Min efterfødselskrop uge 52 + det løse

Den første måneds tid eller to efter Jaspers fødsel, lavede jeg et par opdateringer på min efterfødselskrop. Det er selvfølgelig begrænset, hvor længe det fortsætter med at være interessant, at min mave bliver mindre, og at jeg stadig ikke magter at barbere ben. Ikke desto mindre tænker jeg, at det nu, et år plus efter fødslen, må være på sin plads at smide lidt spalteplads efter morkroppen.

– Min vægt er tilbage til normalen, og det gik faktisk en del hurtigere end forventet. En 8 måneder, tror jeg. Det skyldes udelukkende amningen, som også havde stor betydning for min vægt, da jeg ammede Ane. Ja, jeg er irriterende på den måde. Desværre bliver det også lidt en sovepude for mig, at kiloen fordufter helt af sig selv. Jeg træner ikke på nogen måde (havde en kort date med mine løbesko, indtil løbevognen gik i stykker), hvilket både min krop og min kondition ellers ville have godt af.

– Min mave trænger til lidt arbejde. Jeg gik i stå med min Kejserindetræning, desværre. Men det fede ved at have købt sådan en online-forløb er, at jeg kan genoptage det, når jeg har overskuddet. Og det skal og vil jeg. For selvom jeg umiddelbart ser slank ud, så er min mave bare større end før graviditeten. Og netop fordi jeg derudover er ret slank, kommer jeg til at ligne en nygravid i for tætsiddende tøj. Og det vil jeg egentlig gerne undgå:)

– Mine bryster er vind og skæve! Mine veninder har grint lidt af det, når jeg nævnt det, indtil jeg smed bh’en og gav dem syn for sagen. Jeg tror, det kom bag på dem, at jeg ikke overdrev, når jeg sagde, at der var to skåles forskel på dem. Men det er der! På trods af at jeg ammer lige meget på hvert bryst. Det var ikke sådan med Ane, så jeg ved ikke lige, hvad det skyldes. Men jeg håber virkelig, at det udligner sig, når jeg stopper med at amme. Jeg går helst ikke med bølje-bh, hvilket gør forskellen ekstra tydelig!

– Mht til min endometriose, så fik jeg at vide, at en graviditet måske kunne hjælpe på mine menstruationssmerter. Og det har hjulpet! Jeg har stadig ondt. Også så ondt at jeg må tage piller. Men før graviditeten havde jeg dage, hvor jeg slet ikke kunne fungere, og sådan har det endnu ikke været. Heldigvis for det! Til gengæld har jeg nu også smerter og ubehag ved ægløsning, hvilket ikke var et problem før.

– Mit lave stofskifte som opstod under graviditeten er kommet for at blive. Det har ikke den store betydning i hverdagen, så længe jeg husker at tage min medicin, omend det er ualmindeligt irriterende at skulle have taget blodprøver med jævne mellemrum.

– Mit ar efter kejsersnittet er stort set usynligt. Det synes jeg er ret vildt med tanke på, at der er blevet hevet et menneske ud ad det! Jeg er stadig følelsesløs i huden omkring, men på trods af at jeg ikke har investeret i dyre cremer og olier, er arret ikke knudret eller det, der ligner.

– De strækmærker, jeg nåede at erhverve mig, kan skjules i BH’en. Min mave afslører kun, at den har huset et menneske ved at have fået en ‘mornavle’. Det kan jeg godt li’:) Både de manglende strækmærker, men også at man alligevel godt kan se, at min krop har gennemgået en graviditet. Jeg er dog forundret over, at strækmærkerne har holdt sig væk, for igen har jeg ikke benyttet mig af cremer af nogen art (tror nu heller ikke helt på, at det virker), og jeg nåede altså op på en vægtøgning på 30 kg. Der må virkelig være noget om, at vi bare er udstyret med hud, der reagerer forskelligt.

– Jeg får ikke lavet en skid knibeøvelser! Og det er altså ikke sådan, at det ikke er nødvendigt, fordi jeg fik kejsersnit. Graviditeten i sig selv har selvfølgelig gjort sit, og derudover nåede jeg også at være ret meget i fødsel. Jeg prøver at gøre det til en vane at knibe hver gang, jeg vasker hænder, som en veninde har anbefalet mig, men det glipper ofte. Forleden sad jeg ovenpå Fyrstens ben i sofaen og kom til at grine så meget af noget, at jeg tissede en lille smule i bukserne. Og da jeg sagde højt til Fyrsten, at jeg sad der og tissede lidt på ham, så han så forfærdet ud, at jeg grinte endnu mere. Og så fik han lige et par dryp ekstra;)

Status: Jeg er heldig! Heldig at være sluppet for mange af de ting, som andre kæmper med efter en graviditet, såsom besvær med babykiloene og uønskede tigerstriber. Det betyder dog ikke, at der ikke stadig er ting ved min krop, som er anderledes end før, og som jeg kan ønske at gøre noget ved. Men overordnet er jeg meget tilfreds med mit hylster. Mest af alt er jeg pisse glad for og stolt over, at det har huset verdens dejligste lillebror:)

Nytårsaften 2015 og 2016
Nytårsaften 2015 og 2016

4 kommentarer til “Min efterfødselskrop uge 52 + det løse”

  1. Jeg tror, at kroppe og hud er forskellige. Jeg har født 4 børn, jeg har aldrig været tynd -tvært imod – men har kun gangske få strækmærker midt på maven.
    Mht knibeøvelser – så har jeg hørt/læst, at et godt og tilfredsstillende sexliv kan gøre det samme 😉 så det holder jeg mig til. Selv tak for tippet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.