Noget om Vickie – nå ja, og fertilitetsmessen;)

Jeg syntes selv, at jeg var ganske velinformeret, da vi i sin tid startede i fertilitetsbehandling. Jeg havde Googlet til tastaturet var tyndslidt, og jeg kunne klinikkens foldere forfra, bagfra og i søvne. Jeg var forberedt.

I dag er jeg klar over, at jeg ikke vidste en skid. Jeg havde intet begreb om, hvilken verden jeg var på vej ind i, og de trykte folder forberedte mig kun ganske lidt på det, der skulle vise sig at blive mit livs største krise.

Jeg troede, det handlede om statistikker – så og så mange skal i behandling, så og så mange bliver gravide – og behandlingsformer – med ICSI er forløbet således, med blastocyst dyrkning er chancerne sådan, osv. Men der er så mange aspekter ved ufrivilligt barnløshed og fertilitetsbehandling, at det kan være noget nær umuligt at overskue. Og man hverken kan eller skal sætte sig ind i det hele. Det er for stort. Både rent praktisk, men i særdeleshed psykisk. Alligevel ville jeg dog på en eller anden måde ønske, at jeg havde været klædt lidt bedre på.

En af de personer, der kom til at betyde allermest for mig under forløbet, var Vickie, som jeg fik akupunktur hos i forbindelse med vores sidste fem behandlinger. Hun blev et lys i en tid, som ellers var mørk. Vickie så og hørte mig. Ikke antallet af mine æg og tykkelsen på min slimhinde, men mig. Hun var den, der spurgte, hvordan jeg havde det og gav et kram og en skulder at græde ved. Egentlig tror jeg slet ikke, at det var en del af hendes behandling. Men det var en del af Vickie. Det er bare sådan, hun er. Og gudskelov for det! Vickie blev den ene ting i hele behandlingscirkusset, som jeg rent faktisk så frem til. Både akupunkturdelen, hvor jeg for en times tid var tvunget til at bare at ligge og mærke mig selv, men også samtalerne med Vickie før og efter, hvor jeg blev lyttet på og fik et kram og en peptalk inden næste ægudtagning.

Jeg har – som I ser – været ret begejstret for Vickie. Og min begejstring for hende er ikke blevet mindre efter, at hun helt på egen hånd har udtænkt og lige om lidt gennemført Skandinaviens første fertilitetsmesse. Den afholdes i Bella Centret d. 22.-23. april. Messen har til formål at give viden og skabe dialog om infertilitet og fertilitetsbehandling. Den henvender sig til folk, der:

  • Gerne snart vil være gravid
  • Har svært ved at blive gravid
  • Muligvis skal i fertilitetsbehandling
  • Overvejer adoption
  • Har en diagnose, som for eksempel PCO, endometriose eller nedsat sædkvalitet
  • Er homoseksuel og ønsker at undersøge mulighederne for at blive forælder
  • Vil oplyses om den nyeste forskning på området
  • Ønsker viden om, hvordan du forbedrer din fertilitet ved hjælp af alternativ behandling
  • Vil vide, hvad den offentlige og den private sektor kan tilbyde
  • Overvejer ægdonation herhjemme eller i udlandet

I kan læse meget mere om messen lige her, hvor I også kan købe billetter. Jeg tror bestemt, at messen er et besøg værd for alle, der kæmper med infertilitet! Om ikke andet, så kan I hilse på Vickie. Giv hende lige et kys fra mig;)

fertilitets-messen-logo

 

(Indlægget er på ingen måde sponsoreret. Jeg er blot stor fan af konceptet!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.