Så får man også prøvet det!

Den nye sofa er pakket ud, imprægneret og flyttet ind i vores stue. Den er pæn. Ingen tvivl om det. Ligeså pæn, som jeg huskede. Men alligevel føles den forkert. Det tog mig lige lidt tid at lure, hvad problemet er.

Den er ny. Helt ny. Ingen har nogensinde siddet i den blå sofa, før jeg plantede mig i den for en lille time siden.

Det har jeg aldrig prøvet før.

Min første sofa var en gammel, grøn veloursag, som jeg købte på et loppemarked for 100 kr. Så flyttede Fyrsten og jeg sammen og arvede en sofa af min søster. Den udskiftede vi med en, vi fandt på DBA. Og endelig rykkede den blomstrede sofa ind. En sofa, som min stedfar overtog med et hus, han købte.

Jeg har aldrig ejet en helt ny sofa.

Faktisk ejer vi forbavsende få nye møbler. Tre, tror jeg. Et hus på lige knap 150 kvm og kun tre nye møbler. Vores klædeskab, reolen til pladesamlingen og vores seng. Og nu en ny sofa.

Den er hård at sidde i, fordi ingen nogensinde har hoppet i den. Og pæn og glat, fordi ingen har hvæsset kløer i den eller smurt den ind i leverpostej. Og det burde jeg elske lidt, ikk’?! Det tænker jeg, at jeg burde. Men jeg har allermest lyst til at hoppe i den. Med sko på. Og en nutellamad i hånden.

Jeg skal nok komme til at elske den! Når vi har lært hinanden lidt bedre at kende. Og når jeg har affundet mig med, at den er ganske historieløs, og at det altså nu er min opgave at give den historie. Shit, det er voksent.

Og inden folk tænker ‘Nej nej nej, hvad er det dog for en udvikling, bloggen tager??!‘ og kaster sig over unfollow-knappen, så kan jeg tilføje, at der også er flyttet noget andet ind i Palæet i dag. En kahytsdør fra M/F Dronning Ingrid. Som er slidt og hullet og skæv på den helt rigtige måde. Så er der ligesom en eller anden form for balance;)

Og værs’go – et sidste billede af den gamle, blomstrede skønhed, som vi alle kender og husker den. Nusset og smurt ind i leverpostej:)

img_7251

 

 

2 kommentarer til “Så får man også prøvet det!”

  1. Jeg har heller aldrig ejet en ny sofa, kan levende forestille mig ambivalensen… Man føler sig lidt hip, ligegyldig hvordan den ser ud, tror jeg…? Og apropos… Må vi så ikke snart se den også? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.