en derude bag skærmen, som kan hjælpe Lisha og hendes mand med at få opfyldt deres drøm om at blive forældre<3

Kære allesammen 

Vi håber at kunne finde hjælp til livets største gave. 

Jeg er 30 år og min mand er 37. Jeg er uddannet sygeplejerske med en kandidatgrad indenfor specialet. Min mand er uddannet indenfor fødevarebranchen. Vi har været gift og sammenlevende i 10 år. 

Aktuelt har vi ingen børn, men ønsker os inderligt en lille guldklump, som kunne lyse vores liv op med glæde. Vi har forsøgt graviditet en del år og været igennem flere medicinske og kirurgiske behandlinger, desværre uden held.

Selvom den seneste lange tid har vendt op og ned på den virkelighed, vi troede skulle være så nem; de mange søvnløse nætter, hvor vi har siddet og søgt forgæves, grædt uendelige tårer og følt os magtesløse over naturen og livets gang, ja så håber vi, at 2017 bringer lykke og opfylder vores drøm om at blive forældre. 

Vores eneste og sidste mulighed for at opnå graviditet er nu gennem ægdonationsbehandling. 

Vi oplever dog, at mulighederne for os er meget begrænset, da vi er et indisk par og har svært ved at finde donorer, som matcher vores hudfarve.

Derfor søger vi nu en venlig sjæl, som har lyst til at hjælpe os. 

Donor behøver nødvendigvis ikke at være fra Indien, bare de lysbrune nuancer er der og kan matche vores gyldenbrune hudfarve.

Mange håbefulde tanker og knus fra os begge.

Såfremt du tænker, at du måske er den donor, som Lisha og hendes mand mangler, så send mig en mail på efausing@hotmail.com, så sørger jeg for at skabe kontakt mellem jer.

image

8 kommentarer til “Ægdonor søges!”

 1. Jeg kender et par som har forsøgt i mange år at blive gravide ved hjælp af ægdonation her i Danmark men uden held. De valgte så at tage til Spanien og to måneder efter var hun gravid. Så måske det var en mulighed 🙂

  1. Hvor dejligt:):) Jeg ved også, at udlandet er næste skridt for Lisha og hendes mand, hvis ikke de har heldet med sig herhjemme:)

  1. Nu kan jeg svare på parrets vegne, så følgende er udelukkende mine tanker:) Vi valgte en donor, som havde brunt hår, grønne høje og en bestemt kropsbygning, for at et evt barn ville have nogen fysiske træk til fælles med sin far. Ikke at det gør en forskel! Ikke at vi ikke havde elsket Jasper ligeså meget, hvis han rent genetisk var halvt japaner eller afrikaner. Jeg tænker, det er meget naturligt, at man går efter det, der ligner én selv:)

 2. Held og lykke til parret, men hvorfor er det mon så vigtigt, at barnet får samme hudfarve som dem selv? Altså hvis de virkelig ønsker sig brændende et barn, er det så ikke ligemeget, hvilket hudfarve det har? Teach me, for jeg har virkelig svært ved at sætte mig ind i, at de lader sig begrænse af det <3

  1. Hæ hæ, jeg skal gøre mit bedste;) Og igen – jeg kan kun tale for mig selv, bare lige så vi har det på det rene:)
   Min oplevelse af at være i fertilitetsbehandling er, at man tager tingene i etaper. Vi startede med ICSI med Jess’ sæd og mine æg. Så prøvede vi sæddonation (med en donor som havde fysiske træk til fælles med Jess). Dernæst gik vi videre til adoption, og endelig sluttede vi med at få Ane, som vi gjorde. Havde jeg vidst, hvor længe vi skulle være i behandling, og hvad det ville kræve, så havde vi helt sikkert valgt en anden vej fra start. Men man ved ingenting. Man håber og ønsker og tager tingene et skridt ad gangen. Jeg ved, at Lisha og hendes mand er helt åbne for at modtage hvilket som helst æg. Men de starter med at søge et, som har nogle fysiske træk til fælles med Lisha – og det tror jeg er et helt almindeligt sted at starte. Lykkes det ikke, så har de med garanti (ligesom vi havde) en plan C, D, E og F. Jeg tror ikke, det er livet om for Lisha at få et barn, der ligner hende – jeg tror, det er livet om at blive mor<3 Men et eller andet sted skal man starte, og jeg tror at det er ret almindeligt at man som udgangspunkt gerne vil have et barn, der ligner en selv. Hvor man så ender henne, er en helt anden sag:)
   Og jeg synes, det er så fint, at du spørger – hvordan skulle man ellers blive klogere på andre mennesker:)

 3. Da jeg selv var i de indledende stadier af at overveje at få børn alene, snakkede jeg med en anden solo-mor, som havde valgt at lade sig inseminere med sæd fra en afrikansk mand. Hun havde det smukkeste mulatbarn, men da jeg spurgte, om hun ville vælge samme donor, hvis hun skulle have nummer to, var hendes svar faktisk nej, og at hun, hvis hun kunne gøre tingene om, nok ville have valgt en donor af samme hudfarve som hende selv til den første. Ved at have valgt en afrikansk donor, havde hun automatisk valgt, at både hun selv og barnet ofte blev spurgt til barnets ophav.

  Hendes pointe var, at hun måske lidt syntes, at hun på barnets vegne havde valgt at historien stod foran barnet, hver gang de mødte nye mennesker. Desuden havde hun også efterfølgende tænkt over, at hvis hun mødte en mand, som hun skulle have (flere) børn med, ville denne efter al sandsynlighed være “hvid” som hende selv, og dermed ville de – igen – ofte komme ud for at blive spurgt til børnenes baggrund. Ikke at der er noget som helst farligt i det, men jeg kan godt følge hendes tanke omkring, at det somme tider er rart bare at kunne glide anonymt ind i mængden som familie, og at det bliver børnenes eget valg, om de vil fortælle deres historie, og at de er halvsøskende.

  Heldigvis synes vi jo alle sammen, at vi får de bedste, uanset farve og genetisk ophav – men derfor synes jeg stadig, det er dejligt at blive klogere på noget, man ikke selv har haft så tæt inde på livet, at man har gjort sig tanker omkring det:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.