Forresten #20

–  vil jeg virkelig godt ha’ raske børn i dag! Det vil jeg egentlig godt alle årets dage, men lige i dag hænger alt det her sygdom mig virkelig langt ud ad halsen!

– skal jeg ha’ kigget lidt nærmere på Hvidovres mormorordning, som er en ordning, hvor man kan leje en ‘mormor’ til at passe ens syge børn, så man selv kan passe sit job. Det var aldrig nødvendigt med Ane, da hun var lille, men lige nu tegner der sig lidt et andet mønster….

– er jeg nødt til at spørge jer, der ligesom os, ikke har hele familien lige rundt om hjørnet, hvordan dælen I får hverdagen til at hænge sammen ved sygdom?

– vil jeg virkelig, virkelig, virkelig håbe, at Ane bare er ramt af sådan en gang en-dages-feber. Findes det? Vi er inviteret i biografen i morgen for at se ‘Dyrene i Hakkebakkeskoven’. Og Ane har set traileren en million gange og talt ned siden mandag. Det ville gøre mig så trist, hvis hun skulle gå glip af det.

– var jeg på loppemarked i formiddags og købte 10 Tivoli-plakater for 20 kr! De er så fine, og jeg forestiller mig, at de skal bruges som tapet på lågerne på det skab, som Fyrsten skal bygge på førstesalen.

img_5140

– skal I have kæmpe mange tak for alle jeres stemmer i Silvan-konkurrencen. Vi fik lov at blive i top 20, så nu venter vi spændt på, at vinderne bliver trukket:) Tak!!!

– savler jeg pt over de her sko. Det er ikke et reklamelink. Det er til gengæld de smukkeste sko, jeg nogensinde har set. Og de ville gøre sig så fantastiske godt sammen med den stribede kjole, som jeg har ønsket mig til min fødselsdag.

img_5138

– savler jeg også lidt over det her krus (dét er et reklamelink!), som faktisk også ville stå ret godt til kjolen;) Og nej, man ikke få for mange krus!

– er jeg ikke hoppet på en eneste aprilsnar! Endnu….

– synes jeg faktisk, at 1. april er pisse irriterende! Gør det mig gammel og mavesur?

– overvejer jeg at dele sådan nogen ‘Madlavning for dummies’-indlæg. Faktisk har jeg allerede skrevet et. Men jeg er bange for, I vil grine af mig. For det er VIRKELIG for dummies. For sådan en er jeg, når det kommer til madlavning. Og jeg tænker, at I måske er alt for blogificeret til at overhovedet at ha’ interesse i opskrifter, som ikke kræver 27 ingredienser og ikke er Instagramvenlige sådan rent udseendemæssigt?

– vil jeg virkelig godt ha’ raske børn. Og kold hvidvin. Og lyserøde sko!

20 kommentarer til “Forresten #20”

 1. Hej søde dejlige dig
  Du må virkelige gerne udgive indlæg om mad for dummies for er godt nok kørt fast i det samme og samme og min søn er virkelige ligeglad med om det er inst venligt

 2. Kom bare med de opskrifter 🙂 jeg synes tippet om fyld til pitabrød var godt – og det var da let, men jeg glæder mig til at prøve det 🙂

  Så meeeeeega snyd med de plakater! Og waow nogle smukke sko!

 3. Ja og Ja! Altså Ja til mad tips og Ja til at endags feber findes….eller det ved jeg faktisk ikke noget om, men det lille menneske havde feber og opkast i går og i dag var det væk igen. Håber I kommer i teateret. God aften

  1. Vi nåede ikke i biografen (som det var), desværre – men det må vi have til gode. Hun er frisk igen nu, og det var jo det vigtigste:) Er I helt sygdomsfri hos jer stadig?

 4. Her er vi udfordret med 3 børn (inkl. en 1-årig der er pænt meget syg!) og INGEN bedsteforældre eller andre i en radius af 200 km. Vi har begge ønsket at gå ned i tid på arbejde, men har fået nej.. så 37 timer til os begge.
  Vi er slet ikke i tvivl om vores pririoteringer, og syge børn (også små-syge børn) skal være hjemme! Og så længe samfundet er skruet sammen som det er, et der jo ikke mange løsninger.. så vi tager barnets 1. og 2. sygedag på skift, fleksdage, feriedage, omsorgsdage osv. Heldigvis kan jeg også arbejde hjemme i ny og næ. Men det er en udfordring af de store, og med oceaner af dårlig samvittighed! Men det bliver bedre med tiden, og så har jeg lovet mig selv at være mega tolerant overfor unge kolleger med småbørn!!

  1. Fedt med muligheden for at arbejde hjemme! Vi har heldigvis et par muligheden at trække på, og så tænker jeg også, at den der mormorordning er en ganske genial ting! Men shit, det må være en kabale, hvis man ikke har noget netværk tæt på overhovedet!

 5. Og forresten… tænk dig; i Norge har alle forældre et fast antal barnets sygedage pr. år – mener det er 20! Så skal man ikke tænke så meget mere over det…

 6. Vi har samme udfordring her. To børn i institution og ingen familie i nærheden.. og hvordan gør vi så? Vi har begge to barnets 1. og 2. sygedag. Det betyder jo ikke at man tilsammen har 4 dage for hver sygeperiode for hver barn.. men ikke desto mindre er det sådan vi gør. Jeg har en fantastisk chef, som lukker øjnene, hvis jeg bruger en barnets sygedag efter at min mand allerede har taget to og min mand nævner det ganske enkelt ikke på sit arbejde. Det er “snyd”, men det er det jeg oftest hører at folk i vores situation gør og det er sådan vi får det til at fungere. Vores børn er sjældent syge i mere end to dage, så ofte er det slet ikke et problem. God bedring med dem.. 🙂

  1. Faktisk håber og tror jeg heller ikke, at det bliver et problem her. Jeg tror, at Ane har været syg tre gange i sit liv. Forhåbentlig ramte vi bare lige en dum stime. Man hører jo tit om det, når de lige er startet i institution. Og så lyder den der mormorordning faktisk ikke helt tosset – så det tænker jeg også er en mulighed:)

 7. Tjek gruppen familiepolitisk netværk på Facebook og husk ar læse det fastlåste opslag eller på fampol.dk. De kæmper for bedre politiske vilkår i forhold til barsel og barnets sygedage.

  Og som svar på spørgsmålet. Så arbejder faren og jeg på skift. Det kræver ædt planlægning og prioriteringer af hinanden i parforholdet, men det er fandme praktisk ved sygdom.

  1. Det vil jeg gøre! Og fedt, at det kan lade sig gøre på den måde for jer, selvom det sikkert kræver lidt på andre områder. Måske egentlig at Fyrstens arbejde ville være cool med, at han nogen gange arbejdede udenfor de almindelige tider? Det er da værd at undersøge! Heldigvis kom jeg i tanke om (eller blev mindet om), at vores naboer også gerne vil passe – det er mega dejligt!

 8. Jeg døde næsten cuteness overload af dig og Anes kiksesnap. Ps. Jeg synes du skal lave en toturial til hvordan man vender en kiks i gabet. Jeg kan ikke! Og kan altså have min knytnæve i kæften, så det er ikke grundet pladsmangel. Måske bare mere motoriksvaghed? How do you do?

  – A

 9. skøn plakat, og sko og kop…
  aner ikke hvad folk gør, men bode du ved siden af mig og Zorro kunne tage med så ville jeg elske at havde bonusbørn (inklusiv at passe dem når de er syge)
  har ALDRIG været glad for 1 april…. ok nogle jokes er så langt ude at de sjove, fordi de er så åbenlyse, men kan ikke lide at nare folk eller blive naret
  mad fordummies… hey alle skal starte et sted så det en kanon ide

  1. Hvor er du bare skide sød, Anette:) Det ku’ ellers være hyggeligt! Og jeps – jeg starter måske bare lige liiiidt længere nede end alle andre;)

 10. Når der er længerevarende sygdom her i huset kommer mormor og bor i nogle dage. Ved ikke om i har plads til en overnattende gæst eller overhovedet har mulighed for det. Ellers er der mange studerende på videregående uddannelser der har studiefri på hverdage, måske det var en ide at undersøge muligheden. Krydser fingre for at det varme vejr sætter en stopper for sygdomme.

  1. Det håber jeg også, at det gør:) Og vi har heldigvis muligheden for at bruge farmor ind imellem, og vores nabo har også lige meldt sig – så fedt:) Og så tænker jeg, at vi som back up smider et kontingent efter den der mormor-ordning – forhåbentlig virker det på samme måde, som når man husker paraplyen;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.