I dag græder jeg

For halvandet år siden udgav jeg dette indlæg. I dag har jeg sidste dag på barsel.

Og i dag græder jeg.

Ikke fordi jeg er trist. Det er jeg faktisk slet ikke. Jeg glæder mig til at komme tilbage på arbejde. Jeg er klar. Og selvom det naturligvis bliver en anden hverdag, end den vi har kendt til i de seneste 18 måneder, så tror jeg på, at det nok skal blive rigtig godt det hele.

Jeg græder, fordi i dag er min sidste dag på barsel med det ekstra barn, som jeg aldrig turde håbe, at vi ville få. Jeg følte mig så heldig, da vi fik Ane! Tænk, at jeg fik lov at blive mor. Og så lige Anes mor! Heldigere har man ikke lov at være. Tænkte jeg. Lige indtil jeg tissede trylletis på en fredag formiddag og dermed blev heldigere endnu.

Jeg græder, fordi det er min sidste dag på barsel med Jasper. Som vi ikke vidste var en Jasper, før han gjorde sin entre i verden efter 36 timers veer, en kuldsejlet hjemmefødsel og et akut kejsersnit. Et drengebarn. MIT drengebarn. Som jeg frygtede ville ligne én, jeg ikke kender, men som mest af alt ligner mig. Og – på forunderlig vis – sin far.

Jeg græder, fordi det er min sidste dag på barsel, og jeg har fået alt det ud af den, som jeg ønskede. Hvilket er intet håndgribeligt. Men til gengæld en hel masse ro og nærvær og kærlighed. Jeg brugte en uges tid på at male en stue og nogen gulve undervejs. Og jeg gik også i gang med en førstesal. Men 1 år og 4 mdr. har jeg brugt på at hente Ane tidligt, have rolige morgener, bage blå pandekager, tage i mødregruppe, lege sanglege og sidde i sofaen med et sovende barn på brystet. Mine børn og deres trivsel er mit håndgribelige bevis. Og det var egentlig alt, hvad jeg ønskede.

Jeg græder, fordi det er min sidste dag på barsel, og i modsætning til da jeg stod samme sted for tre år siden, så har jeg denne gang ro i maven. Vi har, trods lidt bump på vejen, haft en virkelig god indkøring. Og selvom ingen nogensinde får mig til at sige “Han er bare så klar!, når det kommer til dagligt at skulle aflevere mit barn i institution i 8-9 timer, så kan jeg til gengæld sige, at han er tryg. Og derfor er jeg tryg.

Jeg græder, fordi det er min sidste dag på barsel, og det ikke har været hårdt. “To blebørn?? Held og lykke med det!“, sagde de. Og jeg sagde “Tak:)“. Og jeg havde ingen forventninger om, at det ville blive en dans på roser, og det gjorde det heller ikke. Men det var heller aldrig ‘hive håret ud ad hovedet’-hårdt. Faktisk har det bare mest af alt været skønt. Og jeg har nydt at se Ane blomstre i rollen som storesøster og elske sin lillebror så højt, at hun har været nødt til at vække ham, når jeg kiggede den anden vej, fordi hun ville ha’ mere.

Jeg græder, fordi det er min sidste dag på barsel. Og er der én dag, hvor det er særligt tilladt at græde, så er det i dag. Særligt når man græder af alle de rigtige grunde!

Hold nu kæft, hvor har det bare været 18 gode måneder!!!!

imageimageimageimageimageimageimage

Ham har jeg lavet!!!!
Ham har jeg lavet!!!!

img_1156img_3882img_4322

15 kommentarer til “I dag græder jeg”

 1. Nej nej nej, hvor er de børn bare lækre. Den der foto-kavalkade til sidst er da en tåreperser.
  Jeg har også haft to blebørn på samme tid, og måske har jeg glemt det meste fordi de er 4 og 6 år nu, men jeg syntes ikke det var uudholdeligt. Nogen gange var det faktisk okay, og i dag har jeg to små damer, der gider lege de samme lege – og med hinanden. Det er da for fedt!

  Blå pandekager, sanglege og vaffelis lyder som en rigtig god barsels-prioritering.

  1. Det er nemlig alt for fedt! Jeg underkender slet ikke, at det sikkert kan være pisse hårdt. Og det har det bestemt også været herhjemme til tider. Men mest af alt har det bare været virkelig fedt:)

 2. Åh, søde du! Jeg ved præcist hvordan du har det! Og det på trods af, at det faktisk snart er fem år siden jeg afsluttede min sidste barsel. Jeg husker tydeligt den sidste aften inden, hvor jeg syntes at en periode, der havde været så fantastik skøn og vidunderlig – nu definitivt var slut. Så selvom alt det gode fortsætter (og det gør det jo heldigvis!), så er der også noget, der er forbi. Det er der altså (jeg ville ønske jeg kunne sende dig en dosis kleenex’er!!). Jeg husker lyde og dufte fra den aften, og jeg husker at jeg hørte ‘Blue Jeans’ af Lana Del Rey. Og græd. Det er sjældent jeg er så meget tilstede i nuet, som jeg følte den dag/aften. Hold fast i det; det bliver et godt minde. Promise!
  Kæmpe kram!

 3. Ej hvor jeg godt kan følge dig! I dag var også min sidste dag på barsel med lillebror, jeg har nydt hvert sekund men nu glæder jeg mig også til jobstart på mandag 😊

 4. Jeg synes det er så hjernedødt fedt at I har valgt at investere i Jeres familie og børn. Jeg bliver glad ind i hjertet! Vi har børn på præcis samme alder som Ane og Jasper og der er eddermæme knald på med to jobs og syge børn. Så at give sig selv og sin familie nogle ekstra måneder er ubetinget den store udgift værd. Håber i øvrigt at i vinder i Silvan konkurrencen og Lotto! I er en herlig familie 😘

  1. Jeg elsker alt ved den her kommentar!!! Jeg synes faktisk også det er hjernedødt fedt:) Og det har været hver en krone værd!!! Tak, Dorte – for det hele<3

 5. Eeeej nogle lækre billeder! Er simpelthen så vild med det ved spejlet, hvor de har udklædningstøj på(!!!!). Sååå sødt jo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.