Ting, jeg IKKE savner fra 90’erne!

img_4774

Harley Davidson-gamacher!

Det er jo ikke som om, nogen af os kørte på motorcykel, vel?? Så hvorfor dælen have det stående hele vejen ned ad benet? Og så var de altså bare grimme (undskyld, Sidsel, men det var de!).

Håret!

Der der to totter fra pandehåret, som skulle hives ud af hestehalen (sat op med en kobolthår scruncie, naturligvis!) for at hænge og dingle ned langs ansigtet. Det var ikke nemt at få til at fungere med en hvirvel, kan jeg hilse og sige! Eller det crepet hår, som mest af alt fik mig til at ligne en druknet puddel.

Buffalo-sko!

Ankelskade waiting to happen. De var hverken pæne eller komfortable og alligevel var de hjørnestenen i enhver teenagepiges garderobe. Og jeg kan så på vegne af min Vejlø-veninde, Freja, at man vælger man at have buffalos på ved bålet i ølejren, så skal man lige huske at holde behørig afstand;9 Sådan en sål smelter ret hurtigt.

Bolsjet i muslingeskallen!

I ved, det der slik, som var et bolsje og så alligevel ikke. For det var også sådan lidt blødt i det, hvilket var medvirkende til, at det var helt umuligt at slikke ud ad muslingeskallen uden at ligne en komplet idiot imens. Push Pop og den der bolsje-fingerring var også noget djævelsk fedtet stads!

Kleiner Feiglings og solbærvodka!

Sukker på flaske. Jeg ved ikke, hvornår det smagte værst. Når det var på vej ned eller op igen. Jeg er ret sikker på, at jeg brugte 10% af min børneopsparing på Kleiner Feiglings på Dølle. Bittert!

Oppustelige møbler!

Jeg havde en pink, oppustelig stol, som fyldte hele mit værelse. Den var mega dårlig at sidde i, hvilket egentlig var ligegyldigt, for jeg turde alligevel ikke sidde i den af frygt for at punktere den. Så den stod ligesom bare der og skinnede omgang med mine Courtney Love-plakater og stjal al pladsen på mit 5 kvm teenageværelse.

Gedebukkestyr!

Nej, jeg var ikke del af et elite cykelhold. Jeg cyklede til og fra skole. Og jeg græd som pisket, da min mor købte mig en cykel med almindeligt styr. Helt ærligt, 13-årige Elisabeth – tør øjnene. Det var jo hverken pænt eller behageligt!

Fjerboa’er!

Hvorfor? Bare hvorfor??! Det er ikke et tørklæde, det er ikke en trøje. Det er en snor med fjer, helst i neonfarver, som ikke tjener noget andet formål end at få en til at ligne i værste fald en kylling eller i bedste fald en Spice Girl. Ej, jeg tror måske at begge ting er i værste fald!

Solbriller med gult glas!

Tænk de her (reklamelink) bare med sort stel a la Casper Christensen i ‘Husk lige tandbørsten’. Nu bliver jeg faktisk i tvivl om, om det overhovedet var solbriller eller bare almindelig briller uden styrke. Alle i Maribo havde dem! Og verden så syg ud set gennem de glas. Jeg tror nu heller ikke, at vi, der havde dem på, så helt raske ud;)

Rygerkupéer!

Vi skulle sidde i toget i under to timer, når vi skulle besøge Lauras far. Men det var absolut nødvendigt, at vi kunne ryge vores ‘smug-smøger’ hele vejen derind. Det var jo ikke sådan, at han kunne lugte det på os, når vi nåede frem, vel?? Selv dem der sad tre vogne væk fra rygerkupéen stank af røg!

 

 

 

Læs med i morgen – for der er faktisk også ting fra 90’erne, som jeg virkelig savner:)

29 kommentarer til “Ting, jeg IKKE savner fra 90’erne!”

 1. Ai, jeg har i SÅ mange år. Måske nærmest siden 90’erne ønsket mig et par Harley Davidsons i voksen størrelse. Er vi stadig venner?❤

 2. Min oppustelige stol var (som resten af mit værelse) orange! Helt helt klar orange… Det samme var mine bukser. De var til gengæld med så meget svaj og bredde at jeg kunne have hele min krop i det ene bukseben. Men ja… gode tider!

   1. Åh ja… svampen var IKKE tilladt at male med hos os… Jeg tudede i ugevis! Til gengæld fik jeg hængt tre ledninger med orange pærer med sådan nogle silikone pigge på over min elskovsrede… God stil har jeg altid haft!

 3. Mit værelse var så hipt fordi det var malet med en svamp: i solsikkegul sæføli. Så pænt: matchede min lavalampe. Og underkjolen udover bukserne. Og hårmascara. Og fila-trøjer. Og iceman-trøjer. Og cykelshorts. Og smølfehits. For hulan det var tider.

  1. Også mit! Bare orange:) Jeg har faktisk stadig tre af mine underkjoler fra dengang! Altså ikke dem man kunne købe fra nye i satin med blonde foroven, men de gamle, blomstrede fra genbrugsen:)

 4. Jeg elskede de gamasjer og især med en bodystocking og en cardigan udover og naturligvis fald ned strømper. Og så glemmer du den azurblå max Factor mascara.

 5. Knapbukser – de der Adidasbukser med knapper ned langs benet. Før jeg begyndte kun at købe mit tøj i UFF og gå med Doc.Martens med perler på snørebåndene (stjernesmart) plagede jeg min mor dagligt om knapbukser. Jeg måtte ikke få dem. Og hold nu op hvor jeg forstår hende nu, det er da det grimmeste i verden. Selvom min leopardunderkjole i polyester til at have på udenpå bukser egentlig også var temmelig grim…

  1. Åh ja, de var virkelig hæslige! Doc Martens derimod var the shit! Jeg købte mine brugt af en pige fra min søsters klasse i 1997, tror jeg. De røg først ud for et år siden;)

 6. Og oppustelige tasker med pigge! Nøj, de var rædsomme. Jeg vil i flæng nævne hårmascara, lyserøde pels benvarmere der lignede candyfloss, choker halskæde, Hampenberg musik og Bubber med vikingehjelm B-)

  – A

 7. Jeg var mere grunge, men savner ikke de fodlange nederdele, der fik en til at se endnu mere kortbenet ud.
  Heller ikke de svampemalede vægge eller navlepiercingen har jeg savnet siden;)

 8. Jeg savner IKKE de allerførste telefonmodem’er, der i 90’erne gav os adgang til the world side web. Kan I ikke huske den der ‘dut dut dut’ ringe-op lyd, der på magisk vis gav adgang til det forjættede internet-land 😉

 9. oppustelig tasker, hårmascara og tøj i neonfarver (havde selv en neon gul rullekrave sweater i det mest syntetisk materiale) samt bukser med refleks striber😂

 10. Ha ha ha 😅 Jeg husker stadig, at jeg havde græs fastsmeltet i sålen på de famøse Buffalo støvler hele året efter (jeg skyndte mig jo at trampe, da de blev en smule varme) 😜

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.