At føle sig smuk

Annonce // indeholder omtale af ambassadørsamarbejde
(Nilens Jord)

img_6064

Jeg følte mig smuk i dag. Sådan virkelig. Jeg havde min nye kjole og mine nye sko på, og jeg tog mig god tid til at gøre mig klar. Jeg linede alle mine nye produkter fra Nilens Jord op på vores lille, bitte håndvask og hyggede mig med at lægge make up, mens Ane løb ind og ud ad badeværelset for at stjæle de ting, som skinnede mest. På trods af, at hun allerede på forhånd havde iklædt sig pailleter og glimmer i et sådan omfang, at selv Cher ville blive misundelig. Min lille skade;)

Mine ben var ligblege. Og min hals ildrød. Der var som altid en tydelig ubalance i barmen, og make uppen kunne med garanti have været udført med langt større ekspertise, end jeg besidder. Men jeg følte mig smuk, tilpas og glad, så det var lige meget. På en hvilken som helst anden dag, havde jeg muligvis hængt kjolen tilbage i skabet og i stedet fundet et par lange bukser at gemme vinterbenene i og en skjorte, som ku’ dække over min solskoldning. Men ikke i dag. I dag var småskavankerne, som helt sikkert alligevel kun findes i mit eget hoved, ubetydelige.

Det handlede jo overhovedet ikke om mit udseende. Det handlede om den følelse, som opstod i processen. Det at have kræset lidt ekstra om sig selv. At have en særlig kjole på for første gang og tage en læbestift på, som er flere tonere mørkere, end hvad man normalt ville turde. Den slags har jeg gjort alt for sjældent. Både af de helt åbenlyse årsager: Ane og Jasper. Tiden til lange sceancer foran spejlet er nærmest ikke-eksisterende, og en ny kjole er kun ny, indtil der er blevet pudset næse i den. Men derudover så har jeg faktisk ikke følt trangen til at gøre lidt ekstra ud af mig selv i mange år. For i årene før børnene betød det ikke noget for mig, hvordan jeg så ud. Hvorfor gøre noget ud af mig selv, når det bare var en facade? Når hverken kjoler eller make up kunne dække over det faktum, at jeg havde det elendigt.

Inden for de seneste mange måneder har jeg forsøgt at gøre noget ud af mig selv hver dag. Ikke nødvendigvis meget, bare nok til at give mig følelsen af at have gjort ‘en indsats’. Jeg tager make up på hver dag. I hvert fald hver hverdag;) Og jeg finder tøj frem om aftenen, så jeg ikke falder i ‘jeg tager bare øverst fra bunken’-fælden. Det kan lyde overfladisk. Og det er det måske også i andres øjne. Men det føles som alt muligt andet. Det føles rart. Og det føles som om mine skuldre løfter sig en smule mere, når jeg passerer spejlet i entréen og bliver mødt af én, som jeg faktisk synes er pæn. Også selvom min make up muligvis er så diskret, at ingen andre end jeg selv ved, at den er der. Som når man har et fint sæt undertøj på. Det er kun én selv, der ved, at det ikke er et par Sloggier med træt elastik, som holder numsen på plads. Og det er kun vigtigt for én selv.

Da vi var på vej ud ad døren i dag, spurgte jeg Jess, om han syntes, at det var for meget. Mit tøj, min make up. Mig. Om jeg var over-dressed. “Ikke for meget,” sagde han, “men anderledes.” “Anderledes hvordan?”. “Anderledes end da jeg mødte dig.”

Og det har han ret i. Selvfølgelig var jeg anderledes. Jeg var 10 år yngre, end jeg er i dag. Jeg havde andre behov og andre værdier. Og jeg grinede af piger, som brugte timer foran spejlet. Tænkte de måtte dække over noget. Eller have brug for opmærksomhed. Det var måske også tilfældet. Men måske de bare syntes, at de var dejlige og smukke på lige præcis den måde, de havde lyst til at være det på. Måske det hele ikke behøver være så skide dybt og blive analyseret i detaljen. Måske det bare er okay at pynte sig fordi handlingen i sig har en positiv effekt – uanset hvordan resultatet så er.

Jeg var helt sikkert ikke meget mere smuk i dag, end jeg er alle mulige andre dage. Men jeg følte mig sådan. Og det er slet ikke tosset.

img_6068 img_6101

(Kjole, cardigan, hårbånd og sko er fra Dress The Bird og er ikke sponsoreret. På ovenstående billede har jeg blandet to af de lækre liquid lipsticks fra Nilens Jord – ret genialt, at det kan lade sig gøre. Læberne holdt sig fine og farverige gennem en håndfuld kys, en flaske kildevand, to kopper kaffe og et pølsehorn fra Aldi. Okay okay – og en Snickers….)

4 kommentarer til “At føle sig smuk”

  1. Jeg tror, du har helt ret i, at der ligger meget i følelsen af, at man har gjort noget ud af sig selv.
    For mig kan det også virke lidt opkvikkende. Hvis jeg er rigtig træt, hjælper det med lidt makeup, så jeg ikke ser så træt ud. Så slipper jeg for at blive bekræftet i, at jeg da vidst også er rigtig træt, når jeg ser mig i spejlet 🙂
    Og I ser SKØNNE ud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.