Mig og Maude

Vi ser ‘Matador’ her til aften. Ungerne er puttet, colaen sat på bordet og ‘Matador’ smidt på skærmen. Og jeg får gåsehud, når kendingsmelodien går i gang.

Jess og jeg havde ikke kendt hinanden særlig længe, da jeg fik afsløret overfor ham, at jeg aldrig havde set ‘Matador’. Jeg anede faktisk ikke, at det var en afsløring, før jeg så hans blik. Han var forbavset, undrende og måske endda lidt forarget. Det samme blik jeg selv får, når folk fortæller mig, at de aldrig har læst Harry Potter. “Er du klar over, hvad du er gået glip af??!”-blikket.

Jeg sagde til ham, at det måtte være noget med alderen. Fordi han var så gammel, og jeg så ung;) Han grinte lettere overbærende og lovede mig, at han nok skulle få mig til at forstå vigtigheden af ‘Matador’ en dag.

Seks år senere lå jeg i vores dobbeltseng med vores lille, nye datter ved brystet. Jeg kæmpede nat og dag med hjælpebryst, ammebrikker og udmalkninger. Og meget få forstod mig. De sagde, at det var okay, hvis jeg ikke ammede hende. At det ikke var nødvendigt. At det var umuligt. Men jeg ville! Og det forstod Jess. Så en dag kom han op ad trappen og ind i soveværelset med et tv under armen. Vi havde ikke tv i soveværelset. Indtil den dag. Han satte tv’et til og forsvandt ned ad trappen igen, og vendte tilbage kort tid efter med en bakke med havregrød, kiks, frugt og vand. Og ‘Matador’.

Jeg gad ikke se ‘Matador’. “Du ser det jo ikke alligevel.”, sagde han. “Du malker og ammer og stresser. Så kører det bare i baggrunden.”

Så jeg malkede og ammede og stressede med lidt baggrundsstøj. Og da det første afsnit støj var færdigt, tændte jeg det næste. Det ku’ jo ikke skade. Og når vækkeuret ringede kl. 3, og jeg kæmpede for at holde mig vågen til endnu en udmalkning, så kunne jeg ligeså godt lige tjekke, hvordan det mon stod til med Maude. For hun havde det vist næsten ligeså hårdt som mig.

Tre dage tog det mig at se ‘Matador’ færdig. Og da jeg var færdig, så jeg den igen. Mens Jess tog på job, og kom hjem, hvor han serverede mere mad og kyssede mig og Ane på panden. Og undervejs glemte jeg at stresse. Jeg så bare ‘Matador’ og ammede.

Nu sover Ane inde i dobbeltsengen. Ved siden af sin lillebror. Og Jess og jeg ser ‘Matador’ i stuen, og jeg driller ham med, at han kan replikkerne udenad. “Det er fordi, du er så gammel.”, siger jeg. For det er han jo. Gammel og klog!

img_5951

10 kommentarer til “Mig og Maude”

 1. Skønne minder du har med Matador! Han er klog, ham der din mand! Jeg kan også huske første gang, jeg sådan for alvor forelskede mig i den, det var da jeg lå brak med bækkenløsning og ventede på min førstefødte. Har nok set den 20 gange siden 😉
  Nu skal jeg bare have overtalt min mand til at se den, han er desværre ikke så klog som din! Nogle forslag?
  PS, Maude er med e i enden (She could use one, eller…) – siger det bare lige, så han ikke har det at mobbe dig med 😘

  1. Tak, det er hermed rettet – der er grund til at give ham yderligere ammunition;)
   Han står ikke tilfældigvis og skal i gang med et ammeforløb, ham din mand??;) Ellers er jeg nok ikke den rette at søge råd hos;)

  2. Et tip. Rejs til et sted hvor er ikke er tv og signalet et for dårligt til at streamer tv.

   Vi boede 3 måneder i Tanzania og sådan fik jeg min kæreste til t plage om vi ikke skulle skulle en afsnit Downton abbey mere. En seere ham iI indtil da ikke havde ville værdige et blik efter at have set 10 min.

 2. Åh, jeg kender alt for godt det der med at knytte minder op på noget man har set i TV! Siden Mand og jeg så vores allerførste afsnit af Matador sammen blev jeg som bekendt kaldt Maude – og siden har jeg aldrig heddet andet. Nu var det så, at DR i sidste uge lancerede en test: Hvilken person fra Matador er du? Og så tænkte jeg, at NU måtte sandhedens time være kommet: Du minder om…….: Ingeborg Skjern! blev resultatet så, og jeg tænkte, at nu stod verden da ikke længere!…. 😂
  I øvrigt må du godt sende mig det dersens blik; jeg har aldrig læst Harry Potter! Aldrig, ikke så meget som en linje! Og jeg er ellers en læsehest…. Come on, I’m waiting!
  Skønt indlæg, søde frue! ❤️

  1. Nu er du simpelthen nødt til at afsløre, hvad der står på din dåbsattest!!! Ej nej nej – du får ikke blikket, men misundelsen over, at du har den oplevelse i vente! Læs de, – jeg LOVER, at du ikke fortryder:)

 3. Min mand og jeg har lånt og set serien under begge mine barsler, mens jeg har siddet i sofaen og ammet😉 Så dejlig serie 😊 og dejligt indlæg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.