10 gode råd til mine børn

img_8362

1) lad være med at købe de billige franske kartofler. Det kan godt være, at de kun koster 7 kr., mens Taffel koster 20. Men ingen gider jo æde pap vendt i olie, og så har man ikke sparet 13 kr., men spildt 7.

2) musik er magisk, og de fleste dumme tanker kan danses ud! Meredith og Christina har fat i noget der. Jeg bruger “Shake it out” – den virker hver gang. Find jeres egen sang og dans med hele kroppen. Det gør noget!

3) og i den sammenhæng: Se ‘Grey’s Anatomy’. Den bliver jeres tids ‘Matador’;)

4) bare fordi de andre er nogen idioter, behøver du ikke selv være det. Det har jeres mormor altid sagt. Hvis nogen opfører sig dumt eller tarveligt, er det muligvis nærliggende at møde dem med samme facon, men minus gange minus giver altså ikke plus i den sammenhæng. Vær bedre end det, fordi det føles så uendeligt meget rarere.

5) når I engang får børn, og de kaster om sig med ris og pasta ved spisebordet (jo, det vil de gøre!), så lad det ligge til næste dag. Så er det meget lettere at støvsuge op.

6) tid brugt på at elske er aldrig spildt. I vil få jeres hjerter knust. Og I vil græde og føle jer snydt. Og det er okay. Det hører med. Men det går over. Og selvom det ender skidt, kan det sagtens ha’ været godt. I har elsket nogen, og nogen har elsket jer. Det er aldrig spild.

7) brug tandtråd. Bare gør det!

8) vær bange for at fejle, men gør det alligevel. Det er naturligt at bekymre sig og tvivle på sig selv. Måske endda sundt, fordi det tvinger én til at mærke efter, overveje og reflektere. Men når det er gjort, så prøv alligevel. Tit er tingene meget mere farlige i tankerne end i virkeligheden. Og I vil fejle fra tid til anden, men I vil være blevet klogere.

9) engagér jer i andre mennesker. Investér i relationer med tid og kærlighed. Det er jeres livs vigtigste opsparing og sætter I lidt ind på kontoen hver dag, vil I blive verdens rigeste.

10) skriv aldrig under på noget på gaden. Lige meget hvad det er. Ligner I jeres mor bare en lille smule, så kommer I til det alligevel. Men så ring lige, ikk’? Så ordner jeres far det;)

16 kommentarer til “10 gode råd til mine børn”

 1. Fruen for President! ❤️ Det’ SÅ sandt! Særligt det med de franske kartofler, kopiprodukterne burde jo få et eller andet produktionsforbud. Tænker det skal på som et af dine primære valgløfter når du går efter den dér præsidentpost?

 2. Minus plus minus giver faktisk aldrig plus i nogen sammenhæng. 😉
  Virkeligt gode råd! Især nr. 1! Det var ligesom dengang jeg købte et vildt billigt tørrestativ i JYSK, som gik i stykker dagen efter, da jeg hængte et par shorts på. Jeg gik i JYSK for at få pengene igen og ekspedienten sagde: “Du kan jo ikke forvente noget, når det er så billigt.” Øh jo?! Hvis det går i stykker af et par shorts, så er det jo ikke billigt! Så er det lort (eller pap vendt i olie og salt) og så skal jeg ikke ha’ det!

  1. Der skulle faktisk også ha’ stået ‘gange’, men ærligt, så ved jeg heller ikke, om det passer;) Mindes bare det var en af de utallige regneregler, som min matematiklærer opgav at få mig til at forstå. Med rette, for jeg er fuldstændig blind på det øje!
   Ej, det er fandme lidt sjovt, Tine:) Så kan pengene i hvert fald hurtigt få ben at gå på!

  1. Tak, Helle:) Så må vi se, hvor mange år der går, før de kommer hjem med en tre-årig binding til Gul Strøm;)

  1. Jeg ringede selv til dem. 3 dage over termin, hvilket fortæller lidt om min hormomelle tilstand under samtalen. De annullerede min aftale øjeblikkeligt;)

 3. Jeg er fuldstændig enig! Imidlertid har jeg en tilføjelse til punkt 1 (OVERRASKELSEN ER TOTAL!): Sour Cream and Onion chips er selvfølgelig ikke franske kartofler, men her er Coops billige variant altså nok den bedste. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.