Fordomme om folk fra Lolland

Christina skrev for ikke så længe siden et indlæg om stereotyper og folks fordomme, og det fik mig til at tænke på nogen af de fordomme, som jeg er selv er stødt på som værende fra Lolland.

Alle fra Lolland kender hinanden!

“Nåååå, du er fra Lolland?! Så kender du helt sikkert min kusine. Mette, du ved, hun blev student fra Nakskov gymnasium i 2013, og….. ” Jamen, jeg er fra Maribo. Og er omkring 10 år ældre.” “Hun boede dernede ved Svinglen. I det hvide hus, du ved. Mette, Anne og Henriks datter??!”

Når det så er sagt, så har jeg også oplevet det andet:) Blandt andet på et nyt job “Åh, jeg kendte en i min ungdom med samme efternavn som dig. Han var pisse lækker. Spillede fodbold i Dannemare. Anders, hed han. Yum yum, han var virkelig en snack!” Bare stop der, tak. Det er min far…..

Folk fra Lolland er mere pålidelige!

– Jeg ville virkelig gerne sige, at det passer. Men jeg er ret sikker på, at Lolland dyrker ligeså mange røvhuller, som ethvert andet sted;)

Folk fra Lolland taler bondsk!

– Det ‘ overho’et ækk rætig! For fa’tisk taler vi slet ækk, vi snakker!

Alle på Lolland er på en eller anden måde i familie med hinanden!

– Altså, Fyrsten gloede lidt, da min fætter på min mors side for nogen år siden præsenterede os for sin nye kæreste, som var min grandkusine på min fars side;) Det er i grunden pisse smart – man sparer en masse tid på introduktion!

Folk fra Lolland ved noget om landbrug!

– “Hvor mange køer skal man ha’, før man kan få EU-støtte??” Hvor fanden sku’ jeg vide det fra? “Spreder de gylle om vinteren??” Google, min ven. Google!

Folk på Lolland har et begrænset perspektiv på verden!

– Nej. Der er også aviser på Lolland. Ja, og internet. Ja, gu’ er der trådløst. Folk på Lolland har muligvis et andet perspektiv, fordi de selvsagt oplever noget andet, end man gør i fx Århus. Og fordi de har travlt med at Google ‘gylle om vinteren’.

Folk fra Lolland har virkelig dårlig humor!

– Ha ha ha, det sagde hun også i går;)

Folk fra Lolland er fra Falster!

– Nej. Folk fra Lolland er fra Lolland. Folk fra Falster er til gengæld fra Falster;)

Alt er billigere på Lolland!

– Ja, der er faktisk ikke meget galt! Det er pisse fedt:) I skulle prøve deres kartoffelkager!

Det er ret vildt, at folk fra Lolland kan have særlige talenter! Jeg mener, de er jo fra Lolland??!

– Det er rigtig fedt, at Martin kom med i X-Factor! For han er mega dygtig! Men jeg er ret sikker på, at han havde haft samme stemme, hvis han boede i Ebeltoft;)

Alle på Lolland ejer en trailer!

– Nej. Men seriøst?? Alle I DANMARK burde eje en trailer – de er pisse smarte!

I Lolland får du kastet husene i nakken!

– Den er god nok! Det, vi gav for vores hus i Hvidovre (solgt til nedrivning!), kunne vi have fået en 300 kvm. nyistandsat murermestervilla for på Lolland. Og så havde der fulgt en trailer med i købet;)

Man kan ikke blive til noget, hvis man er fra Lolland!

– Man kan blive fuldstændig det samme som alle andre:) Jo, der er skoler. Ja, og bøger. Og adgang til offentlig transport.

Piger fra Lolland er kønne!

– Præcis;)

cvxd9d4wsaaagjt

2 kommentarer til “Fordomme om folk fra Lolland”

  1. “Folk fra Lolland taler bondsk!

    – Det ‘ overho’et ækk rætig! For fa’tisk taler vi slet ækk, vi snakker!”

    – Mangler der ikke nogle a’er i taler? *jeg dør af grin over mig selv lige nu – for så god humor har jeg!*

  2. Fnis, man kan også godt have sjove familierelationer selvom man er fra Fyn.
    Således er min far også min grandfætter og min mormor er ligeledes min grandkusine 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.