Når livet er legende let

Jeg inde i sådan en periode, hvor alt på en eller anden mærkelig måde går op i højere enhed. Hvor tingene ligesom bare spiller. Det er svært at sætte fingeren på, hvad der lige gør det, så jeg lader være med at lede efter en forklaring og vælger bare at nyde det.

Der er ellers et par elementer som sagtens kunne danne grobund for det omvendte. Som det at huset igen igen er på den anden ende. Sådan et renoveringsprojekt er jo ikke bare begrænset til ét rum. Særligt ikke når det er af den størrelse, som vores nuværende projekt er. Det forplanter sig til resten af huset i form af ting, der skal opbevares og omrokeres og bare generelt rod. Og det prikker lidt til min evne til at acceptere, at det nu engang bare er sådan, det er. Og at det nok kommer til at fortsætte sådan, så længe vi vælger at blive boende her. Jeg blev ramt af momental sindssyge for nogen måneder siden, og begyndte at kigge på huse i Sorø, Holbæk, Præstø og på Lolland. Fordi jeg pludselig syntes, at kompromisset blev for stort. Det kompromis som hænger uløseligt sammen med at have en middelindkomst og bo i hus i Storkøbenhavn. Særligt når det er et hus, som kræver den grad af renovering, som vores gør. Jeg begyndte at overveje om vores valg havde for store omkostninger for børnene. For så længe vi bor her, kommer vi for eksempel ikke ud at rejse. Hvad vi faktisk aldrig nogensinde har været sammen, Fyrsten og jeg. Vi vælger at lægge vores tid, penge og energi i huset, og det bliver selvsagt på bekostning af noget andet. Men vi er glade, hvor vi er. Vi har gode jobs, og Ane elsker sin børnehave og sine venner. Og det trumfer på en eller måde Kreta og all you can eat, ikk’? I hvert fald for nu. Jeg tænker stadig, at det er noget, vi skal tale helt i bund, inden Ane skal starte i skole, men for nu er vi glade, hvor vi er.

Jeg sover ikke om natten. Det kunne godt give anledning til virkelig dårligt humør. Særligt fordi det er fuldstændig uforklarligt. Jeg har aldrig haft søvnproblemer før, men lige for tiden vågner jeg jævnligt i løbet af natten og føler mig lysvågen, blot for at konstatere, at klokken kun lige har passeret midnat. Selv når børnene rent faktisk sover (for det sker – hallelujah!), vågner jeg. Jeg er ikke stresset eller plaget af tankemylder. Jeg er bare vågen. Jeg har forsøgt mig med ingen skærme en time før sengetid, godnatthe og varme bade, men uden held. Så i dag har Fyrsten rykket sengen fra udestuen og ind i musikrummet i håb om, at et scenskift kan gøre forskel.

Men den manglende søvn og de store mængder af rod og kaos til trods så er livet let og rart. Det har en eller anden dejlig terapeutisk virkning for mig, at være nået dertil i min historie herinde om livet som Fyrsten og Fruen, hvor tingene gør lidt ondt. Det er rart at sætte ord på, hvad vi stod i, velvidende at vi ender her – i dag hvor medlemstallet i vores familie er fordoblet. For livet er sgu så fint, når man spejler det i fortiden og ved, at alting løser sig til sidst.

Ane er som altid et spøjst og vidunderligt lille væsen, der fyrer guldkorn af hverandet minut. Jasper er begyndt at vise lidt mere af, hvem han er, og han sætter sig foran mig med et insisterende blik og laver tegnet for tørstig, mens han peger på mit bryst. Modtaget, unge mand;) Fyrsten er bare plat på den der måde, som kun en hengiven hustru kan sætte pris på. Og det gør jeg, for han er min platte mand:) Og mig? Jeg er bare lykkelig. For det er svært at være andet lige nu og her, hvor tingene bare spiller, og krokusserne bryder frem. Så kan Kreta og sammenhængende søvn rende mig. Det skal nok komme en dag. Og indtil da så nyder jeg nuet i fulde drag.

img_4641 img_4733 img_4761

8 kommentarer til “Når livet er legende let”

 1. Synes faktisk godt I kunne flytte til Holbæk… der er faktisk et hus til salg på min vej; lige ned til vandet og med verdens bedste naboer (herunder mig, haha;))… enig i at Kreta er lige gyldig når man er glad, omvendt kan det også bare blive for surt at der aldrig er økonomisk rum til lidt sjov: jeg synes i hvert fald at den der forlængede barsel er ved at tærre på mig nu fordi der bare ikke er råd til noget som helst…men dog vil jeg sige; det er nok bare generelt dyrt at være husejere:-/ synes også pengene fosser ud af kassen herhjemme… i Holbæk:)

  1. Uh, du frister:) Men ja, det er nok også især det med den forlængede barsel, der er begyndt at kunne mærkes herhjemme. Ikke at jeg på nogen måde fortryder! Det har været det hele værd gange 100. Derfor kan det godt trække lidt tænder ud alligevel.

 2. Du kan vove på at flytte nogen steder. Vi skal jo grille lige om lidt.
  Når det så er sagt: hvor er det dejlig læsning. Lykken er jer så vel undt.

 3. Når i skal fjerne tapet som står på listen, så prøv med skyllemiddel – pærenem! Man smører ind, lader sidde, løsner et hjørne og trækker det forsigtigt af. Vores kom af, af 2 omgange, først yderste lag, så det inderste.
  God fornøjelse – og dejligt at livet er godt 😊

 4. Ej, flyt til sorø. Her er skønt… Altså, vi har middelindkomst, to biler, tre børn og vi kunne godt bruge penge på rejser…. Vi har i Tyrkiet i 15 og det var noget hø. Det gør jeg aldrig igen, og det er hermed bestemt, at det sker aldrig igen. Men hvis man i virkeligheden også drømmer om ferie i en hytte i Alaska så er 43 grader nok heller ikke drømmen. Næ, vi napper vores kanoer og kajakker og holder ferie i teltet. Ungerne elsker det 🙂

  1. Det lyder fandme også hyggeligt! Vi nyder virkelig også at være på ølejr, og jeg tror faktisk, at jeg ville vælge en campingferie fremfor Tyrkiet:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.